Børge Krogh er død

Én af 60’ernes allerstørste boksestjerner i Danmark, både som amatør og prof, er død. Børge Krogh er gået bort i en alder af 80 år. Det skriver hans senere bokseelev og forretningspartner, Hans-Henrik Palm, på Facebook.

Børge Krogh voksede op i Aalborg, hvor han sammen med sine brødre, Tage, Bjarne og Kjeld begyndte at i AK Jyden. Allerede som 16-årig blev han jysk seniormester i 1958, og han deltog ved OL i både 1960 og 1964, i en amatørkarriere på et stykke mere end 225 kampe, der bød på mange mesterskaber.

Efter OL i 1964 blev han professionel, og allerede to år senere blev den elegante tekniker Europamester i letvægt ved at slå franske Maurice Tavant i KB Hallen i København. Han tabte titlen året efter, til spanske Pedro Carrasco i en tyrefægterarena i Madrid, men han forblev et bærende navn for promoter Mogens Palle. I 1969 tabte han til den amerikanske tidligere verdensmester Eddie Perkins i KB Hallen, og i 1970 lykkedes det ham ikke at erobre EM-bæltet i letweltervægt, da han i 1970 i Valby boksede uafgjort mod franske Rene Roque.

Den aktive karriere sluttede i 1971, med en rekordliste på 43-8-5, men han forblev en væsentlig personlighed i den danske bokseverden, både hos amatører og proffer. “Bokseprofessoren” coachede navne som Ayub Kalule, Jørgen Hansen og Hans-Henrik Palm, og senere blandt andre Racheed Lawal, og Børge Krogh og boksedynastiet Krogh blev centrale figurer i aalborgensisk amatørboksning. Indtil for få siden var han hvert år at se i ringhjørner ved de jyske mesterskaber.

Ved siden af boksningen blev Børge Krogh uddannet skolelærer. og han blev skoleinspektør på Klostermarksskolen i Aalborg. Undervejs i karrieren skrev han i 1966 selvbiografien “- vinder: Børge Krogh”. I 2014 blev han valgt ind i den første årgang af Dansk Professionel Boksning Hall of Fame. Æret være hans minde.

Foto: Boksenyt
Kommentarer