Sauerland købt af Wasserman

Promoterfirmaet Team Sauerland er købt af det internationale sports managementfirma Wasserman. Det fremgår af en pressemeddelelse, som Wasserman har udsendt.

“Aftalen betyder skabelsen af Wasserman Boxing. Det er en spændende ny boksefokuseret marketing og promotion forretning, indenfor Wassermans brancheførende globale sportsfirma, Denne tilføjelse er et statement om Wasserman’s ambition i boksebranchen” fortæller pressemeddelelsen, ifølge World Boxing News.

Siden den spæde start med et stævne i Lusaka, Zambia, udviklede Wilfried Sauerland firmaet til et af de stærkeste promoterfirmaer i Europa, især baseret på store tyske tv-aftaler i 90’erne og 00’erne. Under tv-afmatningen i de senere år har det dog været vanskeligt for Sauerland at fastholde stævneaktiviteten.

Samtidig har forretningen gradvist flyttet sig fra den etablerede base i Berlin, efter at sønnerne Kalle og Nisse overtog roret. Nisse Sauerland bor i London, og herfra blev en væsentlig del af aktiviteterne efterhånden styret. Ambitionen er tilsyneladende også at satse mere på det britiske marked, selv om her allerede er et par store aktører Matchroom og Frank Warren.

“Det her bliver helt sikkert den mest velfinansierede bokseforretning. Men det er ikke kun den finansielle side, selv om det selvfølgelig er vigtigt i professionel sport. Men det er også den store evne, der har til at tage sportsfolk og gøre dem til superstjerner. Men vi selv kan klare alt det sportslige, så håber vi, at den del vil smitte af på os,” siger promoter Kalle Sauerland til Boxing News.

Han mener, at handlen vil gøre det muligt for Wasserman Boxing at signe nye, stærke navne. I dag er det største Sauerland navne Chris Eubank Jr., Mairis Briedis og Filip Hrgovic, som Sauerland dog copromoter sammen med Matchroom.

“Vi er glæder for at byde Kalle, Nisse og deres team velkommen til Wasserman. Deres ekspertise og historie indenfor sporten er uden sidestykke. Vi tror på, at vi kan give et positivt bidrag til boksebranchen. Og vi agter at præsentere verdensklassestævner til fans over hele verden,” siger direktør Casey Wasserman ifølge World Boxing News.

Casey Wasserman startede firmaet i Los Angeles i 1998. Her har Wasserman (tidligere WMG) hovedkontor, men i dag har  de kontorer spredt over kloden. Casey Wasserman  er formand for den organisation, der har fået OL i 2028 til Los Angeles.

Der er endnu ikke noget officielt om, hvad handlen betyder for Team Sauerland danske navne på det seneste, som Kem Ljungquist, Oliver Zaren og Frederik Hede Jensen. Det er dog værde at bemærke, at Mikkel Kessler er med i den promovideoen, der lancerede Wasserman Boxing på Sauerlands Facebook side.

Kilde: World Boxing News/Boxing News, Foto: Team Sauerland
Kommentarer