The Undercard – uge 51

Nyheder fra hele verden i uge 51.

Saul “Canelo” Alvarez  (nu 54-1-2) vandt i San Antonio, Texas, WBA Super titlen i supermellemvægt fra Callum Smith (nu 27-1) fra England, og han erobrede samtidig den ledige WBC-titel. Den gjorde han med en klar pointsejr på 2 x 119-109 (Rafael Ramos og Steve Weisfeld) og 117-111 (Steve Morrow).

Smith kæmpede tappert, men han var ikke i stand til at udnytte sin lange rækkevidde, og Canelo pressede ham konstant med træffere både højt og dybt. Mod slutningen var det et spørgsmål om overlevelse for Smith. Her er highlights og reaktioner på kampen:

Gennady “GGG” Golovkin (nu 41-1-1) havde ikke det store besvær med at forsvare sin IBF VM-titel i mellemvægt mod mandatory udfordreren Kamil Szeremeta (nu 21-1) fra Polen. En overmatchet Szeremeta var i gulvet i 1., 2., 4. og 7. omgangg, inden Szeremetas hjørne bad kampleder Telis Assimenios om at stoppe kampen efter 7. omgang. Her er highlights;

Ilunga Makabu (nu 28-2) fra Dem. Rep. Congo, forsvarede WBCs VM-titel i cruiservægt ved at stoppe den 40-årige nigerianer Olanrewaju Durodola (nu 34-8) i 7. omgang. Den smarte Makabu prøvede at holde Durodola skak med jabbet, men nigerianeren fik periodevis trukket ham ind i et slagsmål, hvor lykken skiftede. Durodola kørte træt, og en offensiv i 7. omgang blev straffet.og et par venstre kryds sendte Durodola i gulvet og kampleder efter 2:26, Kampen bokses i Kinshasa, Congo. Her er kampen (efter en lidt irrelevant indledning):

i Milano, Italien, tabte italienske Luca Rigoldi (nu 22-2-2) sin EBU EM-titel i superbantamvægt til Gamal Yafai (nu 18-1). Yafai fik sejren med ret sikre 119-109 og 2 x 116-112. Efter en god engelsk start kæmpede Rigoldi sig ind i kampen, men mod slutningen satte Yafai fik trumf på, og fik udbytte af det gode dybe arbejde i de tidligere omgange. Her er kampen:

I Durban, Sydafrika, skulle Moruti Mthalane have forsvaret sit IBF VM-bælte i fluevægt mod philippineren Jayson Mama. Kampen blev aflyst, men ikke på grund af corona. Det sydafrikanske bokseforbund mente simpelthen ikke, at arrangørerne ikke opfyldte de basale krav.

På Canelo vs. Smith stævnet i San Antonnio skullr mexicaneren Julio Martinez have forsvaret sin WBC VM-titel i fluevægt mod landsmanden Francisco Rodriguez. Men kampen blev aflyst, da begge boksere blev ramt af sygdom (dog ikke corona).

Puertoricaneren Wilfredo Mendez skulle i Santo Domingo, Dominkanske Republik, have forsvaret WBO VM-titlen i minimumvægt mod Alexis Diaz fra Venezuela. kampen blev aflyst, da Mendez blev syg på kampdagen.

Endnu en aflysning skete i Colombia, hvor Carlos Canizales skulle have forsvaret sin WBA “almindelige” titel i letfluevægt. Udfordreren Jesus Silvestre fra Meixco klarede ikke vægten, og så blev kampen ikke gennemført-

I Torrelavega, Spanien, skulle spanske Sergio Garcia have forsvaret sit EBU EM-bælte i letmellemvægt mod armensk-schweizeren Andranik Hakobyan. Men Hakobian meldte afbud med en skade, så kampen er aflyst.

Diverse nyt
Realitetsforhandlinger er i fuld gang om en storkamp i sværvægt mellem Anthony Joshua og Tyson Fury. Hvis det lykkes, så vil alle store VM-titler som udgangspunkt være i spil, Furys WBC-titel og Joshuas WBA, IBF og WBO titler. I princippet kan WBO og Oleksandr Usyk stå i vejen for det, for Usyk er mandatory udfordrer, og han har antydet, at han ikke er interesseret i step-aside penge, så han i så fald skal bokse om en ledig titel.

Men nu tales der så om en anden mulig vej: Kampen mellem Joshua vs. Fury bliver om alle titlerne, men vinderen er så forpligtet til at afgive titlen, så Usyk kan bokse om den umiddelbart efter. I så fald bliver det formentlig mod Joseph Parker eller Joe Joyce. Promoter Frank Warren, der traditionelt har godt fat i WBO, har fået manøvreret Joyce frem som nr. 2 på deres rangliste, hvor Usyk er nr. 1. Men WBI vil sandsynligvis gerne være på Joshua vs. Fury vognen, fordi der er store sanctioning fees i den kamp. Her taler Fury om kampen mod Joshua:

Saul “Canelo” Alvarez, der lørdag vandt WBA Super og WBC titlerne i supermellemvægt, kan komme til at bokse sit første forsvar af de titler allerede i februar, mod WBC mandatory udfordreren Avni Yildirim. WBC havde egentlig udpeget Canelo og Yildirim til at bokse om den ledige titel, inden Canelos kamp mod Smith faldt på plads.

WBC accepterede Smith på betingelse af, at vinderen mødte Yildirim inden 90 dage, og Canelo sagde inden kampen mod Smith, at han var klar til at møde Yildirim. Der tales om, at kampen kan blive bokset i Mexico. DAZN vil muligvis tage kampen på programmet, hvis Canelo accepterer at møde Gennady Golovkin igen i sin næste kamp.

Kommende kampe
Kampenn mellem mexicanerne Miguel Berchelt (37-1) og Oscar Valdez (28-0) skal nu efter planen bokses den 20.februar. Kampen gælder Berchelts WBC VM-titel i superfjervægt. en var oprindeligt planlagt til den 12. december, men så testede Berchelt positiv for corona. Her er lidt fra Berchelts forberedelser:

Caleb Plant (20-0) fra USA sætter IBFs VM-titel i supermellemvægt på spil den 30 januar i USA. Han møder landsmanden og navnebroderen Caleb Truax (31-4-2), der i en periode i 2017-18 var indehaver af titlen. Her er et interview med Plant efter kampen mellem Canelo og Smith:

Den 23. januar i Uncasville, Conn. skal Angelo Leo (20-0) fra USA forsvare WBOs verdensmesterskab i superbantamvægt. Han møder landsmanden Stephen Fulton (18-0).

Russeren Artur Beterbievs IBF mandatory mod tyske Adam Deines er nu fastsat til den 30.januar i Moskva. Sammen IBF VM-bæltet i letsværvægt er også WBC-bæltet på spil mod Beterbiev (15-0) mod Deines (19-1-1), der ellers tabte en IBF eliminator til kinesiske Fanlong Meng sidste år. Her er lidt glimt fra Beterbievs træning:

IBF-verdensmesteren i superfjervægt, Joseph Diaz (31-1) fra USA skal forsvare sit bælte mod mandatory udfordreren Shavkatdzhon Rakhimov (15-0) fra Tajikistan den 13. februar i Indio, Calif.. På samme stævne skal WBO-verdensmesteren Patrick Teixera ((31-1) fra Brasilien ud i sit første titelforsvar. Her møder han argentinske Brian Castano )16-0-1).

Den 13. marts mødes WBC-mesteren i superfluevægt, Juan Francisco Estrada (41-3) og WBA-mester Roman “Chocolatito” Gonzalez (50-2) i en unification, der samtidig er en rematch for en kamp i 2012, som Chocolatito vandt.

Russisk-engelske David Avenesyan (26-3-1) skal forsvare EBUs EM-titel den 30.januar. Han møder englænderen Josh Kelly (10-0-1), der var OL-deltager i 2016, Her er et interview med Kelly:

De kommende uger
De traditionelle nytårsstævner i Japan, ofte med to og tre VM-kampe, bliver der ikke så meget af i år. Den 31. december bliver der dog en enkelt VM-kamp i Tokyo. Her skal japaneren Kazuta Ioka (25-2) forsvare WBO VM-bæltet i superfluevægt mod landsmanden Kosei Tanaka (15-0). Her er en kort japansk trailer:

Den 2. januar i Dallas, Texas, skal Rene Alvarado (32-8) fra Mexico forsvare WBA VM-bæltet i superfjervægt mod Roger Gutierrez (24-3-1) fra Venezuela, og hans bror Felix Alvarado (35-2) sætter IBF VM-titlen i letfluevægt på spil mod sydafrikaneren DeeJay Kriel (16-1-1). Stævnet hovedkamp står dog i letvægt, hvor Ryan Garcia (20-0) fra USA og Luke Campbell (20-3) fra England mødes om en Interim titel. Her er lidt fra Roger Gutierrez træning og DeeJay Kriels sparring:

Derefter venter flere uger uden store kampe programsat.

Kommentarer