Martin ikke sikker på forsvar af EM-titlen

Onsdag i Milano vandt EBU Europamesteren i letweltervægt, Sandor Martin fra Spanien, en ikke-titelkamp over 8 omgange mod den unge nicaraguaner Nestor Maradiaga – iøvrigt uden at imponere.

Det var Martins første kamp i et år, og samtidig hans første med Matchroom og italienske OPI som internationale promotorer. Det partnerskab er kommet til, siden Bettina Palle først på året vandt purseoffer på Martins EM-titelforsvar mod den danske mandatory udfordrer Enock Mwandila Poulsen.

Denne EM-kamp er ikke gennemført endnu i et år, hvor coronaepidemien har sat meget på pause – og der er endnu ikke sat dato på. Og Martin er ifølge spanske Mundo Deportivo slet ikke sikker på, at han vil bokse et titelforsvar nu. Det kommer an på de planer, hans nye promoterteam kan komme op med.

“En ny EM-kamp, at gå efter en VM-titel ? Jeg kan virkelig ikke sige, hvad der er næste skridt. Først skal vi mødes i Milano, og så må vi se. Jeg er klar til, hvad de foreslår, men det er dem, der vælger tidspunkter og udfordringer. Mit job er at forberede mig til, hvad der kommer og vinde, uanset om det er med EM-titlen på spil eller med VM-sigte,” sagde Martin inden onsdagen kamp til Mundo Deportivo.

Hvis Martin vælger at opgive titelforsvaret, og dermed titlen, vil Poulsen formentlig kunne komme til at bokse om den ledige titel mod den højest EBU-rangerede modstander, der vælger at gribe muligheden. På den seneste EBU-rangliste er de tre øverste den amerikansk-bosatte ukrainer Viktor Postol og englænderne Jack Catteral og Lewis Ritson. Svenske Anthony Yigit er nr. 4.

Kilde: mundodeportivo.com, Foto: DAZN PR-foto
Kommentarer