AIBA på vej mod konkurs?

Udelukkelsen af det internationale amatørbokseforbund AIBA fra at medvirke til arrangementet af bokseturneringen i Tokyo i 2020 er foreløbig kun taget for den ene turnering.

Men dels kan beslutningen blive permanent, hvis ikke AIBA får styr på tropperne. Og dels kan beslutningen føre til AIBAs konkurs, fordi organisationen mister den økonomiske støtte fra den olympiske organisation IOC.

IOC advarede onsdag igen om, at hvis AIBA ikke i deres øjne får styr på ledelse og organisation, så kan udelukkelsen fra OL-arrangementet blive permanent.

“Den langsigtede løsning afhænger af den internationale organisation og de forandringer, de implementer meget hurtigt. De skal være i stand til at varetage deres sport efter Tokyo 2020. Hvis de ikke lykkes med det, er deres fremtid ikke særlig lys.

Vi hælper sportsfolk for at redde deres egen sport. AIBA er nødt til at reformere, de har brug for hurtige forandringer, og kun det kan give langsigtede resultater. Vi prøvede at være partnere med dem, men de gav ingen respons mange år. Jeg håber, at de finder en vej ud af deres krise,” sagde bestyrelsesmedlem Nenad Lalovic fra IOC onsdag,

AIBA er plaget af en stor gæld, og den økonomiske situation bliver ikke bedre af, at IOC har udelukket organisationen fra OL. Pengene til bokseturneringen bliver nemlig taget fra de midler, som IOC normalt støtter AIBA med. Ifølge AIBA-direktør Tom Virgets vil det med stor sandsynlighed føre til insolvens og konkurs.

AIBAs bestyrelse holder krisemøde om situationen i dag torsdag i Genéve.

Kilde: insidethegames.biz
Kommentarer