AIBA-dommere i OL-bokseturnering uden AIBA ?

OLs bokseturnering i 2010 finder sted uden deltagelse af det internationale bokseforbund AIBA. Det har stået klart et stykke tid, og onsdag godkendte den olympiske organisations IOCs medlemmer formelt og enstemmigt den beslutning, som bestyrelsen i forrige uge meddelte.

Alligevel agter IOC tilsyneladende at benytte sig af AIBA officials til arrangementet. IOCs sportsdirektør, Kit McDonnell (billedet), fortæller, at IOC har “adgang til en pulje af AIBA officials”, men AIBA ikke vil være involveret i, hvilke kampledere og sidedommere, IOC udvælger.

Kit McDonnell forklarede samtidig den kvalifikationsmodel, der blev offentliggjort i forrige uge. Den rummer fire regionale kvalturneringer: Afrika, Europa, Asien/Oceanien og Nord/Sydamerika, og så en afsluttende global turnering.

For de danske boksere, som den danske olympiske komité måtte udtage til kvalifikationsturneringerne, kan der altså i teorien være to chancer – den europæiske kvalturnering og den afsluttende global opsamlingsturnering.

Den europæiske kvalifikationsturnering er planlagt til at finde sted i London i slutningen af februar og starten af marts, mens den globale opsamling skal afvikles i Japan i april/maj. Værtnationen Japan har allerede nogen fripladser, og IOC kan udtage nogen få wildcards.

Inden da bliver der afholdt en olympisk testturnering den 29. til 31. oktober i Tokyo.

Kilde: insidethegames.biz, foto: IOC
Kommentarer