AIBAs formand stopper

AIBAs formand gennem det seneste års tid, Gafur Rahimov fra Uzbekistan, har valgt at trække sig fra posten. Baggrunden er den store usikkerhed om boksesportens fremtid som olympisk sport, hvor Rahimovs ry og rygte tilsyneladende ikke har gavnet sportens sag – mens han selv mener, at det handler om sportspolitik.

Rahimov blev AIBA-leder, da den tidligere mangeårige leder, taiwaniske Wu Chin-Kuo, for halvandet år siden blev suspenderet for at have bragt AIBA i økonomisk uføre. Uzbekeren blev imidlertid sat i forbindelse med organiseret kriminalitet, ikke mindst i amerikanske medier,  selv om han aldrig har været officielt anklaget, og det vakte ikke begejstring i den internationale olympiske komité, IOC.

IOC har overvejet enten at droppe boksningen på det olympiske program, eller alternativt at sætte boksningen på programmet i regi af et andet forbund. Der er mange årsager, ikke mindst problemer med økonomi, korrupte dommere og dopingprogrammer, men tilsyneladende stod Rahimovs person også i vejen.

Nu mindre end halvandet år før legene i Tokyo er det endnu ikke endelig besluttet, om boksningen får plads på programmet. Rahimovs tilbagetrækning kan være et sidste forsøg på at redde boksningen som olympisk sport.

Kilde: Bl.a. AIBA og Boxingscene, Foto: AIBA
Kommentarer