K.B. Hallen får comeback som boksearena 9. marts

Da Johnny Bredahl den 30. marts 2006 boksede sin sidste kamp mod Alexander Fedorov, sluttede en mange årtier lang æra for dansk professionel boksning. For det var den hidtil seneste kamp i legendariske K.B. Hallen på Frederiksberg – en arena der siden 1938 har lagt gulv til mere end 200 professionelle boksestævner.

Nu genoplives traditionen den 9. marts, når Rng-Sde Promotions holder stævne i K.B. Hallen, med sværvægteren Kem Ljungquist (16-0) i hovedkampen. Det bliver det første stævne i en flerårig aftale om to årlige stævner i hallen, der også har fungeret som tag over koncerter med blandt andet The Beatles, tenniskampe med blandt John McEnroe og Björn Borg og mange andre events.

”Vi er yderst stolte over den aftale, vi har lavet sammen med K.B. Hallen. Deres vilje er sammen med vores egen vilje at få boksningen tilbage i Danmarks svar på Madison Square Garden. Et historisk boksemekka som har lagt gulv til mange legendariske kampe og boksere,” siger promoter Magnus Ljungquist og Kem Ljungquist i en pressemeddelelse.

I 50’erne vandt Jørgen Johansen flere af sine kampe om Europamesterskabet i arenaen på Peter Bangs Vej. Christian Christensen og Børge Krogh vandt i 60’erne EM-titler der, og Tom Bogs boksede mange kampe i hallen, fra hans debutkamp i 1964 til hans afskedskamp i 1974.

I 1981 boksede Jørgen Hansen og Hans Henrik Palm den anden af deres to historiske EM-kampe i K.B. Hallen. Få år senere mødtes Anders Eklund og Steffen Tangstad i en skandinavisk EM-kamp i sværvægt.

I en årrække i sidste halvdel af 70’erne var K.B. Hallen lukket for professionel boksning. I 2011 brændte hallen, og først i 2019 stod den klar efter genopbygningen.

”K.B. Hallen har siden indvielsen i 1938 været en ikonisk ramme for sport i både dansk og international topklasse, og frem til branden i 2011 har en perlerække af tidens største danske og internationale boksenavne kæmpet live i K.B. Hallen. Derfor glæder vi os over, at den nye K.B. Hallen, sammen med Rng-Sde Promotions som arrangør, nu igen bliver et samlingspunkt for dansk topboksning,” siger direktør Kasper Busch Lund fra K.B. Hallen.

Den 9. marts skal Kem Ljungquist bokse en titelkamp mod en endnu ikke offentliggjort modstander. Og Rng-Sde Promotions lover samlet 7-8 profkampe på stævnet.

Kommentarer