Mahfoud møder italiener i Royal Arena 13. januar

Der bliver ikke taget de helt store chancer med Sarah Mahfouds fine verdensrangeringer, når hun bokser ved Danish Fight Night den 13. januar. Hun møder Michela Braga (6-0) fra Italien.

33-årige Braga har bokset to kampe om det italienske mesterskab i fjervægt. I februar vandt hun en kneben majority decision over Veronica Tosi, der et par måneder senere tabte klart til Mahfoud. Og i juni vandt hun en split decision over Alessia Vitanza, der kom til kampen med en 2-3 rekordliste.

Alle italienerens kampe er gået tiden ud. Hun er i skrivende stund rangeret som nr. 35 i fjervægt på BoxRec, hvor Mahfoud (14-1) er nr. 2. Mahfoud vil dog ikke undervurdere Braga.

“Michela Braga er fysisk stærk, og hun leverer nogle farlige sving, som kommer hyppigt. Jeg tror, at vi kan lave en fed kamp med action på en anden måde, fordi hun angriber mere,” siger Mahfoud i en pressemeddelelse fra Danish Fight Night.

Mahfoud’s WBC Silver titel vil være på spil i Royal Arena. Den titel skal tjene til at kvalificere hende til en ny VM-chance.

“Jeg har som sagt et mål om, at jeg gerne vil bokse en VM-kamp igen, og i den forbindelse er det her et vigtigt skridt på vejen,” mener Mahfoud.

Spørgsmålet er dog, om den titel på kort sigt hjælper Mahfoud meget nærmere målet i skakspillet om en ny VM-kamp. Nr. 1 på WBCs rangliste er nemlig Interim mesteren, engelske Skye Nicolson, og hun slog for få dage siden nr. 3, svenske Lucy Wildheart. Nr. 2 er mexicanske Erica Cruz, Mahfoud er nr. 4. Nicolson står derfor til at blive WBC-mandatory til WBA/WBC/IBF/WBO-mesteren Amanda Serrano. Braga er ikke rangeret hos WBC, WBA eller WBO.

Perspektiverne er måske lidt større hos IBF, hvor Mahfoud som tidligere verdensmester er nr. 2 på ranglisten. Her er Braga trods sine kun 6 kampe rangeret som nr. 14. Nr. 1 er Nina Meinke, som Mahfoud slog i 2022.

Kommentarer