Olympiske IOC vil ikke længere anerkende bokseforbundet IBA

Bestyrelsen for den internationale olympiske organisation IOC har i dag holdt hastemøde om den tilspidsede konflikt mellem IOC og amatørernes verdensforbund IBA. Konklusionen blev en anbefaling af, at IOC helt trækker anerkendelsen af IBA som OL-forbund. Det skriver OL-mediet Inside The Games.

De sidste par år har IBA blot været suspenderet fra arrangementet af OLs bokseturnering og kvalturneringene før OL.  Helt uden IOCs anerkendelse vil boksning i IBA-regi ikke længere være olympisk boksning.

”Selv om IBA har fået forskellige chancer, inclusive en vej frem fra 2021 til 2023, som skulle føre til en reel og effektiv udvikling, der adresserede de forskellige bekymringer, så har IBA ikke været i stand til at levere de ting, der skulle til for at ophæve suspenderingen,” lyder det i dag fra IOC.

Konklusionen er derfor en anbefaling at helt at tage IOCs anerkendelse fra IBA, så boksning i IBA-regi ikke længere bliver en del af den olympiske familie.

”Derfor er det ikke muligt at nå anden konklusion end at bekræfte den analyse, som IOC lavede i 2019, og som IBA aldrig udfordrede, om nødvendigheden af, at IOC ikke længere anerkender IBA. I praksis er situationen blevet så alvorlig, at den eneste rimelige konklusion at trække anerkendelsen af IBA som olympisk forbund tilbage,” hedder det i dagens udmelding fra IOC.

Det fremgår ikke, hvordan IOC stiller sig til det nye verdensforbund World Boxing, som indtil nu stadig kun har få medlemmer, selv om en del lande har udtrykt støtte.

Det har hele tiden været planlagt, at kvalifikationen af boksere til OL i Paris i 2024 bliver varetaget af IOC og ikke IBA, ligesom det skete til sidste OL i Tokyo. Det ændrer sig ikke, og de danske OL-emners vej starter derfor ved European Games om få uger.

Kilde: Insidethegames.biz
Kommentarer