Ove Ovesen er død

Ove Ovesen, Danmarks mest kendte internationale boksedommer gennem tiden – og af mange kendt som tv-kommentator – er død, 86 år gammel. Det meddeler hans familie.

Han blev født ved Ejstrupholm nær Brande, den 15. september 1937, og voksede op i Midtjylland, men han boksede i klubber både øst og vest for Storebælt, mens han blev uddannet som skolelærer. Han boksede mere end 100 kampe som amatør, uden at nå helt til tops i konkurrencen med navne som Jørgen Hansen. Det var uden for ringen, at Ovesen først og fremmest blev en stor repræsentant for dansk boksning.

Fra 1968 til 76 var han boksedommer hos DaBU, og international official i amatørregi, men i 1977 gik han over til profrækkerne, og gennem næsten 40 år dømte han mere end 500 kampe i Danmark og udlandet. Han dømte kampe i Danmark, til han faldt for aldersgrænsen, men han nåede efterfølgende også kampe i Sverige og Tyskland, den seneste i 2016.

Ovesen har dømt kampe med Gennady Golovkin, Wladimir og Vitali Klitschko, Mikkel Kessler, Ricardo Mayorga og mange andre, og storkampe som Hagler vs. Duran, McCallum vs. Curry, Arguello vs. Pryor, Vasquez vs. Wright, McGuigan vs. Pedroza og Haye vs. Ruiz, blot for at nævne nogen få. I 1993 blev han af bokseforbundet WBA kåret som verdens bedste sidedommer.

I 2009 udgav Ovesen bogen “Fra Jim Smith til Mikkel Kessler”, et storværk om dansk professionel boksnings historie. Og han var i 90’erne kommentator og tv-vært for flere tv-kanaler. Samtidig var Ove Ovesen en indflydelsesrig person på de indre linjer i dansk professionel boksning, selv om han aldrig selv tog rampelyset.

Ove Ovesen havde desuden en stor finger med i spillet i en afgørende epoke i dansk profboksning. Det var nemlig ham, der som official mødte Ayub Kalule ved en stor turnering i Berlin, og fik Kalule til Danmark først som amatør, og siden som prof for promoter Mogens Palle, hvor Kalule blev en bærende kraft i en opgangsperiode.

I 2019 blev Ovesen valgt ind i Dansk Professionel Boksning Hall of Fame.

Kommentarer