THE PREVIEW: Bevisførelse i Gilleleje

Q Pro Boxing arrangerer i Gilleleje deres andet stævne – eller det fjerde, hvis vi medregner de to forløbere i Gilleleje og Ringkøbing med Peder Forsman som promoter for samme stald. Så nu er projektet så langt, at dette stævne og det næste i Herlev skal begynde at give nogen svar, som kommentator Claus Elgaard sagde forleden.

Patrick Nielsen er hentet ind som staldens største navn – men han har sjovt nok ikke fået meget opmærksomhed i optakten til stævnet, måske af frygt for den meget følelsesladede modvilje, og nogen gange had, som Nielsen møder hos mange danske boksefans. I hvert fald er det bemærkelsesværdigt, så få spaltemillimeter han har fået op til kampen, taget i betragtning hvor ofte medierne ellers har brugt hans navn til historier om andre emner.

I hjembyen Gilleleje er det selvfølgelig også unge Oliver Møllenberg, der er trækplastret. Men uden at have navne på modstanderne, så ser det kommende stævne i Herlev dog ud til at være et niveau over, med blandt andre Mikkel Nielsen, Kore og Ali Mohamed på plakaten.

Patrick Nielsen vs. Ypremyan
I 2018 tabte 34-årige armensk-franske Armen Ypremyan (9-1-2) lidt overraskende på KO til Landry Kore i en mellemvægtskamp i Belgien. Det får ham umiddelbart til at ligne en overkommelig modstander for Patrick Nielsen (29-3) at slå sig tilbage i boksekarrieren på.

Meget kan dog afhænge af, hvad det er for en 28-årig Patrick Nielsen, der kommer til Gilleleje. Han så godt ud mod Arthur Abraham for halvandet års tid siden, men han har ikke haft en boksekamp siden, mens han har deltaget i et lukrativt MMA-sideshow.

Som nr. 177 på BoxRec kan Ypremian heller ikke siges at være nogen direkte dårlig modstander – selv om han ikke imponerede senest mod begrænsede Sadok Sebki, hvor han fik en majority decsion. Han er en fysisk stærk modstander af den slags, der før har givet Patrick Nielsen problemer. Så det er afgørende, at Nielsen har hurtigheden og bevægeligheden til at holde sig på afstand af Ypremyan – sådan som han i lange stræk gjorde mod Abraham, der jo også har armenske rødder.

Chancefordeling: 80-20

Møllenberg vs. Belmehdi
Kun 18-årige Oliver Møllenberg (4-0) får chancen for at blive Danmarks hidtil yngste Youth mester i et stort forbund. Kampen gælder WBOs Youth titel i letweltervægt, og det virker meget tidligt at kaste Møllenberg ud i sådan en opgave – uanset at det er lidt trættede at se forskellige promotorer omtale disse Youth titler som “verdensmesterskaber”.

En Youth titel er ikke mere en VM-titel end for eksempel International og Intercontinental titlerne, hvor den lokale promoter også selv kan vælge modstander fra næsten alle hylder. Og formålet er stort set det samme: At skubbe bokseren ind på ranglisterne i det pågældende forbund, hvilket jo sådan set er en god grund til at betale sanctioning fees for de bælter.

Selv om der kan vælges på hylderne, så virker hylden faktisk rigeligt høj denne gang, for selv om 21-årige marokkansk-franske Jaouad Belmehdi (7-0-2) også er ung og relativt urutineret, så er han dog nok også et stort step op for Møllenberg, Danskeren er godt nr. 438 på BoxRec, hvor Belmehdi er nr. 630, men en dansk sejr ligner langt fra en selvfølgelighed.

Jeg turde i hvert fald ikke satse mine sparepenge på Møllenberg, der kan blive tvunget til at bevise, at han ikke kun har bevægelighed, overblik, rækkevidde og et godt teknisk slagrepertoire at byde på, Hans holdbarhed kan også komme på en prøve, især fordi kampen er sat til 10 omgange. Møllenberg har endnu ikke prøvet at høre klokken til 5. omgang.

Chancefordeling: 45-55

Porsgaard vs. Gvavaja
I 2018 boksede Nika Gvavaja (6-18-2) i Struer. Han mødte den stærke armensk-tysker Araik Marutjan, og tabte på points. Personligt havde jeg dog svært ved at se den tyske sejr, og det indikerer, at Gvavaja er noget bedre end den negative rekordsliste. Det vil svenske Daniel Hartvig sikkert være enig i, for han kunne blot få uafgjort på hjemmebane mod Gvavaja. En anden svensker Oliver Flodin, slog Gvavaja i Tyskland i 2018, men han tabte i hvert en eller to omgange undervejs.

Så denne matchning kan godt være lidt af en snubletråd for Jacob Porsgaard (2-0). Gvavaja kom ind i billedet, efter afbud fra en tidligere planlagt, og svagere, modstander. Og måske blev researcharbejdet gjort lidt rigeligt hurtigt? For når vi kigger på Gvavajas rekordliste, så står der mange navne, der burde ringe nogen klokker. Aslanbek Kozaev, Patrick Wojcicki, Ruben Diaz, Anthony Fowler og adskillige flere.

Kort sagt det her er en test flere niveauer over Porsgaards første to kampe, og jeg ser langt fra en dansk sejr som en selvfølge. Faktisk tror jeg, at Porsgaard skal vise fremgang for at hente den hjem.

Chancefordeling: 45-55

Zaren vs. Orsos
Oliver Zaren (1-0) er heller ikke nogen rutineret prof. Men han er nok også den bokser på stævnet, der har fået den mest overkommelige opgave. Ungarske Attila Orsos (14-25-1) er godt nok en erfaren herre med 41 profkampe. Men han er også blevet stoppet i 22 af 25 nederlag.

En sejr før tid er nok heller ikke helt udenfor rækkevidde, men Zaren skal naturligvis også tage sig i agt for en modstander, der har vundet 8 af 14 sejr på KO. Det kan blive en hurtig kamp.

Chancefordeling: 80-20

Udenlandske kampe
Af stævnets seks professionelle kampe er de to uden dansk deltagelse. Afghansk-norske Jamshid Nazari (5-0) er dog i stald hos promoteren, Q Pro Boxing. Han møder rumænsk-ungarske Oszkar Fiko (32-27-1) i en opbygningskamp.

Fra en dansk synsvinkel kan det være svært at se den store mening i veteranopgøret mellem 39-årige Ashley Theophane og 40-årige Kassim Ouma, som blev lavet efter et afbud fra Kim Poulsen til en kamp mod Theophane. Begge har tidligere været store navne, men det ligger langt tilbage.

Ouma var faktisk IBF-verdensmester i 2004-05, men startende med et nederlag til Jermain Taylor i 2006 har han tabt 11 af 15 kampe. Han gjorde det udmærket mod Gennady Golovkin i 2011, men siden er det gået stærkt ned ad bakke. I dag bliver han brugt som stepping stone for unge boksere på vej frem

Theophane har i det mindste vundet 7 af 9 kampe siden VM-nederlaget til Adrien Broner i 2016, men det har været mod mindre end imponerende modstand. Alligevel giver kampen kun mening på et dansk stævne, hvis der er lagt op til at lade vinderen møde Landry Kore – som Kore har opfordret til.

Foto: Boksenyt
Kommentarer