The Undercard – uge 20-22

Nyheder fra hele verden i uge 20, 21 og 22.

Australske George Kambosos (nu 20-1) fik i Melbourne, Australien, sin store hjemkomst spoleret, da han mistede sine WBA Super/WBC Franchise/IBF/WBO VM-bælter i letvægt mod Devin Haney (nu 28-0) fra USA. Haney var WBC “almindelig” mester, men han er altså nu indehaver af alle fire store VM-bælter i letvægt.

Kambosos formåede aldrig aldrig at finde midlet til at neutralisere Haneys jab og teknisk dygtige kontraboksning, og sejren så klokkeklar ud. Haney vandt på dommersedlerne med 118-112 (Pawel Kardyni) og 2 x 116-112 (Zoltan Enyedi og Benoit Roussel). Her er lidt fra pressemødet efter kampen:

Gervonta Davis (nu 27-0) fra USA forsvarede i Brooklyn, New York, den “almindelige” WBA VM-titel i letvægt ved at stoppe landsmanden Rolly Romero (nu 14-1) efter 2:39 af 6. omgang. Romero var ellers mere end godt med mod defensive Davis i de første fem omgange, selv om to sidedommere havde Davis foran. Men et venstre hook, som Romero gik lige ind i, afgjorde sagen, og kampleder David Fields afbrød kampen, da Romero rejste sig. Her er en nedtaktsudsendelse om kampen:

På samme stævne i Brooklyn forsvarede cubanske Erislandy Lara (nu 29-3-3) i mellemvægt sin “almindelige” WBA VM-titel mod Gary O’Sullivan (nu 31-5) fra Irland. Kampleder Benjy Esteves afbrød løjerne efter 0:23 af 8. omgang. Overmatchede O’Sullivan var i gulvet i 4. omgang og hårdt rystet i 7. omgang. Ireren er tidligere blevet stoppet af folk som Eubank, Lemieux og Munguia, og det var lidt svært se, hvad han lavede i en VM-kamp.

Japaneren Kenichi Ogawa (nu 26-2-1) tabte i Cardiff i Wales, sit IBF VM-bælte i superfjervægt til den walisiske lokalhelt Joe Cordina (nu 15-0). Ikke det store var sket i kampen, før en højre til kæben afgjorde sagen efter 1:15 af 2. omgang. Her er highlights:

På samme stævne tabte den kirgisisk-fødte belgier Faroukh Kourbanov (nu 19-4) EBUs EM-bælte i superfjervægt til Zelfa Barrett (nu 28-1) fra England. Den engelske sejr var klar, 120-108 (Mika Lindgren), 119-109 (Jon Fernandez) og 118-110 (Jürgen Langos). Her er highlights:

I Minneapolis, USA, forsvarede Stephen Fulton (20-0) fra USA WBCs pg WBOs VM.titler i superbantamvægt med en tårnhøj pointsejr over Daniel Roman (28-3-1) fra USA. Dommersedlerne sagde 2 x 120-108 (Mike Fitzgerald og Patrick Morley) og 119-109 (Nathan Palmer) efter 12 omgange, hvor Fulton med bevægelig boksning havde helt styr på tingene.

På samme stævne i Minneapolis forsvarede cubanske David Morrell (nu 7-0) WBAs “almindelige” VM-titel i supermellemvægt i en mismatch mod amerikanske Kalvin Henderson (nu 15-2-1). Henderson holdt til 2:35 af 4. omgang, hvor kampleder Luis Pabon havde set nok. Morrell har nu forsvaret sin såkaldte VM-titel tre gange, og han har endnu ikke mødt en modstander i verdens top-50. Her er korte highlights fra Fulton vs. Roman og Morrell vs. Henderson:

I en kamp mellem to spaniere i Bilbao, Spanien, vandt Jairo Noriega (nu 12-0) det ledige EBU EM-bælte i fluevægt ved at pointsbesejre veteraneh Angel Moreno (nu 21-5-3). Dommersedlerne sagde 2x 118-109 (Jose Carrasco og Jon Fernandez) og 116-110 (Pablo Gonzalez). Moreno var i gulvet i 1. og 5. omgang.

Diverse nyt
Rematchen i sværvægt mellem WBA/IB/WBO-mester Oleksandr Usyk og den tidligere mester Anthony Joshua er stadig ikke officiel. Alt tyder på, at den skal bokses i Saudi Arabien, men ikke nødvendigvis på den dato, der tidligere har været nævnt. Ifølge promoter Eddie Hearn kan den blive rykket til atarten af august. Her er et interview med amerikanske Robert Garcia, der skal træne Joshua til kampen:

WBC ville have amerikanske Ryan Garcia og mexicaneren Isaac Cruz til at bokse eliminator i letvægt. Men både Garcia og Cruz har i stedet valgt at bokse andre kampe. Devin Haney er WBC-mester. Her er et interview med Garcia, hvor han snakker om en kamp mod WBAs “almindelige” mester Gervonta Davis:

WBO har beordret deres verdensmester i mellemvægt, Demetrius Andrade, til at møde den nye Interim mester i mellemvægt, Janibek Alimkhanuly, om senest 6 måneder. Andrade var ellers rykket i supermellemvægt, hvor han fornylig skulle have mødt Zach Parker om WBO Interim titlen, men blev skadet. Hvis Andrade opgiver titlen i mellemvægt, som meget stadig tyder på, så bliver Alimkhanuly rigtig WBO-verdensmester. Her er et interview med Parker, hvor han kalder Benavidez, Charlo og Plant ud:

WBC og WBA er raget uklar over mandatory udfordrerne til skotske Josh Taylor. WBA ville have Taylor til at møde deres mandatory, Alberto Puello, og det tvang Taylor til at opgive titlen. Ifølge WBC præsident Mauricio Sulaiman aftalte WBA, WBC, IBF og WBO på et møde, at WBA først kom efter et WBC forsvar mod Jose Zepeda, men den aftale valgte WBA altså ikke at følge – ifølge Sulaiman.

Amerikanske Golden Boy Promotions og DAZN har indgået en ny, flerårig aftale. Den rummer blandt andet en serie opbygningsstævner kaldet Golden Boy Fight Night.

Den britiske tv-kanal Sky Sports har sammen med promoterfirmaet Boxxer, der har kontrakt med Sky, hvor de erklærer, at ingen bokser med tilknytning til Probellum må optræder på Sky stævner. Baggrunden er kontroverserne om Daniel Kinahan, som i sin tid var medstifter af managerfirmaet MTK Global, og som rygtevist er sat i forbindelse med Probellum

Kommende kampe
Den tredje kamp mellem Saul “Canelo” Alvarez (57-2-2) og Gennadyi Golovkin (42-1-1) er en realitet. De mødes den 17. september i en kamp om Canelo’s WBA Super/WBC/IBF/WBO VM-bælter i supermellemvægt. De to mødtes også i 2017 og 2018, med en uafgjort og en sejr til Canelo. Her er en DAZN trailer til kampen:

Mexicaneren Juan Francisco Estrada (42-3) skal forsvare WBA Super og WBC VM-bælterne i superfluevægt den 16. juli, mod WBAs “almindelige” mester Joshua Franco (18-1-2) fra USA.

Venezuelaneren Roger Gutierrez (26-3-1) skal møde sin mandatory udfordrer, Hector Garcia (15-0) fra den Dominikanske Republik, i et forsvar af WBA VM-titlen i superflervægt. Kampen bokses den 10. juli i Caracas, Venezuela.

I Tokyo skal japanske Kazuto Ioka (28-2) den 13. juli forsvare WBO VM-titlen i superfluevægt mod den philippinske veteran Donnie Nietes (43-1-5), der knebent besejrede Ioka i 2018. Her er et kort glimt af Nietes i sparring:

De kommende to uger
Den japanske WBA Super og IBF-verdensmester i bantamvægt, Naoya Inoue (22-0) og WBC-mester Nonito Donaire (42-6) fra Philippinerne mødes tirsdag i en unification i Saitama, Japan. Det er en rematch, Inoue vandt på points i 2019. Her er lidt fra denne uges pressemøde:

Fredag i Jalisco, Mexico, skal Hiroto Kyoguchi (15-0) fra Japan forsvare WBA Super titlen i letfluevægt mod mexicaneren Esteban Bermudez (14-3-2). Her er lidt fra Kyogishi’s træning:

Lørdag i Miami sætter amerikanske Trevor Bryan (22-0) om Gud og Don King vil sin WBA “almindelige” VM-titel i sværvægt på spil mod engelske Daniel Dubois (17-1). Her er et interview med Dubois:

Lørdagen efter, i New York, skal canadisk-russeren Artur Beterbiev (17-0), WBC og IBF-mester i letsværvægt, møde WBO-mesteren Joe Smith (28-3) fra USA i en unification. Her er glimt fra de to bokseres træning:

Samme dag, i Houston, Texas, sætter amerikanske Jermall Charlo (32-0) sit WBC VM-bælte i mellemvægt på spil mod Maciej Sulecki (30-2) fra Polen. Her er et interview med Charlo:

Kommentarer