The Undercard – uge 25

Nyheder fra hele verden i uge 25.

I Atlanta, Georgia, mistede Mario Barrios (nu 26-1) fra USA WBAs VM-bælte i letweltervægt til Gervonta Davis (nu 25-0), også USA. Davis var rykket op fra superfjervægt/letvægt, hvor han vandt VM-titler i begge vægtklasser i oktober, så dette var tredje vægtklasse på et halv år.

Den højere Barrios var pænt med i de første seks omgange, men så begyndte Davis at bryde ham ned. Barrios var i gulvet to gange i 8. omgang, og igen i 11. omgang, hvor kampleder Thomas Taylor valgte at stoppe ham efter 2:13 af omgangen. Her er highlights:

Cubansk-fødte David Morrell (nu 5-0) forsvarede WBAs “almindelige” VM-titel i supermellemvægt mod Mario Cazares (nu 12-1) fra Mexico, der intet havde at gøre i en VM-kamp. To lige venstrer fra højrefodsbokseren Morrell sendte Cazares ned, og han var færdig efter 2:23 af 1. omgang. Morrell har nu vundet og forsvaret en VM-titel uden nogensinde at møde en mand fra top-50 i verden.

Der var ingen VM-titel på spil,da den tidligere dobbelte OL-gulvinder Vasiliy Lomachenko vendte tilbage efter hans nederlag til Teofimo Lopez. Loma (nu ) stoppede japaneren Masayoshi Nakatani (nu) efter 1:48 af 9. omgang. Et cut ved hovedbunden var en mindre udfordring for Loma, der aldrig for alvor blev truet af Nakatani, der til blev stoppet af kampleder Celestino Ruiz efter 1:48 af 9. omgang. Her er highlights:

Diverse nyt
Belgiske Ryad Merhy skulle have forsvaret sin WBA “almindelige” VM-titel i cruiservægt den 17. juli i Bruxelles, mod sydafrikanske Kevin Lerena. Men Lerena har trukket sig, angiveligt på grund af en brækket hånd.

Manny Pacquiao skal efter planen møde Errol Spence den 21. august i Las Vegas. Den plan vil managementfirmaet Paradigm Sports dog gerne stikke en kæp i hjulet på. De har sagsøgt Pacman med krav om et forbud mod, at han bokser kampen mod Spence. De hævder, at han har fået et forskud på 3,3 mio dollars for en kamp mod Mikey Garcia, som aldrig blev til noget, og at Pacman har brudt kontrakten.

Kommende kampe
Den 25. september bliver dagen, hvor WBA Super/IBF/WBO-verdensmesteren i sværvægt, Anthony Joshua, skal forsvare titlerne mod WBO-mandatory udfordreren Oleksandr Usyk. Det siger promoter Eddie Hearn, selv om kampen ikke er officielt annonceret. Arenaen er endnu ikke lagt endeligt fast, men pilen peger mod Tottenhams stadion i London. Her er lidt klip fra Joshua’s træning.

Den kommende måned
Juli er dels sommerferiemåned, og dels en periode mellem store sportsbegivenheder som EM i fodbold og OL. Så frem til månedens slutning er  det ikke den mest hektiske boksemåned, men den byder dog på et par store kampe.

Lørdag den 17. juli mødes amerikanske Jermell Charlo (34-1) og argentineren Brian Castano (17-0-1) i en unification i letmellemvægt, der samler alle fire store bælter i vægtklassen. Charlo er WBA Super/WBC/IBF-mester, mens Castano bringer WBO-bæltet til bordet. Her er pressemødet:

Ugen efter, den 24. juli i Las Vegas, Nev., går det så løs i sværvægt, hvor Tyson Fury (30-0-1) og Deontay Wilder (42-1-1) mødes for tredje gang. Fury skal forsvare den WBC VM-titel, han tog fra Wilder sidst. Her er en Top Rank trailer og pressemødet (der starter godt 36 minutter inde i videoen):

Kommentarer