The Undercard – uge 39-41

Nyheder fra hele verden i uge 39, 40 og 41.

I Melbourne, Australien, forsvarede amerikanske Devin Haney (nu 28-0) WBA/WBC/IBF/WBO-titlerne i letvægt, da han gentog sin sejr i en rematch mod australieren George Kambosos Jr. (nu 20-2).

Kambosos prøvede at ændre sin stil med skiftende fodstilling, og være mere aktiv. Men Haney boksede samtidig lidt mindre forsigtigt end i den første kamp, og han fik sin højre bedre med. Det gav en klar sejr med cifrene 119-109 (Leszek Jankowiak) og 2 x 118-10 (Craig Metcalfe og Manuel Palomo). Her er highlights:

I mellemvægt mødtes WBA/WBC/IBF mester Claressa Shields (nu 13-0) fra USA og WBO-mester Savannah Marshall (nu 12-1) fra England i London. Det endte med en sejr til Shields med cifrene 2 x 97-93 (Luigi Boscarelli og Frank Lombardi) og 96-94 (Steve Gray). Shields byggede en stor føring op i første halvdel af kampen med tempofyldt boksning. Marshall kæmpede sig flot tilbage, men slutspurten var ikke nok. Her er et interview med Shields efter kampen.

I superfjervægt mødtes de to amerikanere,IBF/WBO mester Mikaela Mayer (nu 17-1) og WBC-mester Alycia Baumgardner (nu 13-1) på samme stævne Det endte med en split decision sejr til Baumgardner, lidt overraskende men ikke ufortjent i en tæt kamp mellem Mayers jabs og konstante boksning og Baumgardners kraft og iøjnefaldende spurter. Mayer kom lidt sent i gang, og gav vel de første tre omgange væk. Cifrene til fordel for Baumgardner var 2 x 96-95 (Steve Gray og John Latham) og 93-97 (Terry O’Connor). Her er et interview med Baumgardner efter kampen, hvor hun afviser en rematch:

I Carson, Californien, forsvarede argentineren Fernando Martinez (nu 15-0) IBFs VM-bælte i superfluevægt med en klar sejr i rematchen mod philippineren Jerwin Ancajas (nu 33-3-2). Aggressive Martinez pressede Ancajas i det meste af kampen. Sidedommerne Tiffany Clinton og Zachary Young havde begge 118-110 og Ellis Johnson havde 119-109. Her er highlights i dårlig kvalitet.

I Monza, Italien, vandt italieneren Alessio Lorusso (nu 19-4-2) over spanieren Sebastian Perez (nu 13-3-1) i en kamp om den ledige EBU EM-titel i bantamvægt. Perez blev talt ud af kampleder Fabian Guggenheim efter 1:20 af 12. omgang, efter at have været nede to gange. Her er kampen.

Diverse nyt
De seneste uger har det været let at blive ganske rundforvirret, hvis man har troet på ret mange af de mange udmeldinger fra parterne om en mulig britisk storkamp i sværvægt mellem WBC-mester Tyson Fury og den tidligere WBA/IBF/WBO-mester Anthony Joshua.

Var det Joshua og hans promoter Eddie Hearn, der kaldte Furys bluff, da Fury og hans promotorer tilbød dem en kamp sidst på året? Eller var det Fury og Warren/Arum, der kaldte Joshua og Hearns bluff, da de tilsyneladende sagde ja til tilbuddet? Eller vil Joshua gerne, mens Hearn ikke vil? Der er mange udgaver af historien.

Nu er både Fury og Joshua hver især i gang med at finde en anden modstander til en kamp sidst på året. Det tegner til Fury i en tredje og ret ligegyldig kamp mod Dereck Chisora. Ifølge Furys britiske promoter Frank Warren er køreplanen først Chisora, så Oleksandr Usyk i en unification og så Warrens egen bokser Joe Joyce. Svenske Otto Wallin har angiveligt været inde i billedet til en kamp mod Joshua. Her melder promoter Frank Warren, at der er linet op til Fury vs. Chisora;

Og WBA/IBF/WBO-mester Oleksandr Usyk ?  Der er ret stille. Både Tyson Furys amerikanske og engelske promotorer, Top Rank og Frank Warren taler Fury vs. Usyk i 2023. Men Usyk taler selv om muligvis at rykke tilbage i cruiservægt.

Den aflyste kamp mellem Chris Eubank Jr. og Conor Benn har skabt stort røre i England. Det britiske forbund BBBofC og det britiske dopingagentur UKAD er for nærværende ved at dykke ned i, hvad der er op og ned på Benns positive dopingprøve hos det internationale dopingagentur VADA. Der er intet nyt om, hvorvidt Benn har bedt om at få åbnet B-prøven, og samtidig melder britiske medier, at Benn tidligere har været testet positiv for samme stof hos VADA. Her er et interview med promoter Eddie Hearn om sagen.

Kommende kampe
Engelske Sunny Edwards (18-0) skal forsvare sin IBF VM-titel i fluevægt den 30. april i London. Her skal han møde mandatory udfordreren Felix Alvarado (38-2) fra Nicaragua. Her er et interview med Edwards.

Artur Beterbievs forsvar af WBC/IBF/WBO-titlerne i letsværvægt mod WBO mandatory udfordreren Anthony Yarde (22-2) ser ud til at få ny dato den 28. januar. Kampen skulle have været bokset i oktober, men Beterbiev (18-0) blev meldt skadet.

De kommende tre uger
Den kommende uge sker der ikke meget, og først lørdag den 29. oktober i London skal irske Katie Taylor (21-0) forsvare sine WBA/WBC/IBF/WBO-bælter i letvægt mod den ret ukendte argentiner Karen Carabajal (19-0). På samme stævne skal engelske Jordan Gill (27-1-1) forsvare EM-titlen i fjervægt mod den spanske veteran Kiko Martinez (43-11-2).

Tirsdag den 1. november skal WBC-mester Kenshiro Teraji (19-1) og WBA Super mester Hiroto Kyoguchi (16-0) mødes i Saimata i en rent japansk unification i letfluevægt. På samme stævne skal puertoricanske Jonathan Gonzalez (26-3-1) forsvare sin WBO VM-titel i samme vægtklasse mod japanske Shokichi Iwata (9-0).

Lørdag den 5. november er det så tid for kirgisisk/russisk/amerikanske Dmitrii Bivol (20-0) og hans WBA VM-titelforsvar i letsværvægt mod mexicaneren Gilberto Ramirez (44-0). Kampen bokses i Abu Dhabi, hvor også engelske den engelske WBC/IBF-mester i letweltervægt, Chantelle Cameron (16-0) og amerikanske Jessica McCaskill (12-2) i en kamp, der også gælder de ledige WBA og WBO-titler. McCaskill er i forvejen indehaver af WBA/WBC/IBF/WBO VM-titlerne i weltervægt. Her er lidt fra Ramirez åbne træning.

Samme dag, i Indianapolis, Minn., skal cubansk-amerikanske David Morrell (7-0) forsvare WBAs “almindelige” VM-titel i supermellemvægt mod den ret ukendte kazakhstaner Aidos Yerbossynuly (16-0). Kazakhstaneren er formentlig Morrells bedste modstander hidtil her i hans tredje titelforsvar, men Morrell har stadig til gode at møde en mand på BoxRecs top-50. Her er et kort glimt af Yerbossynulys træning.

Kommentarer