The Undercard – uge 40-42

Nyheder fra hele verden uge 40, 41 og 42.

De to japanske brødre Yudai og Ginjiro Shigeoka skrev boksehistorie ved at vinde VM-titler i samme vægtklasse, minimumvægt, på samme stævne i Tokyo.

Ginjiro Shigeoka (nu 10-0) vandt IBF’s VM-titel ved at stoppe mexicanske Daniel Valladares (nu 27-4-1) efter 2:15 af 5. omgang. Mexicaneren var i gulvet allerede i 1. omgang. Et højre hook i 5. omgang rystede Valadares, og da Shigeoka fulgte op, valgte kampleder Charlie Fitch at skride ind. Her er kampen:

Yudai Shigeoka (nu 8-0) vandt WBC’s VM-bælte ved at pointsbesejre Panya Padrabsri (nu 40-2) fra Thailand. Dommersedler sagde 2 x 119-109 og 117-111. Thailanderen havde sine momenter, men generelt var det Shigeokas fysik, der gjorde udslaget. Her er kampen:

I Sheffield forsvarede engelske Leigh Wood (nu 28-3) WBA VM-titlen i fjervægt, da han knockout’ede landsmanden Josh Warrington (nu 31-3-1). Warrington kom ellers rigtig fra land, og han havde flere gange Wood i problemer. Et pointfradrag for at slå i nakken fik dog Warrington til at satse lidt rigeligt, og et højre hook, fulgt op af en serie, sendte Warrington ned, og han blev talt ud af kampleder Michael Alexander, da han vaklede til sit eget hjørne. Her er highlights:

På samme stævne forsvarede Terri Harper (14-1-2) fra England forsvare sig WBA VM-bælte i letmellemvægt med majority draw mod norske Cecilia Brækhus (nu 37-2-1). Bob Williams havde 97-93 til Harper, mens Giulio Piras og David Singh havde 95-95 efter en kamp, hvor Harper startede lidt defensivt, men gradvist fandt afstanden. Brækhus virkede tung, men kom bedre ind i sidste halvdel af kampen. Den ledige WBO VM-titel var også på spil, men den forblev altså ledig. Her er highlights:

I Fort Bend, USA, forenede WBO-verdensmester Zhanibek Alimkhanuly (nu 15-0) fra Kazakhstan to VM-titler i mellemvægt ved at stoppe IBF-verdensmester Vincenzo Gualtieri (nu 20-1-1) fra Tyskland. Efter et par stille omgang tig Alimkhanuly teten, og Gualtieri blev rystet i 5. omgang. Det skete igen i 6. omgang, og da Gualtieri var under bombardement, valgt kampleder David Fields at skride ind efter 1:25 af omgangen. Her er highlights:

Australske Tim Tszyu (nu 23-0) forsvarede WBOs VM-titel i letmellemvægt med en pointsejr over Brian Mendoza (nu 22-3) fra USA i en kamp, der blev bokset i Broadbeach i Australien. Mendoza var fint med langt hen i kampen, men mod slutningen trak Tszyu fra, og i 11. omgang var Mendoza tæt på at blive stoppet. Katsuhiko Nakamura havde 117-111, Adam Height havde 116-111 og Steve Gray havde 116-112, alle til Tszyu. Her er highlights:

Diverse nyt
Efter sejren over Josh Warrington har WBA-verdensmesteren i fjervægt, Leigh Wood, valgt at droppe titlen for at rykke op i superfjervægt.

Verdensforbundet IBF har beordret deres verdensmester i letmellemvægt, Jermell Charlo, til at møde mandatory udfordreren Bakhram Murtazaliev fra Rusland. Murtazaliev har været IBF-mandatory siden 2019.

Jermell fik frataget sit WBO-bælte, da han gik i supermellemvægt for at møde Saul ”Canelo” Alvarez, men han er stadig WBA/WBC/IBF-mester. Hvis Charlo afviser at møde Murtazaliev, kan denne komme til at møde den tyske veteran Jack Culcay om den ledige titel

Puertoricanske McWilliams Arroyo er ikke længere WBC Interim mester i fluevægt, fordi han har afvist at møde WBC-verdensmesteren Julio Cesar Martinez. Denne får nu formentlig lov til at bokse et frivilligt forsvar.

WBA blev fornylig i retten tvunget til igen at Mahmoud Charr til ”almindelig” verdensmester i sværvægt. Charr skulle så møde den tidligere dopingdømte Jarrell Miller som mandatory, men den kamp kunne der ikke nås enighed om, og Charr er nu blot forpligtet til at aftale et titelforsvar mod en rangeret bokser.

Nu spekuleres der på rygtebørsen i, at Anthony Joshua kunne tænkes at være interesseret i at gå efter Charr, hvis hans planlagte kamp mod Deontay Wilder ikke kan realiseres. Ifølge promoter Eddie Hearn taler dog mere om Agit Kabayel, Filip Hrgovic, Otto Wallin som mulige modstandere i en kamp i december/januar.

Angiveligt er Joshua-Wilder ikke realistisk før i foråret. Joshua selv håber dog stadig på, at en Wilder-kamp kan bokses på samme stævne som Usyk-Fury, som der tidligere har været tale om. Her taler Hearn om Joshua’s situation:

Den amerikanske underholdningsgigant lukker tv-kanalen Showtime Sports ned med årets udgang, og kanalens bokserettigheder bliver angiveligt ikke overført til hverden Paramount eller CBS, som Paramount også ejer.

Den amerikanske skyggepromoter Al Haymon og hans Premier Boxing Champions har i flere haft en aftale med Showtime, og han står derfor nu uden tv-aftale i det nye år. Han satser angiveligt på at få en aftale med enten Amazon eller DAZN.

Til gengæld har den engelske promoter Ben Shalom og Boxxer fået en aftale med amerikanske NBC Sports. Shalom har i forvejen en britisk aftale med Sky.

IBF-verdensmesteren i bantamvægt, Emmanuel ”Manny” Rodriguez har besluttet at stoppe karrieren i en alder af 31. Det er blot et par måneder siden, at han genvandt titlen.

Kommende kampe
Japanske Takuma Inoue (18-1) skal forsvare sin WBA VM-titel i bantamvægt den 15. november i Tokyo, mod philipinneren Jerwin Ancajas (34-3-2). På samme stævne sætter ukrainske Artem Dalakian (22-0) sit WBA VM-bælte i fluevægt på spil mod Seigo Akui (18-2-1) fra Japan.

WBC/WBO-mester Naoua Inoue (25-0) fra Japan og WBA/IBF-mester Marlon Tapales (37-2) fra Philippinerne vil samle titlerne i superbantamvægt i en unification kamp i Tokyo den 26. decemner.

Det ser ud til, at WBAs verdensmester i mellemvægt, cubanske Erislandy Lara (29-3-2) skal forsvare titlen den 9. december i Las Vegas, mod amerikaneren Danny Garcia (37-3). Selv om det er en titelkamp i mellemvægt, 160 pounds, så er den aftalt som catchweight på 155 pounds.

35-årige Garcia har kun bokset én gang, siden han i 2020 tabte til Errol Spence i weltervægt. Lara er 40 år, og han har ikke mødt nogen fra øverste hylde, siden han boksede uafgjort mod Brian Castano 2019, i en VM-kamp ietmellemvægt.

På samme stævne i Las Vegas skal Eimantas Stanionis (14-0) fra Litauen forsvare den ”almindelige WBA-titel i weltervægt mod veteranen Keith Thurman (30-1) fra USA. Stanionis har ikke bokset siden han vandt titlen i april 2022, Thurman har ikke bokset siden februar 2022, i øvrigt hans eneste kamp siden han tabte til Manny Pacqyuiao i 2019. Den rigtige WBA-verdensmester i weltervægt er Terence Crawford. Her er et interview med Stanionis:

De kommende to uger
På fredag i Orlando, Florida, skal puertoricansk-amerikanske Amanda Serrano (45-2-1) forsvare sine WBA, IBF og WBO VM-bælter i fjervægt mod WBO Interim mesteren Danila Ramos (12-2) fra Brasilien. Kampen er sat til 12 x 3 minutter, og derfor Serranos WBC-bælte ikke i spil. Her er et interview med Serrano:

Samme dagi Managua, Nicaragua, skal puertoricaneren Jonathan ”Bomba” Gonzalez (27-3-1) forsvare WBOs VM-titel i letfluevægt mod den lokale helt Gerardo Zapata (14-1-1). Her er lidt om udfordreren, på spansk:

Lørdag i Cancun, Mexico, skal amerikanske O’Shaquie Foster (20-2) forsvare WBCs VM-titel i superfjervægt mod Eduardo Hernandez (34-1) fra Mexico (34-1). Her taler udfordreren om kampen, på spansk:

Tirsdag den 31. oktober i Laval, Frankrig skal franske Jordi Weiss (30-0-1) og spanske Jon Miguez (17-0-1) igen prøve at afgøre, hvem der skal have det ledige EBU EM-bælte i weltervægt. De to boksede uafgjort i april.

Lørdag den 4. november i Monte Carlo skal walisiske Joe Cordina (16-0) forsvare IBFs VM-bælte i superfjervægt mod Edward Vazquez (15-1) fra USA.

På samme stævne i Monte Carlo sætter Sivenathi Nontshinga (12-0) sin IBF VM-titel i letfluevægt på spil mod Adrian Dominguez (23-4-1) fra Mexico. Her taler Nontshinga om kampen:

Endelig samme lørdag skal to veteraner, armensk-tysk-amerikanske Noel Gevor Mikaelyan (26-2) og congolesisk-sydafrikanske Ilunga Makabu (29-3) i Miami, Florida, bokse om det ledige WBC VM-bælte i cruiservægt. Makabu tabte i februar titlen til Badou Jack, der nu har opgivet det.

Kommentarer