The Undercard – uge 50-52

Nyheder fra hele verden i uge 50-51-52

I Tokyo mødte Nayoa Inoue (nu 22-0) thailandske Aran Dipaen nu (12-3) i et forsvar af WBA Super og IBF-titlerne i bantamvægt. Dipaen blev sendt i gulvet i 8. omgang, og da Inoue fulgte op, skred kampleder Michiaki Someya ind og stoppede kampen efter 2:34 af omgangen. Dipaen prøvede at bokse forsigtigt, men han blev langsomt brudt ned. Her er afslutningen på kampen:

På samme stævne i Tokyo tabte puertoricanske Wilfredo Mendez (nu 16-2) WBO’s VM-bælte i minimumvægt til japaneren Masataka Taniguchi (nu 15-3), da kampleder Nobuto Ikehara skred ind og stoppede ham efter 1:08 af 11. omgang, da Taniguchi bombarede ham ved tovene. Japaneren tog tidligt teten, og Mendez var i gulvet i 2. omgang.

I Montreal, Canada, gik WBC/IBF-verdensmesteren i letsværvægt, russiske Artur Beterbiev (nu 17-0) i ringen og forsvarede titlen mod Marcus Browne (nu 24-2) fra USA, der blev talt ud af kampleder Michael Griffin efter 46 sekunder af 9. omgang. Efter en pæn start af Browne dominerede Beterbiev mere og mere, men Beterbiev måtte kæmpe med en grim øjenskade undervejs. Browne var til tælling i 7. omgang, og da Beterbiev landede en dyb venstre i 9. omgang var det slut. Her er highlights:

I Phuket, Thailand,satte Thammanoon Niyomtrong (nu 23-0, aka Knockout CP Freshmart) sin WBA Super VM-titel i minimumvægt på spil mod Robert Paradero (nu 18-2) fra Philippinerne. Det lykkedes med en knockout i 5. omgang, da Paradero gik ned til fuld tælling for en højre. Philippineren startede ellers som lyn og torden, og først i 3. omgang fik Niyomtrong fat. I 4. omgang var Paradero nede tre gange og Niyomtrong en enkelt, uden at kamplederen talte. Her er de sidste par omgange, filmet fra ringside:

I Manchester skulle engelske Jack Cullen (nu 20-2-1) have mødt tyske Emre Cukur i en kamp om den ledige EBU EM-titel supermellemvægt. Efter afbud fra Cukur blev det i stedet franske Kevin Sadjo (nu 17-0), der fik chancen. Det var ikke noget godt bytte for Cullen, for han blev slået ud af en venstre til kroppen efter 1:11 af 6.omgang. Indtil da havde Cullens tempo holdt ham foran i kampen. Her er highlights:

På samme stævne mødtes sværvægterne Joseph Parker (nu 30-2) fra New Zealand og Dereck Chisora (nu 32-12) fra England i en rematch. Hvor der var diskussion om Parkers sejr i den første kamp, var der ingen tvivl denne gang – selv om den engelske sidedommer Michael Alexander kun havde absurd tætte 114-112 til Parker, mens tyske Ingo Barrabas havde 115-111 og italienske Giustino Di Giovanni havde 115-110. Chisora var til tælling i 4. omgang og i gulvet i 7. og 8. omgang, og gennem det meste af kampen var det Parker, der landede de klare træffere. Her er highlights:

Cubansk-amerikanske David Morell (nu 6-0) har endnu ikke mødt en bokser i nærheden af verdens top-10. Alligevel kunne han i Minneapolis, USA, for anden gang forsvare WBAs “almindelige” VM-titel i supermellemvægt, denne gang mod amerikanske Alantez Fox (nu 28-3-1) i en énsidig kamp, der sluttede efter 2:06 af 4. omgang. Fox havde været en tur i gulvet efter et ventre hook, og da træner Troy Fox trådte op til ringen, gik kampleder Mark Nelson ind og skånede Fox for flere klø. Her er highlights:

Philippinske Victorio Saludar (nu 21-5) tabte Santo Domingo, Dom. Rep. sin WBA “almindelige” VM-titel i minimumvægt på en tvivlsom  split decision til lokalhelten Erick Rosa (nu 5-0). Saludar pressede, og han havde Rosa i gulvet i 10. omgang. Men han var selv i gulvet i 3. og 9. omgang. Efter de 12 omgange fik Rosa sejren på to dommersedler, 116-109 (Oscar Carbonell) og 113-112 (Luis Pabon, mens Saludar var oppe med 113-112 (Reina Urbaez). Her er kampen:

Japanske Kazuto Ioka (nu 28-2) forsvarede nytårsaften i Tokyo sin WBO VM-titel i superfluevægt mod landsmanden Ryoji Fukunaga (nu 15-5). Ioka skulle have mødt IBF-mester Jerwin Ancajas, men den kamp blev aflyst på grund af corona-indrejsebegrænsninger, og Fukunaga kom så ind som erstatning – og gjorde det bedre end ventet, især med en god start, inden Ioka begyndte at arbejde til kroppen på sin høje modstander. Cifrene til fordel for Ioka var 115-113 (Tetsuya Iida), 116-112 (Makakazu Murase) og alt for klare 118-110 (Michiaki Somaya).

Diverse nyt
På Parker-Chisora stævnet i Manchester skulle Lee McGregor fra Skotland have forsvaret sit EBU Europamesterskab mod armenske Narek Abgaryan. Men McGregors far blev få dage før kampen kørt over af en lastbil og livsfarligt kvæstet, så McGregor meldte fra.

Cecilia Brækhus har ikke bokset, siden det i marts ikke lykkedes at genvinde de fire store VM-titler i weltervægt mod Jessica McCaskill. Men den 40-årige norske kvinde har endnu ikke opgivet karrieren. På Twitter melder hun, at hun skal bokse i det nye år.

WBA har givet grønt lys for en unification mellem deres Super mester i weltervægt, Yordenis Ugas, og WBC/IBF mester Errol Spence. Ugas havde ellers en mandatory mod Eimantas Stanionis, men denne har accepteret i stedet at møde den “almindelige” mester Radzhab Butaev.

Philippinske Johnriel Casimero er stadig WBO-verdensmester i bantamvægt. Der var ellers truet med at tage titlen fra ham, da han på grund af sygdom trak sig fra et titelforsvar mod Paul Butler. Men nu har han leveret den krævede dokumentation for sygdommen. WBO har dog forbudt ham at stille op i en ppv-kamp mod en YouTuber den 28. december, eller bokse nogen anden kamp, før han har gennemført sit mandatory titelforsvar.

Der bliver ingen professionelle boksestævner i Storbritanien i januar. Det britiske forbund BBBofC har besluttet at suspendere al stævneaktivitet hele måneden på grund af coronaepidemien. Beslutningen har været på vej et stykke tid, så der var i forvejen planlagt meget få stævner i de kommende måneder.

Kommende kampe
Efter aflysningen at sin nytårs-unification mod Kazuto Ioka skal philippinske Jerwin Ancajas (33-1-2) nu i stedet forsvare sin IBF VM-titel i superfluevægt mod argentineren Fernando Martinez (13-0), sandsynligvis den 19. februar i USA.

De kommende to uger
Det nye år starter i Verona, New York, den 15. januar, når amerikanske Joe Smith Jr. (27-3) sætter WBO VM-titlen i letsværvægt på spil mod englænderen Callum Johnson (20-1). Her er et videointerview med Smith og et interview med Johnson:

Samme dag, i Mexico, skal den japanske WBA Super mester i letfluevægt, Hiroto Kyoguchi (15-0) forsvarer titlen mod mexicanske Esteban Bermudez (14-3-2).

Kommentarer