The Undercard – uge 25-27

Nyheder fra hele verden uge 25, 26 og 27.

I Tokyo skulle Joshua Franco (nu 18-2-3) fra USA have forsvaret sin WBA VM-titel superfluevægt i en rematch mod japaneren Kazuto Ioka (nu 3-2-1). Men Franco tabte titlen allerede på vægten, da han vejede alt for meget. Ioka kunne dog vinde titlen ved at slå Franco, og det gjorde han.

Franco boksede ellers udmærket bag jabbet, men det var Iokas præcise og hårdere træffere, der afgjorde kampen, selv om Franco kom ind i tingene midt i kampen. Dommersedlerne sagde 2 x 116-112 (Guillermo Pineda og Guiseppe Quartarone) og 115-113 (Pawel Kardyni). Her er kampen:

I Minneapolis forsvarede argentineren Fernando Martinez (nu 16-0) IBFs VM-bælte i superfluevægt, da han stoppede philippinske Jade Bornea (nu 18-1) efter 29 sekunder af 11. omgang. Borneo havde sine momenter, men Martinez førte hos alle sidedommere, og Bornea var ved at slidt op, da kampleder Charlie Fitch stoppede legen. Borneo blødte samtidig kraftigt fra øreflippen. Her er kampen:

Thailandske Panya Pradabsri (nu 40-1) forsvarede i Rayong, Thailand, WBCs VM-titel i minimumvægt ved at stoppe japanske Norihito Tanaka (nu 20-10) i 8. omgang. Tanaka blev sendt i gulvet i 1. omgang, og derfra dominerede Pradabsri, indtil det japanske ringhjørne vinkede med håndklædet, og kamplederen stoppede opgøret.

I Wuppertal, Tyskland, vandt tyske Vincenzo Gualtieri (nu 21-0-1) noget overraskende det ledige IBF VM-bælte i mellemvægt ved at pointsbesejre brasilianeren Esquiva Falcao (nu 30-1). Gualtieri var før kampen nr. 89 på BoxRec.

To af sidedommerne Oliver Brien og Karoline Pütz var tyske, og de havde begge 116-110. Italienske Enrico Terlizzi havde 117-109. Så klar så sejren dog ikke ud. Falcao var til tælling i 2. og 10. omgang, i det sidste tilfælde så det dog blot ud, som om han gled. I 7. omgang slap Gualtieri fra et alt for dybt stød. Her er kampen:

I Manchester tabte Franchon Dezurn (nu 8-2) fra USA sine WBA/WBV/IBF/WBO VM-titler i supermellemvægt til engelske Savannah Marshall (nu 13-1). Det blev til en majority decision til Marshall efter en meget rodet kamp. Jon Fernandez havde rigeligt klare 99-92, Marcus McDonnell havde 97-93 mens Paul Wallace havde 95-95. Her er highlights:

På samme stævne forsvarede Natasha Jonas (nu 14-2-1) ganske som ventet WBC og WBO-bælterne i letmellemvægt, og vandt samtidig det ledige IBF-bælte, ved at stoppe canadiske Kandi Wyatt (nu 11-5). Jonas dominerede fra start, og efter 0:33 af 9. omgang havde kampleder Marcus McDonnell set nok. Her er highlights:

I en kamp, der gik under radaren på selv Boxingscene, forsvarede sydafrikanske Sivenathi Nontshinga (nu 12-0) i East London, Sydafrika, sin IBF VM-titel i letfluevægt mod philippinske Reggie Suganob (nu 13-1). Nontshinga startede hårdt, og han havde Suganob i gulvet sidst i 1. omgang. Men derfra boksede han den defensivt hjem. Scorerne var 2 x 116- 111 og 117-110. Her er kampen:

I Detroit forsvarede amerikanske Alycia Baumgardner (nu 15-1) sine WBA/WBC/IBF/WBO VM-titler i superfjervægt mod græske Christina Linardatou (nu 14-3). Baumgardner fik revanche for et nederlag i 2018, med en klar sejr på 99-91 (Katealia Chambers) og 2 x 98-92 (Fred Fluty og Rose Gross). Her er et interview med Baumgardner efter kampen:

I Texas skulle Eimantas Stanionis fra Litauen have forsvaret sin WBA ”almindelige” VM-titel i weltervægt i en udsat kamp mod Vergil Ortiz fra USA. Men Ortiz besvimede og blev indlagt få dage før kampen, der så blev aflyst. Stanionis kunne ikke nå at få en erstatningsmodstander, men han har nu tilladelse til et frivilligt forsvar.

Diverse nyt
En turnering i sværvægt, hvor WBC-mester Tyson Fury og WBA/IBF/WBO-mester Oleksandr Usyk mødes i den ene semifinale og de store navne og tidligere mestre Anthony Joshua og Deontay Wilder i den anden, begge semifinaler bokset på samme stævne. Det lyder som en drøm, men det har været ved at udvikle sig til et mareridt for sværvægtsklassen.

Saudi-arabiske Skills Management Promotions skal arrangere. Usyk har officielt skrevet under. Joshua og Wilder er angiveligt stort set ombord. Ingen ved helt, hvor Fury står, men han har i hvert fald ikke travlt med mandatories. Turneringen var planlagt til december, men nu er den åbenbart skubbet til starten af det nye år, tidligst februar.

Mareridtet handler i første omgang om, hvad der har skullet ske i mellemtiden. Og om, at bokserne og deres nuværende promotorer ikke har haft fælles interesser, fordi det ikke er de promotorer (Warren/Arum for Fury, Hearn for Joshua, PBC for Wilder), der skal arrangere turneringen – så de har været ivrige efter at malke koen inden da, mens bokserne ikke har haft interesse i at gamble med de mange saudi-arabiske riyals.

WBC vil ikke udpege en ny mandatory udfordrer til sværvægtsmesteren Tyson Fury – de har givet Fury lov til at møde MMA-kæmperen Francis Ngannou. De håber stadig, at Deontay Wilder vil møde Andy Ruiz i en eliminator, en kamp de tidligere har beordret, uden at den blev til noget. Og de kan stadig ikke blive enige. Promoter Frank Warren er frustreret over reaktionerne, og her langer han ud:

Eddie Hearn har fået gennemtrumfet, ar Anthony Joshua den 12. august møder Dillian Whyte. Og Usyk har sin WBA-mandatory mod Daniel Duboisden 26. august i Wroclaw, Polen. Det er to kampe, der kan kaste grus i turneringen, for der ingen tvivl, at det er navnene Fury, Usyk, Joshua og Wilder, de arabiske arrangører har købt ind på. Her er klip fra pressemøderne for Joshua vs. Whyte og Usyk vs. Dubois.

Saul ”Canelo” Alvarez vil ikke længe bokse for Eddie Hearn og DAZN. Han har lavet en aftale om flere kampe for Al Haymon og Premier Boxing Champions, hvor hans kampe i USA skal vise på Showtime PPV. Den første kamp bliver mod Jermell Charlo, der i dag er WBA/WBC/IBF/WBO-mester i letmellemvægt. Her taler Hearn om bruddet:

Hearn står nu med en udfordring med Dmitry Bivol, hvor Hearn’s plan længe har været en rematch mod Canelo. Hearn har talt om at matche Bivol mod engelske Dan Azeez, inden der forhåbentligvis kan arrangeres en unification mod vinderen af Beterbiev/Smith.

Men Azeez skal nu møde en anden englænder, Joshua Buatsi, og Azeez’ promoter Ben Shalom siger, at der ikke har været henvendelser fra Hearn om en kamp mod Bivol.

Hearn har også den nye IBF-mester i superfjervægt, Joe Cordina, i stalden. Cordina skal forsvare titlen den 30. september i Cardiff, og Hearn insisterer på, at Cordina skal have en britisk modstander. Det er Cordina ikke tilfreds med, han ønsker unifications, og han er åben om sin forbløffelse over, at han og promoteren ikke har samme interesser.

Kort efter, at Teofimo Lopez havde taget WBO VM-bæltet i letweltervægt fra Josh Taylor, meddelte han, at han ville stoppe karrieren. Det har fortrudt, så nu fortsætter og beholder titlen.

Samtidig har WBO lagt pres på WBA/WBC/IBF/WBO-mesteren i letvægt, Devin Haney. Han fik 24 timer til at melde, om han ville blive i letvægt, eller udfordre Lopez i letweltervægt. WBO går ud fra, at han bliver i letvægt, hvis han ikke svarer.

Kommende kampe
Saul ”Canelo” Alvarez (59-2-2) fra Mexico skal forsvare sine titler mod Jermell Charlo (35-1-1) den 30. september i Las Vegas. Canelo er WBA/WBC/IBF/WBO-mester i supermellemvægt, mens Charlo er det samme i letmellemvægt. Det var forventet, at Canelo skulle møde Jermells tvillingebror Jermall, der er WBC-mester i mellemvægt. Ifølge Jermall skal han senere møde Canelo, hvis denne slår Jermell.

Emmanuel ”Manny” Rodriguez (21-2) fra Puerto Rico og Melvin Lopez (29-1) fra Nicaragua skal mødes om den ledige IBF VM-titel i bantamvægt den 12. august i Washington DC.

Mexicaneren Daniel Valladares (26-3-1) skal forsvare sit IBF VM-bælte i minimumvægt den 11. august i Osaka, Japan. Her møder han lokalhelten Ginjiro Shigeoka (9-0). De to mødtes samme sted i januar, men da endte det som No-Contest, da Valladares fik en øjenskade

Ifølge EBU arrangere franske Europrom dobbelt EM-stævne i Laval i Frankrig den 7. oktober. I weltervægt mødes Jordi Weiss (30-0-1) fra Frankrig og spanske Jon Miguez (17-0-1) i en rematch. De to boksede uafgjort i april. Og i letmellemvægt skal franskmanden Milan Prat (19-0) forsvare titlen mod tyske Abass Baraou (13-1). Ifølge franske kilder er stævnet dog ikke bekræftet endnu.

De kommende tre uger
Tirsdag den 25. juli i Tokyo skal amerikaneren Stephen Fulton (21-0) forsvare WBC og WBO-bælterne i superbantamvægt mod den japanske stjerne Naoya Inoue (24-0). der rykker op fra bantamvægt. Her er lidt fra en presseevent i Japan:

På samme stævne i Tokyo skal cubaneren Robeisy Ramirez (21-1) forsvare WBO VM-titlen i fjervægt mod japaneren Satoshi Shimizu (11-1).

Lørdag den 29. juli i Las Vegas mødes WBA/WBC/IBF-mester Errol Spence (28-0) og WBO-mester Terence Crawford i en meget imødeset unification i weltervægt mellem to ubesejrede amerikanske stjerner. Her er pressemødet:

På undercardet i Las Vegas skal philippinsk-amerikanske Nonito Donaire (42-7) og mexicaneren Alexandro Santiago (27-3-5) mødes om den ledige WBC VM-titel i bantamvægt.

Samme dag i Telford, England, skal engelske Liam Davies (13-0) forsvare EBUs EM-titel i superbantamvægt mod landsmanden Jason Cunningham (32-7). Den britiske titel og et par mindre WBC og WBO-bælter er samtidig på højkant. Her er et interview med Davies:

Lørdag den 5. august i Dallas, Texas, skal puertoricansk-amerikanske Amanda Serran0 (44-2-1) forsvare WBA/WBC/IBF/WBO-bælterne i fjervægt mod amerikanske Heather Hardy (24-2). Her er et interview med Hardy:

Kommentarer