AIBAs midlertidige præsident fortryder tilbagetrækning

Tidligere på måneden valgte det kriseramte internationale bokseforbund AIBAs midlertidige præsident, Mohamed Moustahsane, at trække sig fra posten. Den beslutningen har han nu fortrudt, og han trak den tilbage i forbindelse med et AIBA bestyrelsesmøde i Istanbul.

Moustahsane blev valgt som midlertidig præsident, da den tidligere præsident Gafur Rakhimov måtte trække sig, fordi han stod i vejen for en mulig vej tilbage i varmen for AIBA hos den internationale olympiske komité, IOC.  Som de fleste bekendt blev AIBA for ikke så længe siden frataget retten til at arrangere den olympiske bokseturnering, som IOC nu selv tager sig af.

Da Moustahsane trak sig, var der ellers lagt op til, at en permanent præsident kunne vælges på en ekstraordinær generalforsamling den 15. november, med henblik på at få en ny ledelse, der kan skabe ro i det kriseramte forbund. Det valg er nu udsat til marts – Moustahsane sidder indtil den 29. marts.

Marokkanerens beslutning gavner i hvert fald på den korte bane næppe AIBAs bestræbelser på igen at blive olympisk forbund, for han nævnes ved navn i den rapport, der fik IOC til at trække stikket på AIBA. Moustahsane var blandt andet formand for lodtrækningsudvalget ved OL i Rio, hvor turneringen blev ramt af anklager om korruption.

På mødet i Istanbul valgte AIBA bestyrelsen samtidig at fyre den administrerende direktør, amerikaneren Tom Virgets. Det var ellers ventet, at han ville få forlænget sit job, men nu er der ingen daglig leder hos AIBA, der kun har tre ansatte på kontoret i Lausanne.

Kilde: Insidethegames.biz, Foto: AIBA

 

Kommentarer