Keller vender tilbage som amatør

Den tidligere profbokser Torben Keller vender nu tilbage som aktiv bokser – som amatør. Keller og hans klub, Pandrup Bokseklub, bruger dermed de nye AIBA, der åbner for at profboksere med mindre end 15 kampe kan blive amatører igen.

“Jeg gør det, fordi jeg synes, det er sjovt, og når man har været atlet og trænet målrettet mod noget, så kan man, når man stopper, komme til at savne en mening med at træne frem mod noget, som man ved, at man er god til, og hvor man har en chance for at vinde. Det er det, jeg gerne vil finde igen,” siger Torben Keller til TV2 Nord.

Han kommer ikke til at bokse på de 69 kg, hvor han opnåede sine store amatørresultater.

“Nej nej, jeg vejer jo 84-85 kilo nu, så jeg kommer ikke derned igen. Jeg satser på, at jeg kan lægge ud med at komme under de 81 kilo, og måske kan jeg endda klemme mig ned under 75 kilo med tiden. Så jeg kommer til at bokse mod nogle lidt større fyre end før, men så må jeg bare satse på, at jeg er hurtigere til at flytte mig, når de slår hårdt,” siger Keller.

31-årige Keller har tidligere bokset mere end 150 amatørkampe, og som hans største resultat nåede han kvartfinalen ved VM. I 2011 blev han prof for Team Sauerland, og han nåede 12 kampe med en rekordliste på 10-1-1. Han stoppede efter et KO-nederlag til Arman Torosyan i 2014.

Han har siden karrierestoppet i 2014 ernæret sig som personlig træner og indehaver af fitnessvirksomheden Crossfit North.

Foto: Pandrup Bokseklub

 

Kommentarer