Møllenberg bokser prof efter nye AIBA regler

Nye AIBA regler tillader amatørboksere at bokse op til 15 profkampe, uden permanent at miste chancen for at bokse i internationale amatørmesterskaber. Det er den ordning, Oliver Møllenberg gør brug af, når han bokser sin første profkamp den 12. januar

“At AIBA har åbnet op for det her gør, at vi kan beholde vores boksere i egen rede i længere tid, før de ryger over til en anden promotor, hvor der ikke tilfalder nogle midler til Dansk Bokse Union eller klubberne. Jeg håber at kunne lave et koncept, hvor de klubber, som laver de gode boksere, også kan beholde bokserne, selv om de gerne vil være professionelle,” siger promoter Thomas Møllenberg fra Gilleleje Bokseklub til DR.

Møllenberg ser dog gerne, at amatørforbundet DaBU og profforbundet DPBF etablerer fælles retningslinjer for, hvordan ordningen bruges i praksis.

“Ændringerne skal dog helst implementeres ordentligt, så man ikke kan komme ind fra gaden og bokse professionelt. Udfordringen er, at hvis ikke vi får retningslinjer til at organisere det helt overordnet, så vil alle kunne begynde at bokse professionelt. Derfor skal første skridt være, at Danmarks Bokse Union og Dansk Professionel Bokseforbund få lavet en samarbejdsaftale, så vi kan videreudvikle produktet,” mener Thomas Møllenberg.

Foto: Gilleleje BK

Kommentarer