Kem Ljungquist møder afrikansk mester i WBC-titelkamp

Kem Ljungquist får den afrikanske og sydafikanske mester i sværvægt som modstander, når han den fredag den 16. september i Nykøbing Falster skal bokse om WBC International Silver titel i bridgervægt –  der er WBCs nye vægtklasse, med en grænse på 225 pounds.

Ljungquist skal møde Chris Thompson (12-2-1) fra Sydafrika, der vandt det afrikanske ABU mesterskab og det sydafrikanske mesterskab i juni,  da han i Johannesburg slog landsmanden Joshua Pretorius tårnhøjt på points i en kamp over 12 omgange.

27-årige Thompson er i skrivende stund nr. 122 i sværvægt på BoxRec, hvor Ljungquist er nr. 131. Han har hidtil bokset to kampe udenfor Sydafrika, begge i Tanzania, med en sejr og en uafgjort som resultat. Han har vundet 7 af sine 12 sejre før tid. Og han er højrefodsbokser, ganske som Ljungquists seneste modstander i Ringkøbing i juni.

I en pressemeddelelse fortæller Kem Ljungquist, at det bliver første gang i vægtklasserne bridgervægt og sværvægt, at en dansker på dansk grund skal bokse om en titel i nogen af de fire store verdensforbund. Claus Bertino boksede om en WBA titel i sværvægt, men det var i Polen.

“I den her vægtklasse kan alt ske, og jeg respekterer alle, der tør gå op i den ring og satse hele butikken. Men jeg ved også, at jeg vil give mit blod, sved og mine tårer for, at han ikke kommer fra Nykøbing med det bælte. Jeg er overbevist om, at det vil blive en knockoutsejr,” understreger Kem Ljungquist.

Der er planlagt flere danske profkampe – foruden amatørkampe – på stævnet i Nykøbing, og de vil blive annonceret i den kommende tid.

Kommentarer