Ljungquist mod Laggoune om WBA IC titel i KB Hallen

Kem Ljungquist (16-0) skal møder belgieren Bilal Laggoune (26-4-2) om WBAs Intercontinental titel i bridgervægt (225 punds) den 9. marts i K.B. Hallen.

31-årige Laggoune er i skrivende stund nr. 66 i sværvægt på BoxRec, hvor Ljungquist er nr. 38. Belgieren boksede senest i september, hvor han på udebane i Schweiz tabte en split decision til Arnold Gjergjaj i en kamp om en VM-titel i det lille forbund WBF.

Laggoune er tidligere EBU EU-mester i cruiservægt, og han har to gange bokset om EM-bæltet. I 2015 boksede han uafgjort mod ukraineren Dmytro Kucher, og i 2020 tabte han i London en majority decision til nordirske Tommy McCarthy. I 2021 blev han stoppet af engelske Jack Massey i en kamp om IBOs VM-titel i cruiservægt.

Ljungquist vandt i 2022 WBC International titlen i bridgervægt. Da det ikke gav den ønskede rangering og VM-mulighed, rykkede Ljungquist i 2023 tilbage i sværvægt, hvor han i 2023 vandt og forsvarede IBF International titlen. Nu håber Ljungquist så på en VM-chance i bridgervægt hos WBA. RNG-SDE Promotions håber på en VM-eliminator inden sommerferien,

“Vi er i  dialog med WBA’s hovedkontor i Panama om en mulig eliminatorkamp, og dialogen er meget positiv. De anser også Kem som en stærk contender i bridgervægt og en potentiel topcontender i vægtklassen,” skriver RNG-SDE Promotions på Facebook,

WBAs verdensmester i bridgervægt er russeren Evgeny Tischenko, der fornylig i Dubai vandt den ledige titel ved at slå armensk-tyskeren Leon Harth. WBA valgte for kort tid siden at anerkende vægtklassen, som blev oprettet af WBC i 2020.

 

Kommentarer