Mahfoud møder Acuna den 7. oktober

Det bliver den argentinske veteran Marcela Acuna (53-9-2), der skal prøve at tage WBC Silver titlen i fjervægt fra Sarah Mahfoud (13-1) den 7. oktober i Royal Arena. Det skriver Ekstra Bladet.

“Det handler om at holde Sarah varm, så hun er klar til en af de store VM-kampe. Det her bliver en stor opgave for hende, men jeg har en tro på, hun kan vinde,” siger promoter Bettina Palle til Ekstra Bladet.

Acuna er efterhånden 46 år, og hun har været prof siden 1997, og med i VM-sammenhæng i årene fra 2002 til 2022. I 2002 tabte hun en VM-kamp i kvindeforbundet WIBF, mod amerikanske Alicia Ashley, som Dina Thorslund vandt en WBC Interim titelkamp mod i 2018. I 2003 vandt Acuna så en WIBA VM-kamp i superbantamvægt, en titel hun forsvarede tre gange.

I 2005 boksede Acuna for første gang VM-kamp i et af de store, etablerede forbund, da hun tabte til australske Sharon Anyos om det ledige WBC bælte i fjervægt. Men året efter vandt hun den ledige WBA-titel i superbantamvægt mod colombianske Anays Carillo, og hun blev dermed den første kvindelige WBA-mester i den vægtklasse. Hun forsvarede titlen fire gange, inden hun vandt en unification mod den argentinske WBC-mester Alejandra Oliveras i 2008.

WBC-bæltet forsvarede hun fire gange, blandt andet i rematch mod Ashley, inden hun afgav det efter 2010. I 2013 forsøgte hun forgæves at vinde WBC og WBO VM-titlerne, da hun boksede uafgjort mod Yesica Marcos. Senere samme år vandt hun den ledige WBO-titel mod brasilianske Havanna Dos Santos. Den forsvarede hun to gange, inden hun afgav den.

I 2016 vandt hun WBA Interim bæltet i fjervægt, og forsvarede det mod Brenda Carabajal, der senere mødte Mahfoud, og så gik hun tilbage til superbantam, hvor hun vandt det ledige IBF-bælte mod Yesica Marcos. Det forsvarede hun en enkelt gang, inden hun tabte det til Daniela Bermudez i 2018. Senere samme år genvandt hun dog den IBF-titel i en kamp om den ledige titel mod Laura Griffa fra Argentina. Hun forsvarede to gange, inden hun igen afgav titlen.

Siden er det ikke lykkedes Acuna igen at blive verdensmester. Hun har to gange tabt til Debora Dionicius, om WBO Interim bæltet i fjervægt i 2021 og om WBO-titel i superbantamvægt i 2022. Acuna har bokset to gange i 2023, begge gange mod modstandere langt fra verdenstoppen. Hun er i skrivende stund rangeret som nr. 13 i superbantamvægt på BoxRec. Mahfoud er nr. 2 i fjervægt, stadig med en VM-kamp som mål.

“Vi vil være klar til en revanchekamp mod Amanda Serrano, men ser også en mulighed for, at hun opgiver en af sine VM-titler. Hun sidder jo på det hele og skal nu også være med ved et MMA-stævne. Derfor handler det for os om, at Sarah skal være klar, når muligheden for en stor VM-kamp er til stede,” siger Bettina Palle, der forventer 8-9 profkampe i Royal Arena.

Kommentarer