OL-kval i fire faser

Det vil være at komme som en kamel gennem nåleøjet at kvalificere sig blandt de 124 mænd og 124 kvinder, der skal deltage i bokseturneringen ved OL i Paris, 2024.

Det bliver endda et temmelig kringlet nåleøje i den kvalifikation, som IOC og bokseforbundet IBA er blevet enige om. Den finder sted i fire forskellige faser, plus nogen ekstra “universelle” pladser.

Fase 1: 26 pladser for mænd og 20 for kvinder findes ved IBAs VM-turneringer i sidste halvdel af 2023, efter et lidt teknisk system, der skal få IBAs vægtklasser til OLs færre vægtklasser.

Fase 2: 42 pladser for mænd og 36 for kvinder bliver fundet ud fra OL-ranglisten pr. 31. december 2023.

Fase 3: 42 pladser for mænd og 56 for kvinder findes ud fra den olympiske rangering den 31. marts 2024. Disse pladser skal sikre, at alle IBAs kontinentale forbund er repræsenteret i alle de olympiske vægtklasser,

Fase 4: 14 pladser for mænd og 12 for kvinder skal findes ved en global kvalturnering i maj 2024. Boksere fra de nationer, der allerede er repræsenteret i en given vægtklasse, må ikke deltage.

Desuden bliver der altså 4 universelle pladser for mænd og 5 for kvinder. De skal sikre, at der bliver mindst én bokser fra hvert af alle kontinenter i hver af de olympiske vægtklasser.

Kilde: iba.sport
Kommentarer