Rossing takker nej til kamp i Sydafrika

Sydafrikanske IBO-mester i cruiservægt, Kevin Lerena, skal efter planen bokse den i december i Pretoria, Sydafrika. Det er en plan, der dog har været ændret nogen gange undervejs. blandt andet på grund af corona.

Først var meningen, at Lerena skulle møde norske Kai-Robin Havnaa i Norge. Den kamp var angiveligt stort set på plads. Men Havnaa fortalte i starten af oktober, at kampen var blevet umulig at arrangere på grund af coronarestriktioner.

Så var det tilsyneladende tæt på, at Lerena skulle møde WBA Interim mesteren Ryad Merhy i Belgien, men den kamp blev heller ikke til noget.

Sydafrikanske medier meldte i midten af oktober, at Lerena den 1. december skulle møde landsmanden Johnny Muller i en rematch. Danske Micki Nielsen møde både Muller og Lerena i den såkaldte Super 4 turnering for et par år siden. Her vandt Nielsen over Muller, men tabte til Lerena. Sidst i oktober stod det imidlertid klart, at Muller skal bokse en anden sydafrikaner, Akani Phuzi.

Her er danske Ditlev Rossing så åbenbart kommet ind i billedet, og han har ifølge promoter Mogens Palle fået en forespørgsel om at komme til Sydafrika. Det har Rossing og Palle dog takket nej til.

“Vi har efter samråd med Ditlev Rossing besluttet at takke pænt nej, fordi vi har andre planer den kommende tid, men VM-tilbuddet viser endnu engang, at der for alvor lægges mærke til vores boksere,” siger promoter Mogens Palle i en pressemeddelelse.

Rossing satser i stedet på at forfølge sin chance hos WBC, hvor Rossing i skrivende stund er nr. 29 på verdensranglisten. Verdensmester er Ilunga Makabu fra Congo, der vandt den ledige titel i januar. Den kamp prøvede veteranpromoter Don King iøvrigt at stoppe, fordi han har kontrakt på Makabu, men tilsyneladende nåede de til enighed,

“Jeg har fortsat 100 procent fokus på at komme højt på ranglisterne hos de fire største VM-forbund, og jeg satser især på WBC, hvor Ilunga Makabu fra Congo er verdensmester. Når bare forberedelserne er på plads med sparring og træner, så er jeg klar til at møde, hvem som helst,” siger Ditlev Rossing.

Kevin Lerenas promoter, Rodney Berman, har iøvrigt indgået et samarbejde med den amerikanske promoter Lou DiBella. Det betyder, at Lerenas fremover vil være co-promoted af Berman og DiBella – der også er promoter for Amanda Serrano, som Sarah Mahfoud ifølge nylige meldinger skal møde den 11. december i Las Vegas. Den kamp er dog endnu ikke blevet endeligt bekræftet i USA.

Kilder bl.a.: Danish Fight Night Facebook, Rekordeast.co.za, Goldengloves.co.za, Agderposten.no, Foto: Ditlev Rossing/DFN
Kommentarer