Rossing vs. Budera i Durup 25. December

Ditlev Rossing (15-1, til højre på billedet) får tjekkisk modstander ved BK Nordsallings julestævne i Durup-Hallen den 25. december. 28-årige Rossing skal møde 30-årige Ondrej Budera (18-35-2). Kampen er faldet på plads i sidste øjeblik, fortæller klubformand Klavs Madsen til Skive Folkeblad. Han var bange for, at Rossings kamp skulle falde til jorden.

“Det kan jeg slet ikke sætte ord på, for det har jeg været frygtelig nervøs for. Vi fik den på plads torsdag aften og har fået tilsagn både fra Ditlev og tjekken. Som Ditlev sagde til mig i telefonen: »Vi er da også lige ved at være deromkring, hvor det er på det sidste«. Og det kunne jeg kun give ham ret i. Det er jo lidt svært for en bokser, når han ikke ved, om han skal bokse eller ej, at holde motivationen oppe i træningslokalet. Men jeg tror, vi får en helt ny Ditlev at se. Han har tabt en del kilo og er gået ned i letsværvægt,” siger Klavs Madsen til Skive.

Den rutinerede tjekke vandt i 2018 lidt overraskende over svenske Simon Engström i Norrköbing, mens han i 2020 blev stoppet af en anden svensker. Oscar Ahlin, i Spanien. I 2021 tabte han en split decision til den tyske tidligere Europamester Dominic Bösel, der kort forinden havde mistet sin WBA Interim titel.

Budera har desuden tabt til navne som Tyson Zeuge, Mark Heffron og Willy Hutchinson, og han er blevet stoppet 14 gange i sine 35 nederlag. Han er i skrivende stund nr. 320 på BoxRec i letsværvægt, mens Rossing står som 200 i cruiservægt. Rossing satser dog nu på letsværvægt, og denne kamp er aftalt til catchweight, 86 kg (189,6 pounds) – mellem letsværvægt og cruiservægt. Det bliver Rossings første kamp siden nederlaget til Viktor Trush i Holstebro i februar.

Kommentarer