The Undercard – uge 1-3

Nyheder fra hele verden i uge 1-3.

I Uncasville, USA, vandt amerikanske Stephen Fulton (nu 19-0) WBOs VM-bælte i superbantamvægt fra den forsvarende mester Angelo Leo (nu 20-1). Den normalt afstandsboksende Fulton overraskede ved at kaste sig ind i nærkampen med Leo, og det gjorde han med succes. Sidedommerne Frank Lombardi og John McKaie havde 119-109, mens Steve Weisfeld havde 118-108. Her er  glimt fra stævnet:

Diverse nyt
Saul “Canelo” Alvarez har nu opgivet WBA Super VM-titlen i mellemvægt, efter at han er blevet WBA/WBC-mester i supermellemvægt. WBA har så valgt at gøre den hidtidige “almindelige” mester, japanske Ryoto Murata, til super mester. Det er endnu uklart, om det vil gøre den hidtidige Interim mester, englænderen Chris Eubank Jr., til “almindelig” mester.

Samme Eubank har iøvrigt netop skrevet promoterkontrakt med Team Sauerland, efter i en periode at have været “free agent”. Målet er tilsyneladende en kamp mod IBF-mester Gennady Golovkin. Her er et interview med Eubank:

Franske Nordine Oubaali er igen WBC-verdensmester i bantamvægt. Da Oubaali testede positiv for corona, og derfor måtte udsætte et planlagt titelforsvar mod Nonito Donaire, var WBC hurtige til at flå bæltet af ham og gøre ham til “champion in recess”.

Donaire fik lov til at bokse om den ledige titel mod Manny Rodiriguez…men så testede Donaire positiv. Så fik Rodriguez lov til at møde Reymart Caballo om en Interim titel, som Caballo vandt. Men ifølge WBC er Caballo ikke automatisk mandatory til Oubaali, der har tilladelse til at bokse et frivilligt forsvar, inden han måske skal møde Donaire alligevel.

Engelske Josh Warrington har opgivet IBF VM-titlen, fordi IBF ikke viille godkende en unification mod den kinesiske WBA “almindelige” mester Can Xu eller WBC-mester Gary Russell senere i foråret. IBF ville have, at Warrington mødte mandatory udfordreren Kid Galahad i en rematch. Det betyder også, at Warringtons kamp mod Mauricio Lara den 13. februar bliver en ikke-titelkamp, selv om Lara faktisk er på IBF-ranglisten. Her er et interview med Warrington og et interview med Kid Galahad:

Den tyske promoter Erol Ceylan har været hårdt presset af corona-restriktioner, og han tager nu konsekvensen og skærer boksestalden ned, så de fleste af hans boksere er blevet fritstillet, så de kan samarbejde med andre promotoer eller managers. Helt præcist hvilke navne, er ikke offentliggjort endnu.

Letvægt er blevet en varm vægtklasse lige nu. Men den er desværre også et eksempel på det titelrod, der kan drive en boksefan til vanvid: Teofimo Lopez er verdensmester hos alle fire store forbund, WBA, WBC, IBF og WBO og så burde alle andre vel sådan set være udfordrere. Men så rent spiller det ustemte klaver desværre ikke.

WBC har nemlig ophøjet Lopez til Franchise mester, hvilket betyder, at han er fri af pligtforsvar (mandatories), Til gengæld har de så gjort Devin Haney tll “almindelig” WBC mester, og for at det skal være løgn, så er Ryan Garcia Interim mester. Hos WBA er Lopez Super verdensmester, mens Gervonta Davis er “almindelig” mester, og Rolando Romero er Interim mester.

I dette roderi kan promoterer så spille deres spil. Selv om WBC har beordret Haney vs. Garcia, så er det Davis, som Garcia jagter. Måske på basis af, at Haney kun har en enkelt kamp tilbage i kontrakten med Hearn/DAZN. Davis er iøvrigt samtidig WBA Super mester i superfjervægt. Hvis det lykkes GBP at lave Davis vs. Garcia, så kan den markedsføres som en “unification” i letvægt, selv om det altså kun er af paptitler.

Spekulative rygter sætter iøvrigt Ryan Garcia i forbindelse med Davis’ rådgiver, Al Haymon. Garcia har ellers en fem-årige aftale fra 2019 med Golden Boy Promotions, men Garcia har tidligere været utilfreds med GBP, der ikke er på godt med Haymon, og en kamp mellem “Kingry” og “Tank” bliver næppe til noget uden Haymons medvirken. Så i yderste fald risikerer GBP at miste Garcia, ligesom de fornylig mistede Saul “Canelo” Alvarez. Her er et interview med Garcia, hvor han lover en udmelding i den kommende uge:

Teofimo Lopez har så fået en mandatory IBF udfordrer i australieren George Kambosos, og meget tyder på, at Lopez er villig til at tage til Australien for at møde Kambosos – hvis australierne vil betale. Her er et interview med Kambbosos:

Et andet problem, der nok har optaget den almindelige boksefan mindre, er WBAs VM-titel i sværvægt – af den simple grund, at der ikke er ret meget opmærksomhed på det. De fleste er jo næppe i tvivl om, at Anthony Jpshua er den rigtige WBA-verdensmester  Alligevel fik sæbeoperaen om den “almindelige” VM-titel et nyt afsnit i denne måned.

Tysk-libaneseren Mahmoud Charr er “almindelig” mester. og amerikaneren Trevor Bryan er Interim mester. I starten af 2020 vandt Bryans promoter, Don King, et purseoffer på kampen med et monsterbud. Kampen er endnu ikke realiseret, så ved starten af 2021 beordrede WBA-kampen bokset senest den 29. januar – og minsandten om ikke Don King pludselig satte et stævne på programmet netop den dag, med blot tre ugers varsel.

Charr fik så den udfordring, at han i givet fald med kort varsel skulle have indrejse til USA. Han har de seneste dage hævdet, at han ikke har modtaget hverken kontrakt eller visumpapirer. Alligevel laver Don King PR for kampen, der i skrivende stund står på Boxrec. Onde tunger mener, at det hele handler om at få frataget Charr titlen for at udeblive. Charr har ikke bokset, siden han vandt titlen i november 2017. Bryan har ikke bokset, siden han vandt Interim titlen i 2018.

På samme stævne havde King sat kazakhstanske Beibut Shumenov til at forsvare sin WBA VM-titel cruiservægt mod amerikaneren Raphael Murphy, der er nr. 153 på BoxRec, men som af uransaglige årsager er nr. 8 hos WBA. Den 1. december havde WBA ellers beordret Shumenov til at forsvare titlen mod Interim mesteren Ryad Merhy.

WBA havde sat den 31. december som deadline for forhandlinger, men Merhys lejr hørte aldrig fra King, og den 6. januar skrev WBA så og fortalte, at de ville give dispensation til Shumenov vs. Murphy. Men Merhy og Murphy lyder jo også lidt ens. Shumenov har ikke bokset, siden han vandt titlen 2018. WBA Super mester er franske Arsen Goulamirian.

Ifølge BoxRec var også en sværvægtskamp mellem Bermane Stiverne og Christopher Lovejoy på plakaten. Det kom noget bag på Lovejoy, som ikke havde hørt om kampen eller set en kontrakt, da kampen kom på BoxRec, og den er siden pillet af. Her er et interview med Lovejoy om hans problemer med King:

Den cubansk-fødte amerikaner David Morrell (4-0) har aldrig mødt en modstander i nærheden af den aktuelle top-50 på BoxRec, og han har aldrig taget en titel fra en regeremde mester. Alligevel har WBA nu ophøjet ham til “almindelig” verdensmester i supermellemvægt. Samtidig har WBA udpeget engelske John Ryder som hans mandatory udfordrer. Den rigtige WBA-verdensmester er Saul “Canelo” Alvarez. Her er et interview med Morrell fra sidst i december:

Den planlagte EBU EM-kamp i februar mellem italieneren Giovanni De Carolis og tyske Leon Bauer blev aflyst, da Bauer trak sig. De Carolis skal i stedet bokse om den ledige EBU EM-titel i supermellemvægt mod Lerrone Richards fra England på et Matchroom stævne TBA.

Kommende kampe
Det skulle nu ligge fast, at WBA/WBC-verdensmesteren i supermellemvægt, Saul “Canelo” Alvarez (54-1-2) møder sin WBC mandatory udfordrer Avni Yildirim (21-2) den 27. februar i USA. Kampen vises på DAZN. Det er en del af en to-kamps aftale med Matchroom/DAZN. Her er nyheden på DAZN:

Rematchen mellem Roman “Chocolatito” Gonzalez og Juan Franncisco Estrada skal som tidligere omtalt bokses 13. marts. Nu værtsbyen også fundet. Det bliver Dallas, Texas, og på undercardet skal japanske Hiroto Kyoguchi (14-0) forsvare sit WBA VM-bælte i letfluevægt mod mexicaneren Axel Vega (14-3-1), og WBA/WBC/IBF/WBO-mesteren i kvindernes weltervægt, Jessica McCaskill (9-2) møder norske Cecilia Brækhus (36-1) i en rematch. Her er et interviews med Chocolatito og Estrada, på spansk:

Det er nu officielt, at Miguel Berchelt (37-1) skal forsvare sin WBC VM-titel i superfjervægt mod mexicansk-amerikaneren Oscar Valdez (28-0). Kampen bokses i Las Vegas den 20. februar. Her er klip fra Valdez’ træning:

Ugen før, den 13. februar, også i Las Vegas, skal Joe Smith Jr. (26-3) fra USA og Maksim Vlasov (45-3) fra Rusland mødes om den ledige WBO VM-bælte i letsværvægt.

Nordirske Carl Frampton (28-2) skal efter planen prøve at vinde et VM-bælte i sin tredje vægtklasse, når han den 27. februar i Engand skal udfordre Jamel Herring, WBO-verdensmester i suoerfjervægt. Frampton har tidligere vundet titler i superbantam og fjervægt. Her er et interview med Frampton:

Amerikanske Shakur Stevenson og hans advokater prøver dog at blokere kampen. Han er mandatory udfordrer til Herring, og han accepterede tidligere at træde side for at tillade Herring vs. Frampton, men på den klare forudsætning, at kampen blev gennemført senest den 31. december 2020. Indtil videre er der ikke meget, der tyder på, at Stevenson får held med forsøget.

Kampen mellem engelske Lawrence Okolie (15.0) og polakken Krzysztof Glowacki (31-2) om det ledige WBO VM-bælte i cruiservægt er berammet til den 20. marts i England. Her er et interview med Okolie:

Kampen mellem IBF-verdensmesteren i superbantamvægt, amerikanske Joseph Diaz (31-1), og mandatory udfordrer Shavkatdzhon Rahkimov (25-0) fra Rusland er igen på programmmet den 13. fabruar i Indio, Californien. Rakhimov var ellers testet positiv for Covid-19, men to efterfølgende negative tests har clearet ham. Her er et interview med Diaz:

Russisk-engelske David Avanesyan (26-3-1) har fået rykket sit forsvar af EBUs EM-titel i weltervægt til den 20. februar i England. Han møder englænderen Josh Kelly (10-0-1), der var OL-deltager i 2016. Her er et Matchroom preview:

Den flere gange udsatte kamp mellem Artur Beterbiev (15-0) og tyske Adam Deines (19-1-1) har fået ny dato. Beterbiev forsvarer sin WBC og IBF VM-titler i letsværvægt den 20. marts i Moskva.

De kommende to uger
Lørdag i Los Angeles, Californien, skal IBF-verdensmesteren i supermellemvægt Caleb Plant (20-0) fra USA sætte titlen på spil mod navnebror og landsmand Caleb Truax (32-4-2). Her er lidt fra Plants træning til kampen:

Franske Karim Guerfis forsvar af EBU EM-titlen i bantamvægt er nu flyttet til Dubai lørdag den 6. februar. Guerfi (29-4) skal møde skotten Lee McGregor (9-0).  Her er lidt optakt med Guerfi:

Kommentarer