The Undercard – uge 15-17

Nyheder fra hele verden uge 15, 16 og 17.

I Cardiff i Wales tabte Shavkatdzhon Rakhimov (nu 17-1-1) fra Tadjikistan sin IBFs VM-titel i superfjervægt til den lokale helt Joe Cordina (15-0), der vandt en split decision med cifrene 114-113 (Phil Edwards), 115-112 (Pawel Kardyni) og 116-111 (Alex Levin). En gulvtur i 2. omgang til Rakhimov blev ret afgørende i en hård kamp. Her er highlights:

WBAs ”almindelige” verdensmester i supermellemvægt, cubanske David Morrell (nu 9-0) skulle på undercardet til Davis-Garcia i Las Vegas, have forsvaret sin titel mod Sena Agbeko fra Ghana. Da Sena ikke kunne få starttilladelse, blev det i stedet den brasilianske veteran Yamaguchi Falcao, der kom ind som substitut.

Det blev en hurtig affære, da Yamaguchi røg ned to gange i 1. omgang, og stoppet efter 2:22. Brasilianeren er nu nr. 95 på BoxRec, og tiden må nærme sig, hvor Morrell efter nu fem VM-titelforsvar faktisk møder en mand, der hører hjemme i en VM-kamp. Her er kampen:

I Rzeszow, Polen, vandt polakken Lukasz Rozanski (nu 15-0) den ledige WBC VM-titel i bridgervægt, da han stoppede den ellers hypede kroat Alen Babic (nu 11-1) allerede efter 2:10 af 1. omgang. Kampleder Jose Garcia stoppede kampen, da Babic var presset efter en gulvtur. Her er kampen:

I Laval i Frankrig boksede franske Jordi Weiss (nu 30-0-1) og Jon Miguez (nu 17-0-1) fra Spanien om den ledige EBU EM-titel i weltervægt. Der blev ikke fundet en ny mester, da kampen blev dømt uafgjort med de besynderligt forskellige cifre 116-113 til Weiss (Roberto Di Mario), 114-114 (Hugues Hellebaut) og 117-112 til Miguez (David irving).

Engelske Liam Davies (13-0) skulle i Telford, England, have forsvare EBUs EM-bælte i superbantamvægt mod landsmanden Jason Cunningham (32-7). Kampen skal dog nu først bokses den 22. eller 29. juli.

Diverse nyt
Drømmekampen i letsværvægt vil for mange stå mellem WBC/IBF/WBO-mester Artur Beterbiev og WBA-mester Dmitry Bivol. Men bortset fra, at det er svært at få promotorerne til at blive enige om den, så vil den ikke blive godkendt af WBC. Bivol er nemlig russisk statsborger, selv om han er født i Kirgistan og bor i USA.

WBC har udelukket russere på grund af Ukraine-konflikten. Beterbiev er godt født i Rusland, men er canadisk statsborger, så ham vil WBC gerne godkende. WBCs holdning må formodes at gælde, hvis den planlagte rematch mellem Bivol og Saul ”Canelo” Alvarez skal bokses i supermellemvægt, Her er Canelo nemlig også WBC-mester. Canelo siger dog nu, at han vil bokse kampen i letsværvægt.

WBCs holdning til Rusland-Ukraine krigen forhindrede dem dog ikke i at godkende en mindre WBC-titelkamp i Tadjikistan, hvor det russisk-ledede amatørforbund IBA stod som profpromotorer. Her forsvarede mexicanske Magali Rodriguez sin WBC Silver titel mod franske Estelle Mossely, der er IBA-ambassadør.

Det er stadig langt fra officielt, men Anthony Joshua bekræfter på sociale medier, at han i december skal møde Deontay Wilder i en kamp Saudi-Arabien. Den skal tilsyneladende være en del at en lille sværvægtsturnering, hvor mestrene Oleksandr Usyk og Tyson Fury bokser en anden kamp, og vinderne skal så mødes. Her taler Deontay Wilder om muligheden:

Der er ikke for alvor meldinger om, hvad der skal ske i mellemtiden for Joshua. DAZN har en klar forventning om, at Joshua skal bokse til sommer, og promoter Eddie Hearn har talt om Dillian Whyte. Men Joshua han selv har meldt, at han ikke bokser før december.

Usyk har en første mandatory mod Daniel Dubois. Her undersøger Usyks promoter Alex Krassyuk muligheden for, at kampen kan bokses i Polen til sommer. WBA har sat en deadline for forhandlinger på onsdag den 3. maj. Her taler Krassyuk om planer:

Samme Krassyuk hævder, at Fury er den eneste af de fire boksere, der stadig ikke med på vognen til turneringen. Han siger, at Fury-lejren er meget komplicerede at forhandle med. Fury har efter meldingerne også en sommerkamp på vej. Andy Ruiz hævder, at der er en aftale om en kamp i London 22. juli, men nu tales også om Zhilei Zhang, måske i Kina.

WBA-verdensmesteren i letweltervægt, dominikaneren Alberto Puello, er taget for doping inden et planlagt titelforsvar mod Rolly Romero i Las Vegas. Puelle er testet positiv for Clomifen, det samme stof som engelske Conor Benn er taget for. Der har været talt om muligheden for, at Romero kunne bokse om den ledige titel på stævnet i stedet.

Kommende kampe
Cubanske Robeisy Ramirez (12-1) skal bokse sit første forsvar af WBO VM-titlen i fjervægt den 25. juli i Tokyo. Her møder han japanske Satoshi Shimizu (11-1). Hovedkampen i Tokyo står som tidligere meddelt i superfjervægt mellem amerikanske Stephen Fulton og den japanske superstjerne Naoya Inoue.

Japanske Kazuto Ioka (29-2-1) forsvarer sit WBA VM-bælte i superfluevægt den 24. juni i Tokyo, i en rematch mod amerikaneren Joshua Franco (18-1-3). De to boksede i december uafgjort i en WBA/WBO VM-kamp. Her taler Franco om kampen:

Engelske Sunny Edwards (19-0) bliver ikke matchet voldsomt hårdt i sin første kamp for Matchroom. Den 10. juni i London skal Edwards forsvare sin IBF VM-titel i fluevægt mod chilenske Andres Campos (15-0), der i skrivende stund på BoxRec er blot nr. 51 i fluevægt.

På samme stævne i London skal WBA-verdensmesteren i Dina Thorslunds vægtklasse bantamvægt, engelske Nina Hughes (5-0), forsvare bæltet mod den tidligere mester Shannon Courteney (8-2). Her taler Hughes om kampen:

Amerikanske Claressa Shields (13-0) skal forsvare WBA/WBC/IBF/WBO VM-titlerne i mellemvægt mod costaricanske Hanna Gabriels (21-2-1) i en rematch. Kampen bokses den 3. juni i Detroit. Her er lidt fra pressemødet:

De kommende to uger
I Alicante i Spanien skal spanske Juan Gomez (12-0) og rumænsk-italienske Catalin Ionesco (13-2-1) fredag bokse om den ledige EBU EM-titel i superfjervægt.

Dagen efter, i Guadalajara, Mexico, bokses ugens store kamp: Saul ”Canelo” Alvarez (58-2-2) forsvarer WBA/WBC/IBF/WBO-titlerne i supermellemvægt mod engelske John Ryder (32-5). Her er en promo til kampen, og en reportage fra Ryders træningslejr, hvor Matchroom gør dopingbokseren Conor Benn til hovedperson:

På samme stævne i Guadalajara skal Julio Cesar Martinez (19-2) fra Mexico forsvare WBCs VM-bælte i fluevægt mod Ronal Batista (15-2) fra Panama.

Den følgende weekend er der dobbelt WBO VM-stævne i Stockton, Californien. Australske Jason Moloney (25-2) og philippinere eren Vincent Astrolabi (18-3) mødes om den ledige titel i bantamvægt, mens kazakhstanske Zhanibek Alimkhanuly (13-0) skal forsvare bæltet i mellemvægt mod canadiske Steven Butler (32-3-1). Her er et interview med Moloney:

Kommentarer