The Undercard – uge 16-17

Nyheder fra hele verden i uge 16 og 17.

Engelske Dillian Whyte (nu 28-3) fik omsider chancen for at bokse om den WBC VM-titel i sværvægt, han have kandideret til i en længere årrække,. Men mesteren og superstjernen Tyson Fury (nu 32-0-1) i en britisk storkamp på Wembley, med mere end 90.000 tilskuere, blev ikke uventet en alt for stor opgave.

Whyte fik lov til at leget lidt med i 1. omgang, men Fury tog over og udboksede Whyte, indtil en højre uppercut slukkede lyset i 6. omgang, inden Fury skubbede Whyte omkuld, og Whyte blev talt ud efter 2:49. Her taler promoter Frank Warren om chancerne for en rematch:

I Madison Square Garden i New York forsvarede WBA/WBC/IBF/WBO-mesteren i letvægt, irske Katie Taylor (nu 21-0) bælterne med en split decision over den puertoricansk-fødte amerikaner Amanda Serrano (nu 42-2-1), der er regerende WBC/WBO-mester i fjervægt.

Afgørelsen vil sikkert blive diskuteret en del. Offensive Serrano så ud til at have etableret en solid føring midtvejs, men Taylor åd sig tilbage i sidste halvdel, og det var altså nok til en sejr hos to sidedommere. Guido Cavalleri (96-93) og Glenn Feldman (97-93) votede for Taylor, mens Benoit Roussel havde 96-95 til Serrano. Her er highlights:

På stævnet i Madison Square Garden lykkedes WBC/WBO-mesteren i supermellemvægt, Franchon Dezurn (nu 8-1) fra USA at tilføje WBA/IBF-titlerne ved at tage dem fra svenske Elin Cederroos (nu 8-1). Cifrene var 2mx 99-91 og 97-93. Dezurn lagde hårdt fra land, og først i 4.omgang kom Cederroos ind i kampen. Svenskeren havde derfra sine momenter, ikke mindst i 8.omgang, men Dezurn sluttede bedst. Her er highlights:

I en unification i superflervægt i Las Vegas vandt WBO-mester Shakur Stevenson (nu 18-0) fra USA klart på points over WBC-mester Oscar Valdez (nu 30-1) fra Mexico. Stevensons hurtighed og smarte boksning holdt ham i førersædet hele vejen. Valdez var til tælling i 6. omgang. Dave Moretti og David Sutherland havde 118-109, mens Tim Cheatham  havde 117-110. Her er highlights:

I Tokyo forsvarede japanske Masataka Taniguchi (nu 16-3) sit WBO VM-bælte i minimumvægt mod landsmanden Kai Ishizawa (nu 10-2), der blev stoppet af kampleder Michiaki Someva efter 2:29 af 11. omgang. Da var Ishigawa blevet brudt af en mere og mere overlegen Taniguchi. Ishigawa kunne ikke have vundet titlen, da han vejede ind langt over vægtgrænsen. Her er highlights:

Diverse nyt
I Liverpool skulle philippinske Johnriel Casimero have forsvaret WBOs VM-bælte i bantamvægt mod englænderen Paul Butler. Det lykkedes Casimero at få visum, efter nogen problemer, men så valgte det britiske forbund ikke at godkende kampen, fordi Casimero havde brugt sauna for at klare vægten, så Butler kom i stedet til at bokse om en Interim titel. Casimero trak sig fra et planlagt forsvar mod Butler i Dubai i december. Dengang var begrundelsen sygdom, men der gik også rygter om vægtproblemer.

WBC-mesteren i sværvægt, Tyson Fury, taler efter sejren over Dillian Whyte om at stoppe karrieren. Det vil så betyde, at det skal bokses om det ledige bælte, og der bliver allerede spekuleret i, hvem det bliver. Den tidligere mester, Deontay Wilder, er nr. 1 på ranglisten. Nr. 2 og 3, Joe Joyce og Joseph Parker, har allerede aftalt en kamp til sommer. Det får iagttagere til at pege på Wilder vs. Frank Sanchez som en mulighed, hvis ikke det lykkes promoter Frank Warren at få godkendt Parker vs. Joyce. Sanchez er nr. 4. Promoter Bob Arum forventer dog ikke, at Fury vil stoppe nu:

Promoterselskabet Probellum har mistet den tv-kontrakt med Eurosport, de ellers havde annonceret for ikke så længe siden. Det er sket i kølvandet på medieuroen om gangsterbossen Daniel Kinahan, selv om der ikke har været egentlige beviser for, at Kinahan skulle være involveret i Probellum,

Boksemogulen Al Haymon (via TGB Promotions) vandt purseofferet på Josh Taylors forsvar af WBA-titlen i letweltervægt mod Alberto Puello, USA. Taylor promoter, Bob Arum, bød slet ikke. Samtidig har WBC sat deadline for aftale eller purseoffer den 24. maj, på et forsvar mod Jose Zepeda fra USA.

Så alt tyder, at Taylor må afgive mindst en af titlerne. Taylor er i dag indehaver af alle fire store bælter. Han er rådgivet af Daniel Kinahan, som amerikanske myndigheder for kort tid siden iværksatte sanktioner mod. Samtidig er der nu rygter, at Taylor-lejren forhandler med Teofimo Lopez om en kamp til sommer – det taler Lopez’ far om her:

Kommende kampe
WBA Super mesteren letfluevægt, japanske Hiroto Kyoguchi (15-0) skal den 10. juni en tur til Mexico City for at møde WBAs “almindelige” mester, Esteban Bermudez (14-3-2) fra Mexico.

Jesse Rodriguez (15-0) fra USA skal forsvare sin WBC VM-titel ii superfluevægt den 25. juni i San Antonio, Texas. Her møder han eksmesteren Wikaksil Wangek (50-5-1, aka Srikaset Sor Rungvisai) fra Thailand. Her er et interview med Rodriguez sammen med Joshua Franco:

WBC-verdensmesteren i bridgervægt, Oscar Rivas (28-1) forsvarer bæltet for første gang den 13. august i Cali, Colombia. Udfordreren er polske Lukasz Rozanski (14-0). Her er lidt fra pressemødet, der annoncerede kampen:

Italienske Matteo Signani (31-5-3) skal forsvare sin EBU EM-titel i mellemvægt mod franske Anderson Prestot (24-2) den 24. juni i Massy i Frankrig. Kampen skulle have været bokset i marts, men da måtte Signani melde abud med en tandbyld.

De kommende to uger
Den kommende uge rummer datoen 5. maj, på spansk cinco de mayo. Og det er efterhånden synonymt med en Saul “Canelo” Alvarez kamp. Således også i år, hvor Canelo (57-1-2) lørdag i Las Vegas udfordrer WBA-verdensmesteren i letsværvægt, Dmitrii Bivol (19-0) fra Kirgisistan. Her er et par optaktsudsendelser med Canelo og Bivol:

Ugen efter er alle fire store VM-bælter l letmellemvægt på spil i Carson, Calif., når WBA/WBC/IBF-mester Jermell Charlo (34-1-1) fra USA møder WBO-mester Brian Castano (17-0-2) fra Argentina i en rematch. Den første kamp endte uafgjort. Her er en promo til kampen:

Kommentarer