The Undercard – uge 18-19

Nyheder fra hele verden uge 18 og 19.

I Guadalajara, Mexico, fik Saul ”Canelo” Alvarez (nu 59-2-2) mulighed for forsvare WBA/WBC/IBF/WBO-titlerne i supermellemvægt foran 55.000 tilskuere i sin hjemby, mod engelske John Ryder (nu 32-6). Ryder måtte en tur i gulvet i 5. omgang, men han kæmpede sig tappert igennem de 12 omgange, inden Canelo kunne tilkendes en tårnhøj pointsejr med 120-107 (Jeremy Hayes) og 2 x 118-109 (Gerardo Martinez og Joe Pasquale). Her er highlights;

På samme stævne i Guadalajara forsvare Julio Cesar Martinez (nu 20-2) fra Mexico WBCs VM-bælte i fluevægt mod Ronal Batista (nu 15-2) fra Panama. Martinez havde dog indledningsvist overraskende stort besvær med Batista, indtil Batista måtte en tur i gulvet i 7. omgang. Derfra tog Martinez mere og mere kontrol, og da Batista blev bombarderet ved tovene i 11. omgang, valgte kampleder Celestino Ruiz at stoppe løjerne efter 1:00.

I Stockton, Californien, vandt australske Jason Moloney (nu 26-2) den ledige WBO VM-titel i bantamvægt med en majority decision over philippinereren Vincent Astrolabi (nun18-4). Cifrene var 116-112 (Zachary Young), 115-113 (Robert Hoyle) 114-114 (Tom Carusone) efter en ret taktisk kamp, hvor Moloney’s kontraboksning holdt Astrolabio i skal det meste af tiden. Her er highlights:

Kazakhstanske Zhanibek Alimkhanuly (nu 14-0) havde på samme stævne intet besvær med ar forsvare WBO-bæltet i mellemvægt mod canadiske Steven Butler (nu 33-3-1). Efter en rolig 1. omgang blev en chanceløs Butler sendt tre gange i gulvet, med venstre uppercut som det vigtigste middel for Alimkhanuly. Kampleder Jack Reiss er vinkede kampen af efter 2:35. Her er de afgørende øjeblikke:

I Las Vegas vandt Rolando ”Rolly” Romero (nu 15-1) fra USA på temmelig kontroversiel vis WBAs ledige VM-bælte i letweltervægt ved at stoppe den venezuelanske veteran Ismael Barroso (nu 24-4-2) i 9. omgang. Romero måtte en tur i gulvet i 3. omgang, og efter 8. omgang var Barroso foran hos alle tre sidedommere.

I 9. omgang måtte Barroso en tur ned, men han kæmpede videre og så ud til at være med i kampen, da kampleder Tony Weeks noget mystisk sprang ind og stoppede ham efter 2:41. Her er hightlights fra stævnet, sluttende med den omdiskuterede dommerafgørelse:

I Alicante i Spanien vandt spanske Juan Gomez (12-0) den ledige EBU EM-titel i superfjervægt ved at besejre rumænsk-italienske Catalin Ionescu (13-2-1). Det var en hård kamp, hvor begge var til tælling, Gomez i 2. omgang og Ionescu i 4. omgang, inden Gomez fik sejren med 116-110, 115-111 og 114-112.

Diverse nyt
Knap havde Tyson Fury’s amerikanske co-promoter Bob Arum erklæret, at kinesiske Zhilei Zhang nu var favorit til en sommerkamp mod Fury, og et en rematch mellem Zhang og Joe Joyce ikke var på bordet, før Joyce trykkede på knappen og aktiverede sin rematch klausul. Her er et interview med Joyce:

Det bringer dog tilsyneladende ikke en Fury-kamp mod Andy Ruiz tilbage på banen. Seneste melding er, at Furys co-promotorer Frank Warren og Bob Arum ikke vil acceptere Ruiz’ økonomiske krav. Det er en teoretisk mulighed, at Joyce accepterer step-aside penge, så Fury-Zhang alligevel kan bokses.

Matchroom Boxing har forlænget den amerikanske del af aftalen med DAZN i tre år, og i kølvandet på det har Matchroom signet to amerikanske navne. Det ene er WBC verdensmesteren i letweltervægt, 34-årige Regis Prograis. Og det andet er den cubanske OL-guldvinder og tre gange verdensmester Andy Cruz, der forventes at stille op i letvægt. Her er et interview med Cruz:

Den britiske bokser Conor Benn har tilsyneladende omsider valgt at kommunikere med de britiske dopingmyndigheder og det britiske forbund om dopingsag, der har holdt ham uden siden sidste år. Det forhindrer dog ikke promoter Eddie Hearn i at få ham i ringen i USA den 17. juni.

Det kan dog komme an på, om Hearn kan finde en stat, der vil give Benn licens. Californien, Nevada og Texas har allerede sagt nej. Og den amerikanske sammenslutning af boksekommissioner har meddelt, at de vil sanktionere enhver USA-stat, der giver Benn, så længe sagen kører i Storbritannien.

Kommende kampe
Amerikanske Regis Prograis (28-1) skal forsvare sit WBC VM-bælte i letweltervægt den 17. juni i hjembyen New Orleans. Her møder han australieren Liam Paro (23-0). Her bliver Prograis interviewet om kampen og det nye samarbejde med Matchroom:

De kommende to uger
På lørdag i Las Vegas mødes Devin Haney (29-0) fra USA og Vasyl Lomachenko (17-2) i en letvægtskamp i laget over Davis-Garcia. Kampen gælder nemlig Haney’s WBA/WBC/IBF/WBO-titler. Her er en promo for kampen:

På samme stævne i Las Vegas skal japanske Junto Nakatani (24-0) og australieren Andrew Moloney (25-2) møde om den ledige WBO VM-titel i superfluevægt. Her er et interview med Moloney:

Samme dag i Dublin, Irland, skal engelske Chantelle Cameron (17-0) forsvare sine WBA/WBC/IBF/WBO VM-titler i letweltervægt mod Katie Taylor (22-0) fra Irland. Hvis Taylor vinder, sidder hun på alle fire store titler i to vægtklasser – hun har dem allerede i letvægt. Her er en optaktsudsendelse:

På samme stævne i Dublin skal Terri Harper (13-1-1) forsvare sit WBA VM-bælte i letmellemvægt mod norske Cecilie Brækhus (37-2), der tidligere har været ubestridt mester i weltervægt. Her er interviews med Harper og Brækhus:

Ugen efter, i Bournemouth, England, skal engelske Lawrence Okolie (19-0) forsvare sin WBO VM-titel i cruiservægt mod landsmanden Chris Billiam-Smith, der bokser i sin hjemby.

I Manchester, England, sætter mexicaneren Mauricio Lara (26-2-1) sit WBA VM-bælte i fjervægt på spil i en rematch mod englænderen Leigh Wood (26-3). Her er et interview med Lara:

Titlen i fjervægt hos IBF er samtidig på højkant i Dublin. Her en mexicaner også mester, nemlig Luis Lopez (27-2), der forsvarer mod nordireren Michael Conlan (18-1). Her er et interview med Conlan:

Kommentarer