The Undercard – uge 22, 23 og 24

Nyheder fra hele verden i uge 22, 23 og 24.

Det japanske “monster”, Naoya Inoue (nu 21-0) i Las Vegas forsvarede nemt WBA/IBF -titlerne i bantamvægt mod den overmatchede philippiner Michael Dasmarinas (nu 30-3-1), der var IBF-mandatory. Kampleder Russell Mora talte Dasmarinas ud efter 2:45 af 3. omgang.

Dasmarinas var nede efter en venstre til kroppen i slutningen af 2. omgang, og det var også et leverhug der sendte Dasmarinas ned i 3. omgang, og endnu en dyb venstre afgjorde sagen definitivt. Her er klip fra Inoues masterclass i leverslag:

I Houston, Texas, havde Jermall Charlo (nu 32-0) fra USA problemer med at klare vægten til han WBC VM-forsvar i mellemvægt mod mexicaneren Juan Montiel (nu 22-5-2), men han klarede den i andet forsøg

Også selve kampen blev mere besværlig end ventet for Charlo mod den undertippede mexicaner. Cifrene var klare: 120-108 (Chris Tellez), 119-109 (Steve Morrow) og 118-109 (Nathan Palmer), men Charlo måtte arbejde for det. Her er highlights:

Diverse nyt
Vil Billy Joe Saunders bokse igen. Den 31-årige eksverdensmester overvejer tilsyneladende et stop, mens han stadig kan gøre det i tide. Saunders tabte sin WBO VM-titel i supermellemvægt til Saul “Canelo” Alvarez for ikke så lang tid siden.

Engelske Joe Joyce har valgt at møde franskmanden Carlos Takam i juli. uden at forsvare sin EBU EM-titel i sværvægt. Det betyder, at EBU tilsyneladende trækker hans tilliadelse til at bokse en mandatory inden mandatory forsvaret mod den tyske veteran Marco Huck, og de har nu sat en ny deadline for purseoffer den 30. juni. Om Joyce og hans promoter Frank Warren overhovedet er interesseret i den kamp er mere end tvivlsomt. Her er et interview med Joyce:

Den britiske tv-kanal Sky Sports har indgået aftale om at vise Top Rank stævner fra USA, og samtidig valgt de ganske britiske nye promoterselskab Boxxer til at arrangere britiske stævner på kanalen. Aftalerne kommer i kølvandet på, at Sky Sports hidtidige britiske boksepartner, Matchroom, nu er gået all-in på globale DAZN. Her taler Sky Sports boksechef Adam Smith om historien:

Den tidligere WBA-titelholder i sværvægt, Alexander Povetkin, har valgt at stoppe karrieren i en alder af 41, og med en rekordliste på 36-3-1). Her er lidt klip fra hans karriere:

Kommende kampe
Det er næppe gået manges næse forbi, men Tyson Fury vs. Deontay Wilder III er officielt annonceret til den 24. juli i Las Vegas. Fury (30-0-1) sætter sit WBC VM-bælte i sværvægt på spil mod den tidligere mester Wilder (42-1). Her er interviews med de to:

Kampen mellem Teofimo Lopez (16-0) og George Kambosos (19-0) – der skulle have været bokset i denne uge – er udsat til den 14. august, fordi Lopez har fået covid-19. Lopez WBA Super/IBF/WBO VM-titler ietvægt vil være på spil. Her brokker promoter Bob Arum sig over udsættelsen – han arrangerer ikke Lopez vs. Kambosos, men han har lavet en ny kontrakt med Lopez efterfølgende:

Cubaneren Guillermo Rigondeaux er pillet af den unification i bantamvægt, han skulle have bokset mod philippineren Johnriel Casimero den 14. august. Boksemogul Al Haymon vurderede, at den nykårede WBC-mester Nonito Donaire var mere interessant, så nu er det Donaire (41-6), der skal møde Casimero (30-4) i et phillippinsk opgør. Rigondeaux kommer måske til at forsvare sin WBA-titel på undercardet. Her taler Donaire om kampen mod Casimero:

Den kommende uge
På lørdag, i Atlanta, Georgia, skal Mario Barrios (26-0) fra USA forsvare WBAs VM-bælte i letweltervægt mod Gervonta Davis (24-0), også USA.  Davis rykker op fra superfjervægt/letvægt, hvor han vandt VM-titler i begge vægtklasser i oktober. Her er episode I af Showtimes optaktsudsendelse All Access:

Søndag skal cubansk-fødte David Morrell (4-0) forsvare WBAs “almindelige” VM-titel i supermellemvægt mod Mario Cazares (12-0) fra Mexico, der i skrivende stund er nr. 55 på BoxRec. Det betyder, at Morrell kan forsvare et WBA VM-bælte uden af have mødt en top-50 bokser. Her er et interview med Morrell, på spansk:

Kommentarer