The Undercard – uge 26-29

Nyheder fra hele verden i uge 26-29.

Lidt overraskende, i hvert fald for amerikanske fans, måtte amerikaneren Jermell Charlo (nu 34-1-1) nøjes med en diskutabel uafgjort mod argentineren Brian Castano (nu 17-0-2) i en unification i letmellemvægt,. Charlo er dermed stadig WBA Super/WBC/IBF-mester, mens Castano beholder WBO-bæltet.

Punch stats var til Castanos fordel. Charlo landede klart flest jabs, men Castano langt flere power punches (og samlede antal træffere). Alligevel kunne sidedommer Nelson Vazquez skrive absurde 117-111 til Charlo på sit scorecard. Tim Cheatham havde uafgjort 114-114, mens Steve Weisfeld så Castano som vinder med114-113. Charlo vandt de sidste tre omgange hos alle sidedommere, og det reddede hans titler. Især i 10. omgang var Castano rystet, mens Charlo var ramt i 3. omgang. Her er highlights:

Belgiske Ryad Merhy (nu 30-1) forsvarede i Bruxelles, Belgien sin WBA “almindelige” VM-titel i cruiservægt mod kineseren Zhaoxin Zhang (nu 10-2-1), der blev stoppet af kampleder Oliver Brien i 9. omgang. Merhy dominerede og havde Zhang nede i 3. omgang. Da kineseren igen måtte ned i 9. omgang for et venstre hook, blev kampen vinket af. Den rigtige WBA-mester er den franske Super mester, Arsen Goulamirian. Her er afgørelsen på Merhy vs. Zhang:

Diverse nyt
Nu er det officielt, at den tredje kamp mellem Tyson Fury og Deontay Wilder er udsat til den 9. oktober i Las Vegas, på grund af et coronaudbrud i Fury-lejren. Fury’s WBC VM-titel i sværvægt vil være på spil. Her er et CBS nyhedsindslag om det, men kampen vises pay-per-view i USA på ESPN og Fox Sports 1.

WBA har besluttet ikke at give Super VM-titlen i weltervægt tilbage til Manny Pacquiao. WBA tog titlen fra ham i januar og gjorde ham til “champion in recess”, mens Yordenis Ugas blev ophøjet til super mester. Pacmans kamp mod Errol Spence den 21. august vil derfor “kun” have Spence’s WBC og IBF titler på spil. Her er lidt klip fra Pacmans træning:

Der har ikke været meget konkret nyt om, hvad Sauerland/Wasserman egentlig vil med deres boksestald i fremtiden. Det nye samarbejde med YouTuberen KSI har jo ikke så meget at gøre med seriøs boksning, men promoter Kalle Sauerland hævder, at han i september/oktober vil løfte sløret for bokseplaner, der inkluderer tv i UK, og aktiviteter i Skandinavien, I løbet af den seneste måneds tid har Wasserman signet syv mindre navne i UK. Her taler Kalle Sauerland om de nye signings:

Haitiansk-canadiske Jean Pascal har fået frataget sin status som WBA “almindelig” mester i letsværvægt. Det sker som følge af, at han testede positiv for adskillige dopingmidler inden et planlagt titelforsvar mod Badou Jack. Samtidig har han fået seks måneders karantæne. WBA-titlen er nu ledig.

Kommende kampe
En kamp mellem WBO-verdensmesteren i bantamvægt, philippineren Johnriel Casimero (30-4) og den cubanske “almindelige” WBA-mester Guillermo Rigondeaux (20-1) er tilbage på programmet den 14. august i Carson, Californien. Det så ellers ud til, at Casimero i stedet var linet op til en unification mod WBC-mester Nonito Donaire.

Ifølge nogen kilder havde Donaire ikke meldt sig til VADA-progammet for dopingtest. Ifølge Donaire var det Casimero, der ikke ville være med, og at Donaire derfor trak sig – men VADA har dog meldt, at Casimero faktisk havde tilmeldt sig. Her taler Casimero om sagen:

Joshua Franco (17-1-2)  og australske Andrew Moloney (21-1) mødes for tredje gang om WBAs VM-titel i superfluevægt. I den første kamp vandt Franco titlen fra Moloney med en kontroversiel pointsejr, og det blev ikke mindre kontroversielt i den anden kamp, der blev dømt No Decision på grund af en skade hos Franco, der ellers så ud til at komme fra et slag. Her træner Franco og taler om kampen:

De kommende tre uger
Vi går ind i OL-perioden, og i USA betyder det, at der ikke rigtigt er store boksekampe de næste par uger. I Storbritannien sker der til gengæld en smule.

Den sidste lørdag i juli skal kinesiske Xu Can (18-2) en tur til Brentwood i England for at forsvare sin WBA “almindelige” VM-titel i f fjervægt. Her møder han engelske Leigh Wood (24-2). Her taler Leigh Wood om chancen:

På samme stævne i Brentwood skal Tommy McCarthy (18-2) fra Nordirland forsvare EBUs EM-titel i cruiservlægt mod engelske Chris Billam-Smith (12-1). Her taler McCarthy om kampen:

Fredagen efter, i Belfast, skal skotske Lee McGregor (10-0) forsvare EBU EM-bæltet i bantamvægt mod Vincent Legrand (32-0) fra Frankrig. Det taler McGregor om her:

Om lørdagen går det igen løs i Brentwood, når den Quatar-fødte englænder Kid Galahad (27-1) møder også engelske James “Jazza” Dickens (30-3) i en kamp om den ledige IBF VM-titel i fjervægt. Her er en Matchroom optakt med Galahad, og et interview med Jazza:

Kommentarer