The Undercard – uge 26-27

Nyheder fra hele verden i uge 26-27

Amerikaneren Joshua Franco (nu 17-1-2) detroniserede i Las Vegas australieren Andrew Moloney (nu 21-1), og vandt WBAs “almindelige” VM-titel i superfluevægt. Cifrene var knebne, 2 x 114-113 (Patricia Jarman og Dave Moretti) og 115-112 (Julie Lederman). En gulvtur til Maloney i 11. omgang tippede titlen til Franco – der dog under alle omstændigheder så ud til at vinde mere sikkert end sidedommernes vurdering. Her er kampen:

Diverse nyt
Der har i ugevis været rumlet om, at Tyson Fury kunne blive WBC Franchise mester, så han kunne undgå mandatory titelforsvar. Men nu slå WBC-præsident Mauricio Sulaiman fat, at vinderen af Fury vs. Wilder III skal møde mandatory udfordrer Dillian Whyte i starten af 2021. Fury vs. Wilder skal antagelig mødes i slutningen af i år, og Whyte har også en kamp i pipelinen, mod Alexander Povetkin. Her er et frisk skænderi mellem Fury og Whyte:

WBA/IBF/WBO- verdensmester Anthony Joshua har et mandatory titelsvar mod bulgarske Kubrat Pulev at tage sig af, og de seneste meldinger er, kampen nu er bliver planlagt til november i England. Joshuas træningsskade for nogen uger siden er ikke ud til at have konsekvenser.

Golden Boy Promotions er i gang med at planlægge Saul “Canelo” Alvarez’ forventede kamp i september. Kampen skal sandsynligvis bokses i supermellemvægt, og ifølge GBP direktør Eric Gomez bliver det sandsynligvis ikke mod en nuværende VM-titelindehaver. Canelo ser ud til rigeligt at veje til supermellemvægt:

Russeren Alexander Besputin er efter just overståede WBA kongres ikke læmgere WBA “almindelig” mester. Efter lange coronaforsinkelser er hans B-prøve fra kampen mod Radzhab Butaev i november blevet offentliggjort, og den var ganske som A-prøven positiv for ligandrol. Bu skal Butaev formentlig bokse om den ledige titel, måske mod cubaneren Yordenis Ugas.

Apropos Rusland, så vil det russiske bokseforbund gerne have gang i boksningen der. De håber at kunne holde et stævne den 22. juli, og så er der planer om, at WBC/IBF-mesteren Artur Beterbiev skal forsvare titlerne hjemme i Rusland.

Kommende kampe
Alt tyder nu på, at kampen om den ledige EM-titel i sværvægt mellem Daniel Dubois (14-0) og Joe Joyce (10-0) skal bokses den 24. oktober. De to englændere mødes angiveligt i O2 Arena i London. Her taler Joe Joyce:

Mexicanske Julio Cesar Martinez (16-1) forsvarer sin WBC VM-titel i fluevægt den 15. august i Tulsa, Oklahoma. Modstanderen er den tidligere amatørverdenmester McWilliams Arroyp (20-4) fra Puerto Rico. På samme stævne i Tulsa skal Cecilia Brækhus (36-0) forsvare sine VM-titler i weltervægt mod den amerikanske WBA/WBC-verdensmester i letweltervægt,Jessica McCaskill (8-2). Her er dokumentarserie om McCaskills forberedelser:

Kommentarer