The Undercard – uge 34-36

Nyheder fra hele verden i uge 34, 35 og 36.

WBC Franchise mesteren i superfluevægt, mexicanske Juan Estrada (nu 43-3) havde i Hermosillo, Mexico, lidt overraskende problemer undervejs, men lykkedes dog med at forsvare sin titel med en pointsejr over landsmanden Agi Cortes. En gulvtur til Cortes i 7. omgang var med til at sikre Estrada sejren med 2 x 115-112 (Martin Canizales og Ernesto Saldivar) og 114-113 (Christian Ortiz). Her er highlights:

I en forrygende kamp på samme stævne i Hermosillo vandt Sivenathi Nontshinga (nu 11-0) fra Sydafrika den ledige IBF VM-titel i letfluevægt med en split decision over Hector Flores (nu 20-1-4) fra Mexico. Flores startede godt og sendte Nontshiga i gulvet i 2. omgang, men gradvis åd sydafrikaneren sig ind i en hård kamp. Sidedommerne Pasquale Propio (116-111) og Deon Dwarte (114-113) så Notshinga som vinder, mens Fabricio Lopez havde 115-112 til Calixto, Her er kampen:

Også i Hermosillo lykkedes det ikke den tidligere WBA/WBC-verdensmester fjervægt hos kvinderne, canadiske Jelena Mrdjennovich (nu 41-12-2) at genvinde WBA-bæltet i en rematch mod mexicanske Erica Cruz (nu 15-1). Mrdjenovich fik en hæderlig start, men Cruz var for fysisk stærk, og det endte med en klar mexicansk sejr, 100-90 hos alle tre sidedommere, Uriel Aguilera, Octavio Rodiriguez og Victor Simons.

I Nakhon Ratchasima i Thailand forsvarede Panya Pradrabsri (nu 39-1) WBC VM-titlen i minimumvægt med en sikker pointsejr over Norihito Tanaka (nu 20-9) fra Japan. Pradrabsri udnyttede sin højde og rækkevidde til at holde Tanaka fra fadet, selv om japaneren prøvede i en ganske pæn og ren kamp. Cifrene var 119-110, 118-110 og 116-112. Her er kampen:

Den engelske WBO-verdensmester i letmmellemvægt, Natasha Jonas (nu 12-2-1) forsvarede i Liverpool sit bælte og tog samtidig WBC-titlen fra svenske Patricia Berghult (nu 15-1). Berghult stardede pænt fra distancen, men Jonas’ fysik tog over, og Berghult var presset flere gange. Det endte med cifrene 2 x 100-90 (Steve Gray og Håkan Sindemark) og 99-91 (Gregorz Molenda). Her er glimt fra kampen:

Diverse nyt
Efter lang tids spilfægteri om Demetrius Andrade’s fremtid som enten mellemvægter eller supermellemvægter, har han endelig droppet sin WBO VM-titel i mellemvægt, fremfor at møde Interim mesteren Janibek Alimkhanuly. Han satsede i stedet på at møde WBO Interim mesteren i supermellemvægt, engelske Zach Parker.

Andrade stod faktisk til at møde Parker den 2. maj i Englsnd, men da trak Andrade sig med en skade – og WBO har nu besluttet IKKE at sanktionere Parker vs. Andrsde om Interim titlen. WBO-mester i supermellemvægt er Canelo Alvaraz. Andrades beslutning betyder, at kazakhstanske Alimkhanuly nu er rigtig WBO-mester i mellemvægt.

I februar forsvarede Josh Taylor med nød og næppe sine WBA/WBC/IBF/WBO VM-titler i letweltervægt mod englænderen Jack Catterall. Nu har han kun WBO-titlen tilbage. Han opgav tidligere titlerne hos WBA og WBC, fremfor at bokse mandatories. Nu er IBF-titlen gået samme vej, da Taylor med stor sandsynlighed møder Catterall i en rematch den 26.november. Her taler Catterall om kampen:

Det juridiske slagsmål om engelske Daniel Dubois’ betaling for WBA VM-kamoen i sværvægt mod amerikanske Trevor Bryan er nu angiveligt slut. Parterne er nået frem til et forlig, og Dubois står tilbage med både en pæn sum penge og det “almindelige” WBA-bælte.

Sværvægtskampen mellem den tidligere WBO-verdensmester, newzealandske Joseph Parker, og engelske Joe Joyce er nu godkendt som en WBO Interim titelkamp. Det betyder, at promoter Frank Warren efter kampen kan stå med både en WBA “almindelig” verdensmester og en WBO Interim mester i sværvægt, og måske lave en slags “unification” mellem de to. Selv om Parker nu står med en Interim titelkamp, så er han ikke ubetinget tilfreds med betingelserne:

En kamp om det ledige IBF VM-bælte i letweltervægt mellem Subriel Matias fra Puerto Rico og Jeremias Ponce fra Argentina, planlagt til Wilder-Helenius stævnet den 15. oktober, er udsat på ubestemt tid. Ponce havde problemer med at få visum.

Kommende kampe
Den britiske dronnings død har udsat det dobbelte VM-stævne i London, der skulle have været bokset i den forløbne uge. Nu bliver det i stedet til den 15. oktober. I mellemvægt mødes WBA/WBC/IBF-verdensmesteren, Claressa Shields (12-0) og WBO-verdensmesteren Savannah Marshall (12-0) fra England. Og i superfjervægt tørner IBF/WBO-verdensmester Mikaela Mayer (17-0) sammen med WBC-verdensmester Alycia Baumgardner (12-1). Begge er fra USA. Her taler Shields og Baumgardner om udsættelsen:

Det japanske Monster, Naoya Inoue (23-0) får chancen for at føje det sidste af de fire store bælter til sine WBA/WBC/IBF-bælter i bantamvægt, når han den 13. december i Japan møder den engelske WBO-mester Paul Butler (34-2).

Det er nu officielt, at Dmitry Bivol (20-0) skal forsvare sin WBA VM-titel i letsværvægt mod mandatory udfordreren Gilberto Ramirez (44-0) fra Mexico. Kampen bokses den 5. november i Abu Dhabi. Her er glimt fra den netop overståede presseuge:

Engelske Leigh Wood (26-2) skal forsvare sin WBA VM-titel i fjervægt den 24. september i Nottingham, Han møder Mauricio Lara (24-2-1) fra Mexico.

WBC Franchise mesteren i superfluevægt, Juan Estrada (43-3) fra Mexico, og  WBC Diamond mesteren i samme vægtklasse, Roman “Chocolatito” Gonzalez (51-3) fra Nicaragua, mødes den 3. december i den tredje kamp i deres trilogi. Chocolatito vandt deres første kamp tilbage i 2012, mens Estrada vandt en split decision i 2021. Her bekræfter Chocolatito kampen (på spansk):

De kommende to uger
Lørdag i Las Vegas bokses den tredje kamp Saul “Canelo” Alvarez (57-2-2) fra Mexico og Gennady Golovkin (42-1-1) fra Kazakhstan., med Canelos WBA/WBC/IBF/WBO-bælter i supermellemvægt på højkant. De første to kampe er end med en uafgjort og en majority decision til Canelo. Her er en optakt med Canelo:

På samme stævne i Las Vegas skal Jesse Franco (16-0) fra USA forsvare sin WBC VM-titel i superfluevægt mod Israel Gonzalez (28-4-1) fra Mexico.

Den følgende fredag, i Newark, New Jersey, skal Shakur Stevenson (18-0) fra USA forsvare WBC og WBO-titlerne i superfjervægt, mod brasilianske Robson Conceicao. Her er et interview med Stevenson:

Om lørdagen er WBO Interim bæltet på spil, når sværvægterne Joe Joyce (14-0) fra England og Joseph Parker (30-2) fra New Zealand mødes l Manchester. På samme stævne bokses WBC/IBF/WBO-kampen mellem Amanda Serrano og Sarah Mahfoud. Her taler Parker og Joyce om kampen:

Endelig, samme lørdag, skal engelske Leigh Wood (26-2) forsvare WBA VM-titlen i fjervægt mod Mauricio Lara (24-2-1) fra Mexico. Kampen bokses i Nottingham. Her er et online interview med Wood:

Kommentarer