Belgisk kampleder i Ljungquist titelkamp

Det bliver den kendte belgier Daniel Van de Wiele, der som kampleder skal styre begivenhederne i Kem Ljungquists WBC International titelkamp mod schweizeren Benoit Huber fredag i Nykøbing Falster.

65-årige Van de Wiele har erfaring som kampleder i mere end 1.000 profkampe, blandt dem en del VM-kampe og mange EM-kampe. Han var således tredje mand i ringen til Lennox Lewis nederlag til Hasim Rahman i 2001 (billedet), og til Vitali Klitschko’s sejr over Juan Carlos Gomez i 2009. Et par kampe med Wladimir Klitschko står også på cv’et.

I 2006 ledede han Anita Christensens WBA/WBC titelkamp mod Nadia Hokmi i Parken. I1997 var han kampleder i EM-kampene Bredahl mod Campanario i København og Søndergaard mod Baranov i Brøndby, og i 1995 ledede han Søndergaard mod Rahilou i Aalborg.

Van de Wiele var egentlig udpeget som kampleder i Enock Mwandila Poulsens EM-kamp, da den var programsat til omkring årsskiftet, men da kampen blev udsat, blev det i stedet italieneren Giuseppe Quartarone, der endte med at tage nogen omdiskuterede beslutninger i den kamp.

Sidedommerne bliver Robert Verwijs fra Holland, Roberto di Mario fra Italien og danske Per K. Hansen, Supervisor bliver italienske Mauro Betti.

Kommentarer