The Undercard – uge 34

Nyheder fra hele verden i uge 34.

I Chelyabinsk i Rusland satte WBO-verdensmesteren i letsværvægt, Sergey Kovalev (nu 33-3-1) sit bælte på spil mod engelske Anthony Yarde (nu 18-1), og det gjorde han med held.

Russeren havde fornuftigt styr på de første omgange, selv om Yarde også landede en del. I 7. og 8. omgang kom Kovalev i problemer, da Yarde landede både højt og dybt. Men tanken løb tør for englænderen, og Kovalev kom tilbage. Em venstre afgjorde kampen i 11. omgang, og Yarde blev talt ud. Her er highlights fra kampen:

Juan Francisco Estrada (nu 40-3) fra Mexico forsvarede i Hermosillo, Mexico, WBC’s VM-titel i superfluevægt. Dewayne Beamon (nu 16-2-1) fra USA var i gulvet to gange allerede i 2. omgang, og han var presset i 3. omgang. Han kom dog pænt tilbage og boksede især en udmærket 6. omgang. Det var dog en sidste opblomstring, for Estrada kørte han over fra 7. omgang, og efter 0:53 af 9. omgang var det slut. Her er highlights:

I Nagoya, Japan, forsvarede japanske Kosei Tanaka (nu 14-0) WBOs VM-titel i fluevægt mod Jonathan Gonzalez (nu 22-3-1) fra Puerto Rico. Tanaka måtte dog æde en gulvtur i 4. omgang, efter at have haft kontrol over kampen, og Gonzalez var til tælling i 3. omgang. Japaneren var også presset i 5. omgang, men i 6. omgang fik han igen fat, og da Gonzalez havde været nede i 6. omgang og to gange i 7. omgang, valgte kampleder Celestino Ruiz at afbryde legen efter 2:59 af 7. omgang. Her er kampen:

Philippinske Vic Saludar (nu 19-4) tabte på udebane i San Juan, Puerto Rico, sin WBO VM-titel mod puertoricanske Wilfredo Mendez (nu 14-1). Mendez var teknisk bedre end den aggressive philippiner, selv om han måtte en tur i gulvet i 5. omgang. Cifrene efter de 12 omgange var 117-110, 116-111 og 115-112.

Diverse nyt
Gennady Golovkin og hans GGG Promotions har skrevet kontrakt med promoter Eddie Hearn og Matchroom. Golovkin har hidtil i en lang årrække været på kontrakt hos Klitschko brødrenes K2 Promotions, som også norske Cecilia Brækhus har samarbejdet med gennem flere år. Her er et interview med Hearn om kampen:

Promoter Bob Arum planlægger at lade WBAs “almindelige” verdensmester i mellemvægt,japanske Ryota Murata, forsvare bæltet mod australieren Jeff Horn. Det vil Muratas modstander i hans seneste to kampe, amerikanske Rob Brant, dog ikke accepterer. Han hævder at have en rematch klausul på Murata.

Der er været rygter om, at den amerikanske tv-kanal Showtime ville følge efter deres gamle rival HBO, og droppe boksning fra programfladen, især efter at en række stævner med Showtime boksere har været vist på FOX i stedet for Showtime. Boksechef Stephen Espinoza afviser dog de rygter.

Kommende kampe
Det er nu officielt, at kazakhstanske Gennady Golovkin (39-1-1) og Sergiy Derevyanchenko (13-1) fra Ukraine mødes om den ledige IBF VM-titel i mellemvægt. Kampen bokses den 5. oktober i Madison Square Garden i New New York. Her er klip fra pressemødet, der annoncerede kampen:

På undercardet til Fury vs. Wallin i Las Vegas den 14. september skal mexicanske Emanuel Navarrete (28-1) forsvare sin WBO VM-titel i superbantamvægt mod Juan Elorde (28-1) fra Philippinerne. Det bliver Navarretes andet titelforsvar på fire uger.

Den kommende uge
Ugens storkamp bokses i London, hvor Vasiliy Lomachenko (13-1) fra Ukraine forsvarer sine WBA Super og WBO VM-titler i letvægt mod engelske Luke Campbell (20-2), i en kamp der også gælder det ledige WBC-bælte. Her er et ekspertpanel, der vurderer kampen, og en optaktsudsendelse:

På samme stævne i London skal Charlie Edwards (15-1) fra England forsvare WBC VM-bæltet i fluevægt mod mexicaneren Julio Aguilar (14-1). Desuden mødes sværvægterne Hughie Fury (23-2) og Alexander Povetkin (34-2) i en ganske interessant sværvægtskamp. Her er et interview med Edwards:

I Minneapolis i USA mødes cubanske Erislandy Lara (25-3-3) og mexicanske Ramon Alvarez (28-7-1, bror til Canelo) i en kamp om WBAs ledige “almindelige” VM-titel i letmellemvægt. Her er en promo til kampen:

Kommentarer