The Undercard – uge 36

Nyheder fra hele verden i uge 36

I MGM Grand i Las Vegas vandt amerikanske Jamel Herring (nu 22-2) ganske som ventet sin WBO VM-titel i superfjervægt mod den 37-årige puertoricaner Jonathan Oquendo (nu 31-7).Oquendo blev diskvalificeret efter 8. omgang, da Herring ikke kunne se ud af øjet på grund af en bevidst skalle i 5. omgang.

Var kampen gået til scorecards, havde det dog ikke ændret så meget, for Oquendo førte soleklart med 2 x 80-70 (Tim Cheatham og Patricia Jarman) og 79-71 (Julie Lederman). Oquendo var en tur i gulvet i 3. omgang, og fik trukket et point efter skallen i 5. omgang. Her er highlights og interview:

Noget overraskende måtte cubanske Yordenis Ugas (nu 26-4) nøjes med en split decision, da han i Los Angeles vandt WBAs “almindelige” VM-titel i weltervægt mod Abel Ramos (nu 26-4) fra USA.

Lou Moret havde meget mærkelige 117-111 til Ramos, men han blev overrulet af Edward Hernandez og Zachary Young, der begge havde Ugas til at vinde 115-113. Ramos sluttede bedst hos sidedommerne, men det var ikke nok, og de fleste andre end sidedommerne så Ugas som klar vinder. Boxingscene havde Ugas til at vinde 119-109. Her er highlights:

EBU Europamesteren i superfjervægt, franske Samir Ziani  (nu 32-3-1), forsvarede sin titel, da han på udebane i England stoppede Alex Dilmaghani (nu 19-2-1) blot 9 sekunder før sidste klokke i 12. omgang.

To af tre sidedommere havde Dilmaghani foran efter 11 benhårde og tætte omgange, men Dilmaghani var til sidst slut op og helt færdig, og kampleder Guiseppe Quartarone måtte afbryde kampen efter to tællinger. Quartarone havde ellers været venlig mod englænderen, da han undlod at tælle to gulvture mere. Her er et interview med Ziani:

Diverse nyt
Japaneren Akira Yaegashi har stoppet sin aktive karriere i en alder af 37. Han vandt VM-titler i minimumvægt (WBA/WBC), fluevægt (WBC) og letfluevægt (IBF), og han slutter med en rekordliste på 28-7). Her meddeler han karrierestoppet.

EM-kampen i sværvægt mellem de to briter Joe Joyce og Daniel Dubois har været programsat til oktober – dog med spekulationer om en eventuel aflysning, hvis der ikke blev mulighed for fuldt publikum. Aflyst er kampen ikke endnu, men der tales om udsættelse til enten den 14. eller 21. november. Og angiveligt roder promoter Frank Warren med at lave Dubois mod Oleksandr Usyk om en ledig WBO-titel.

De samme datoer, 14. eller 21. november, er i spil til rematchen i sværvægt mellem Dillian Whyte og Alexander Povetkin. Det i så fald være en direkte konfrontation mellem de to store britiske promotorer, Frank Warren (Joyce vs. Dubois) og Eddie Hearn (Whyte vs. Povetkin). Her taler promoter Eddie Hearn om planerne:

WBC/WBO-mester Jose Ramirez fra lagde op til en unification i letweltervægt mod WBA/IBF-mester Josh Taylor fra Skotland – forudsat at Taylor som ventet slår Apinon Khonsong i september. Men WBO kan kaster grus i maskineret, for de har engelske Jack Catterall som mandatory til Ramirez, og han står ifølge WBO nu først i køen. Catterall taler om muligheden her:

At underkende sidedommernes afgørelse er ikke almindeligt i boksning, men det er, hvad det tyske forbund BDB har gjort i kampen mellem Rico Müller og polske Rafal Jackiewicz. Den tyske jemmebanebokser Müller blev overraskende og kontroversielt dømt som taber, men nu har BDB erklæret kampen som No Decision. Her er kampen, så du selv kan vurdere:

Kommende kampe
Den 12. december i O2 Arena i London skal WBA/IBF/WBO-verdensmesteren o sværvægt, Anthony Joshua (23-1) bokse sin IBF mandatory mod bulgarske Kubrat Pulev (28-1), hvis de sidste detaljer falder på plads. Og endnu en VM-kamp er klar til stævnet_ Englænderen Lawrencce Okolie (14-0) og polske Krzysztof Glowacki (31-2) skal mødes om den ledige WBO VM-titel i cruiservægt. Her er en lille dokumentar om Okolie:

Der er endnu heller ikke endelig underskrift på den japanske WBA/IBF-verdensmester Naoya Inoues næste titelforsvar i bantamvægt  Men alt tyder på, at det bliver den 31. oktober i Las Vegas. Inoue (19-0) skal her efter planen møde australske Jason Moloney (21-1), der i 2018 tabte en tæt IBF VM-kamp til Manny Rodriguez. Her er lidt fra Inoues sparring:

Russiske Artur Beterbiev skal alligevel ikke forsvare sine WBC/IBF-titler i letsværvægt her i september. Kinesiske Fanlong Meng kunne ikke får visum på grund af corona-epidemien. I stedet skal Beterbiev (15-0) nu forsvare titlerne 23. oktober i Moskva. Her møder han tyske Adam Deines (19-1-1). Deines tabte i 2019 til omtalte Fanlong Meng.

De kommende tre uger
De næste par uger er ikke vildt ophidsende. Først i weekenden, hvor Dina Thorslund bokser i Struer, sker der for alvor noget internationalt.

I London skal Josh Taylor (16-0) fra Skotland forsvare sine WBA og IBF VM-titler i letweltervægt mod Apinun Khonsong (16-0) fra Thailand. Her er et interview med Taylor:

Samme dag er der femdobbelt VM-stævne i Uncasville, Conn. Jermall Charlo (30-0) forsvarer WBC VM-titlen i mellemvægt mod ukraineren Sergiy Dereyanchenko (13-2), mens hans tvillingebror Jermell Charlo (33-1) udfordrer WBA/WBC/IBF-mesteren i letmellemvægt, Jeison Rosario (20-1-1) fra den Dominikanske Republik.

På samme stævne skal mexikanerne Luis Nery (30-0) og Aaron Alameda (25-0) mødes om den ledige WBC VM-titel i superbantamvægt, mens Brandon Figueroa (20-0-1) i samme vægtklasse skal forsvare WBAs “almindelige” VM-titel mod lndsmanden Damien Vasquez (15-1-1) – den rigtige WBA-verdensmester er Murodjon Akhmadaliev. Endelig skal philippineren Johnriel Casimero (29-4) forsvare WBO VM-bæltet mod Duke Micah (24-0) fra Ghana.

Her er en affotografering af et online pressemøde om stævnet:

Kommentarer