The Undercard – uge 37-38-39

Nyheder fra hele verden i uge 37-38-39

World Boxing Super Series finalen i cruiservægt blev omsider afgjort i München, hvor Mairis Briedis (nu 27-1) fra Letland besejrede Yuniel Dorticos (nu 24-2) fra Cuba efter 12 omgange. Begge startede bag jabbet i en kamp, hvor begge boksere havde deres momenter, og begge prøvede at justere taktikken undervejs.

Dorticos fik aldrig for alvor truet Briedis med hans ellers frygtede slagkraft, og især mod slutningen kørte cubaneren træt. Derfor burde der ikke have været tvivl om Briedis’ sejr, der hos Mikael Höök og Matteo Montella lød på 117-111. Tyske Jörg Milke fik dog skabt lidt ballade med en score på 114-114.  Briedis vandt ved samme lejlighed IBFs VM-titel fra Dorticos. Her er finalen, der ikke blev vist i Danmark:

I London skulle Josh Taylor (nu 17-0) fra Skotland blot bruge 2:41 af 1. omgang på at forsvare sine WBA og IBF VM-titler i letweltervægt mod Apinun Khonsong (nu 16-1) fra Thailand. Et venstre hook til kroppen afgjorde løjerne. Her er kampen:

Samme dag var der femdobbelt VM-stævne i Uncasville, Conn. Jermall Charlo (nu 31-0) forsvarer WBC VM-titlen i mellemvægt mod ukraineren Sergiy Dereyanchenko (13-2). Det var dog ikke nogen nem sejr, for hårdføre Derevyanchenko blev ved med at komme fremad. Charlo havde dog for mange våben i arsenalet, og han tog sejren med rigeligt klare 118-110 (David Sutherland), 117-111 (Steve Weisfeld) og 116-112 (Tim Cheatham)

Hans tvillingebror Jermell Charlo (nu 34-1) havde knap så mange problemer, da han forsvarede WBC-titlen og vandt WBA og IBF-tilerne i letmellemvægt mod Jeison Rosario (nu 20-2-1) fra den Dominikanske Republik. Rosario var nede i 1. og 6. omgang, men Charlo var kun knebent foran på dommersedlerne, da et jab til kroppen lukkede luften ud af Rosario. der blev talt ud efter 0:21 af 8. omgang. En svimmel Rosario måtte efterfølgende overnatte på hospitalet.

Her er glimt af Charlo-brødrenes sejre:

På samme stævne vandt mexikanske Luis Nery (nu 31-0) den ledige WBC VM-titel i superbantamvægt ved at slå landsmanden Aaron Alameda (nu 25-1) på points. Dommersedlerne lød på 118-110 (Don Ackerman), 116-112 (Tom Carusone) og 115-113 (Julie Lederman). Bag dem gemte sig en hård kamp, hvor Nerys slagkraft gjorde udslaget mod Alamedas habile defensiv og fine jab – også selv om Nery måtte bokse med mere disciplin end vanligt.

Brandon Figueroa (nu 21-0-1)  forsvarede i samme vægtklasse WBAs “almindelige” VM-titel mod lndsmanden Damien Vasquez (nu 15-2-1) – den rigtige WBA-verdensmester er Murodjon Akhmadaliev. Vazquez prøvede i starten, men han havde ikke våbnene til for alvor at matche Figueroa, og han blev gradvis brudt ned. Wdrer 1:18 af 10. omgang havde kampleder Gary Rosato set nok, og kampen blev stoppet. Her er et interview med Figueroa efter kampen:

Endelig forsvarede philippineren Johnriel Casimero (nu 30-4) WBOs VM-bælte mod Duke Micah (nu 24-1) fra Ghana. Micah skulle træde et stort skridt op i denne kamp, og det formåede han ikke. Allerede i 2. omgang måtte han i gulvet, og efter 0:54 af 3. omgang stoppede kampleder Steve Willis ham. Her er kampen:

To OL-medaljevindere i sværvægt var i kamp i weekenden. I Danmark så vi kroaten Filip Hrgovic (nu 11-0) voldsomt knockoute Akexandre Kartozia (nu 8-2-1) fra Grækenland. Og i Frankrig var Tony Yoka (nu 8-0) absolut ikke mindre overbevisende, selv om han var hårdere matchet mod landsmanden Johann  Duhaupas (nu 38-6). Selv om Duhaupas normalt er temmeligt hårdfør, så blæste Yoka ham ud på halvandet minut. Her er Yoka vs. Duhaupas:

Hvis rumlerierne om sværvægt på programmet næste i World Boxing Super Series, så er Hrgovic og Yoka oplagte kandidater sammen med en tredje medaljetager fra samme OL, engelske Joe Joyce.

Diverse nyt
Golden Boy Promotions og tv-partneren DAZN undgik i det første omgang et sagsanlæg fra Saul “Canelo” Alvarez, fordi der ifølge retten var formelle fejl i sagsanlægget. Men sagen kommer sansynligvis, og der er ingen tvivl om, at den følges tæt af andre promotorer og tv-stationer. Boksemogulen Al Haymon er flere gange dukket op i forløbet, og Showtime melder, at de vil satse stort på at få Canelo over. Her giver bokseeksperten Mike Coppinger sin vurdering:

Selv om kampen endnu er temmelig teoretisk, så har WBC udskudt et purseoffer på en kamp om den ledige titel i supermellemvægt mellem Canelo og tyrkiske Avni Yildirim. Deadline er nu den 6. oktober. Yildirims promoter, Ahmed Öner, lægger ikke skjul på, at han vil arrangere kampen sammen med amerikanske Premier Boxing Champions – der får deres stævner vist på Showtime.

Af uransaglige årsager nævner WBC specifikt, at engelske TUFF Promotions vil deltage i Canelo vs. Yildirim piurseofferet. TUFFs direktør, Simon Whittle, skriver, at han er i “fremskredne forhandlinger” med WBC om kampen. Whittle er ikke nogen stor aktør på verdenscenen. men det kan tænkes, at han agerer som stråmand,

WBC/IBF-verdensmesteren i letsværvægt, Artur Beterbiev fra Rusland, skulle have forsvaret sine bælter den 23. oktober mod tyske Adam Deines. Men Beterbiev har fået en ribbensskade under træning, så kampen bliver udsat til en endnu ikke fastsat dato.

Der har længe været stille om englænderen Kell Brook, men nu ser det ud til, at han får en kamp mod WBO-verdensmesteren Terence Crawford. Top Rank arbejder med den 14. november i Las Vegas som dato og sted. Her er et interview med Crawford:

Anthony Joshuas mandatory forsvar af IBF VM-titlen i sværvægt mod bulgarske Kubrat Pulev er endnu ikke officielt bekræftet. Men selv om de britiske coronarestriktioner er forlænget, insisterer promoter Eddie Hearn på, at han vil lave kampen i London den 12. december – med eller uden publkum. Her er et interview med Joshua fra for nogen uger siden:

Den 19. december i Las Vegas. Det har hidtil været arbejdsdato og sted for Fury vs. Wilder III. Ifølge Furys co-promoter, Frank Warren, så kræver det dog en fyldt arena, og som corona-situationen udvikler sig i USA, så er der ikke meget, der peger på, at det bliver muligt. Ifølge Warren bliver der derfor arbejdet på alternativer i andre lande, Her er Fury i træningslokalet:

Manager/promoterfirmaet MTK Global, der har primær base i England, men som opererer internationalt, er tilsyneladende i gang med en amerikansk offensiv, De har indgået aftale med den amerikanske træner/manager Andre Rozier og hans Havoc Management. Havoc har blandet andre Sergiy Derevyanchenko i stalden. Samtidig har MTK skrevet rådgiverkontrakt med Jamel Herring, WBO-verdensmester i superfjervægt.

Kommende kampe
Den franske EBU Europamester i bantamvægt, Karim Guerfi (29-4), skal forsvare sin titel mod englænderen Lee McGregor (0-0). Kampen bokses i England den 11. november.

De kommende tre uger
Den travle mexicaner Emanuel Navarrete (32-1) skal den 9. oktober prøve at blive verdensmester i en ny vægtklasse, når han den 9. oktober i Las Vegas møder Ruben Villa (18-0) fra USA i en kamp om WBOs ledige titel i fjervægt. Naverrete har hidtil været WBO-mester i superbantam. Her er lidt fra Villas forberedelser:

Dagen efter er der EBU EM-kamp i Caen, Frankrig. Italienske Matteo Signani (29-5-3) forsvarer bæltet i mellemvægt mod franskmanden Maxime Beaussire (29-2-1)

Der venter en godbid ugen efter, den 17. oktober i Las Vegas, når ukraineren Vasyl Lomachenko (14-1) møder Teofimo Lopez (15-0) fra USA. Loma byder ind med WBA, WBC og WBO VM-titlerne i letvægt, mens Lopez, medbringer IBF-bæltet. Her er et interview med Lopez:

Kommentarer