The Undercard – uge 37-38

Nyheder fra hele verden i uge 37-38.

I én af årets mest imødesete kampe, og en kamp der langt hen ad vejen levede op til forventningerme, mistede WBA/WBC/IBF-verdensmesteren i sværvægt, engelske Anthony Joshua (nu 24-2), i London sine titler til WBO mandatory udfordreren, ukrainske Oleksandr Usyk (nu 19-0), tidligere WBA/WBC/IBF/WBO-verdensmester i cruiservægt.

Kampen blev så taktisk/teknisk, som Usyk kunne ønske, og ukraineren skabte sig et forspring i de første omgang. Joshuas jab fungerede ikke som ønsket mod bevægelige Usyk, men englænderen kom dog tilbage i kampen i de midterste omgange. Usyk trak dog fra igen mod slutningen, og Joshua virkede trængt i de sidste sekunder af kampen. Cifrene til fordel for Usyk var 117-112 (ukrainske Viktor Feschenko), 116-112 (amerikanske Steve Weisfeld) og 115-113 (engelske Howard Foster). Her er highlights og klip fra pressemødet efter kampen:

På samme stævne i London forsvarede engelske Lawrence Okolie (nu 17-0) nemt WBOs VM-bælte i cruiservægt mod den ret ukendte Dilan Prasovic (nu 15-1) fra Montenegro, som WBO på forunderlig vis havde gjort til mandatory udfordrer. Kampleder Steve Gray talte Prasovic ud efter 1:57 af 3. omgang, efter at han var sendt ned at en kropstræffer. Prasovic var i gulvet allered i 2. omgang. Her er highlights:

I Kyoto, Japan, tabte Kenshiro Teraji (nu 18-1) fra Japan højst overraskende WBC VM-titlen i letfluevægt til landsmanden Masamichi Yabuki (nu 12-4). Yabuki brugte sin længere rækkevidde dygtigt, og storfavoritten Teraji havde problemer med at komme tæt på, og Yabuki byggede en føring op. Teraji arbejdede sig ind i kampen, især fra 7. omgang, og da han fik et cut, satsede han på knockout’en. Men han blev selv rystet i 10. omgang, og da Yabuki lod slagene hagle ned over ham, stoppede kampleder Yuki Fukuchi kampen efter 2:59. Her er kampen fra ringside:

I Madrid boksede Angel Moreno (nu 21-4-3) fra Spanien uafgjort mod den peruviansk-fødte spanier Juan Hinostroza (nu 10-9-2) i en hård kamp om EBUs EM-titel i fluevægt, der med resultatet stadig er ledig.

Diverse nyt
Trillers boksechef, Peter Kahn, er fyret, selv om det blev pakket pænt ind i en pressemeddelelse. Og selv om det ikke er officielt, så er det tilsyneladende en interessant del af sagaen om Teofimo Lopez’ WBA/IBF/WBO VM-kamp i letweltervægt mod australske George Kambosos.

Den nye platform Triller vandt kampen i purseoffer med et monsterbud på 6 mio dollars, omkring dobbelt så meget som Matchroom og Lopez’ promoter Top Rank. Det formentlig urealistisk høje beløb har åbenbart gjort det vanskeligt for Triller at arrangere kampen uden et stort tab, og det viser sig, at Kahn er manager for Kambosos, og derfor selv har haft en stor interesse i det høje bud. Kahn var også involveret i den tragikomiske parodi på en kamp mellem Evander Holyfield og Vitor Belfort, der blev en stor pay-per-view fiasko, der også kostede Triller mange penge.

Kampen mellem Lopez og Kambosis har haft en omtumlet blev først flyttet fra den 6. juni til 19. juni, og så blev den dato aflyst, da Lopez fik corona. Siden er den rykket fra 14. august og den 11. september. Da den dato heller ikke blev til noget, truede Lopez med retsag. Lopez har også tidligere sat foden ned i forhold til at placere den i Australien.

Den seneste melding om kampen er, at den skal bokses den 16. oktober på Lopez’ hjemmebane i Brooklyn, New York. IBF havde ganske vist fastholdt en deadline den 4. oktober, men de vil formentlig give deres tilladelse. Her er et interview med Lopez:

At pengekassen ikke er bundløs i de nye online platforme blev også tydelig, da DAZN åbenbart ikke kunne finde pengene til at arrangere en kamp mellem Mikey Garcia og Regis Prograis. Garcia skal nu i stedet møde spanske Sandor Martin den 16. oktober i en 145-pounds catchweight kamp. Martin har i den forbindelse opgivet sin EBU EM-titel i letweltervægt. Her er et interview med Garcia:

Amerikanske Joe Smith skulle have forsvaret sin WBO VM-titel i letsværvægt den 30.oktober mod russiskeUmar Salamov. Men Smith er testet positiv for corona, så kampen er foreløbig aflyst.

Engelske Lerrone Richards har opgivet sin EBU EM-titel i supermellemvægt. Der er endnu ikke udpeget navne til at bokse om den ledige titel, selv om John Ryder på ranglisten står som officiel udfordrer.

Kommende kampe
Mairis Briedis (27-1) skal på hjemmebane i Riga, Letland, den 16. oktober forsvare sin IBF VM-titel i cruiservægt mod den kazakhstansk-fødte tysker Artur Mann (17-1). Her er en lettisk reportage fra pressemødet:

Unification-kampen i superbantamvægt mellem WBC-mester Brandon Figueroa (22-0-1) og WBO-mester Stephen Fulton (19-0) er nu fastsat til den 19. november i Las Vegas. Kampen blev udsat, da Figueroa fik corona.

De kommende to uger
Lørdag i Wembley Arena, London, på undercardet til Eubank vs. Elbir, skal armensk-engelske David Avanesyan (27-3-1) forsvare sin EBU EM-titel i weltervægt mod engelske Liam Taylor (23-1-1). Her er et interview med Avanesyan:

Søndag den 5. oktober, i Buriam, Thailand, skal Thammanoon Niyomtrong (21-0, aka Knockout CP Freshmart) forsvare WBA Super titlen i minimumvægt mod sin thailandske landsmand Siridech Deebook (23-6-1).

Ugen efter, i Las Vegas, Nevada, er det tid for tredje del af trilogien Fury vs. Wilder. Tyson Fury (30-0-1) skal forsvare WBC-titlen i sværvægt mod Deontay Wilder (42-1-1) fra USA. Her er en optaktsudsendelse:

i Birmingham England, skal engelske Jason Cunningham (29-6) forsvare sin EBU EM-bælte i superbantamvægt mod Brad Foster (14-0-2), i en kamp der også gælder Foster britiske og Commonwealth titler. Her er et interview med Cunningham:

Kommentarer