The Undercard – uge 4-5

Nyheder fra hele verden i uge 4 og 5.

I London fik russisk-canadiske Artur Beterbiev (nu 19-0) sine problemer med at forsvare sine WBC, IBF og WBO VM-titler i letsværvægt mod den engelske WBO-mandatory udfordrer Anthony Yarde (nu 23-2). Efter syv hårde omgange var Yarde faktisk foran hos to sidedommere, men når Beterbiev landede sine træffere, var der alvor bag. En højre til øret rystede Yarde i 8. omgang, og endnu en højre sendte Yarde ned. Han kom op, men var ikke klar, og da sekundanten bad om at få kampen stoppet, valgte kampleder Steve Gray at afbryde den efter 2:01. Her er kampen:

På samme stævne i London forsvarede azerbadjansk-ukrainske Artem Dalakian (nu 22-0) forsvare sit WBA VM-bælte i fluevægt mod David Jiminez (nu 12-1) fra Costa Rica. Dalakian dominerede første halvdel af kampen med teknisk boksning, og Jiminez pres i anden halvdel var ikke nok til at indhente forspringet – selv om ikke alle var enige i afgørelsen. Cifrene var 116-112 (Steve Gray) og 2 x 115-113 (Howard Foster og Bob Williams),

I Madison Square Garden Theatre i New York. lykkedes det den puertoricanskfødte amerikanske WBC/IBF/WBO-mester i fjervægt, Amanda Serrano (nu 44-2-1), at erobre det WBA-bælte, hun manglede, fra mexicanske Erika Cruz Hernandez (nu 15-2). Det blev dog noget sværere, end da hun i eftersommeren tog IBF-bæltet fra Sarah Mahfoud.

Cruz startede aggressivt, og Serrano havde svært ved at komme i gang. I starten af tredje omgang ramlede de to hovederne sammen, og Cruz fik et alvorligt cut. Var kampen blevet stoppet inden 4. omgang, var kampen blevet en no decision, men Cruz kæmpede videre trods blodet. I anden halvdel af kampen havde Serrano bedre fat, men alligevel virkede scorerne fra sidedommerne at skyde noget over målet. Steve Weisfeld og Frank Lombardi havde 98-92, mens Mark Constantino havde 97-93. Mange iagttagere mente, at Cruz godt kunne have fået uafgjort. Her er highlights:

I superfjervægt vandt Alycia Baumgardner (nu 14-1) fra USA et ledigt WBA-bælte, oven i sine WBC, IBF og WBO titler, mod franske Elhem Mekhaled (nu 15-2). WBA havde uden rimelig begrundelse taget titlen fra koreanske Hyun Mi Choi, så Baumgardner kunne bokse om den mod en håndplukket modstander, men selv om Baumgardner havde Mekhaled til tælling to gange i tredje omgang, endte de også her med misvisende scorecards. 99-89 fra Robin Taylor og Eric Marlinski og 98-90 Ron Paolillo var langt fra at afspejle en kamp, hvor Mekhaled i høj grad var med i store dele af kampen. Her er highlights:

Emanuel Navarrete (nu 37-1) fra Mexico og Liam Wilson (nu 11-2) fra Australien mødes i Glendale, Arizona, om den ledige WBO VM-titel i superfjervægt. Navarrrete er regerende mester i fjervægt, og han tidligere været mester i superbantamvægt, og han fik her titlen i sin tredje vægtklasse, men først efter at have været i svære problemer. Det var en hård fight, og i 4. omgang var Navarrete nede og tæt på at blive stoppet, men han kom tilbage, og i 9. omgang røg Wilson ned, og kampleder Chris Flores stoppede opgøret efter 1:57 af omgangen. Her er highlights;

Diverse nyt
WBC-verdensmesteren i mellemvægt, Jermall Charlo, har ikke forsvaret sin titel siden juni 2021, og samlet kun to gange siden december 2019. Nu afslører hans nære ven, Regis Prograis, at det mest handler om personlige problemer, selv om Charlo i 2022 meldte afbud til et forsvar mod polakken Maciej Sulecki, men på trods af de manglende titelforsvar har WBC ikke taget titlen fra ham. Her taler Prograis om vennen:

Interim mesteren Carlos Adames har bedt om at blive mandatory udfordrer til Charlo, men WBC har givet Charlo lov til at bokse et frivilligt forsvar, som altså kan have lange udsigter.  Der bliver i disse dage i stedet bagt op til en kamp mellem Adames og WBO-mester Janibek Alimkhanuly.

Polske KnockOut Promotions vandt purseoffer på kampen om den ledige WBC VM-titel i bridgervægt mellem Alen Babic og Lukasz Rozanski fra Polen. Polakkerne bød 425.000 dollars, mens Matchroom bød 350.000.

Terence Crawford er tilsyneladende på promoterjagt, efter at have været free agent i en periode. Et møde med Golden Boy Promotions er blevet offentliggjort, Det er dog desværre ikke Errol Spence, Golden Boy nævner som modstander til Crawford,

Boksefolkets håb om et møde i letsværvægt mellem Artur Beterbiev og Dmitri Bivol har tilsyneladende stadig lange udsigter. Promoter Eddie Hearn holder tilsyneladende Bivol i et jerngreb, hvor dagsordenen er Saul “Canelo” Alvarez næste kampe. Hearn vil lave Canelo vs. Ryder i foråret og Canelo vs. Bivol II i efteråret. Promoter Bob Arum planlægger at lade Beterbiev forsvare mod WBC mandatory udfordreren, engelske Callum Smith. Her er et interview med Bivol:

Kommende kampe
Irske Katie Taylor (22-0) og puertoricansk-amerikanske Amanda Serrano (44-2-1) mødes i en rematch den 20. maj i Dublin, med Taylors WBA/WBC/IBF/WBO VM-titler i letvægt på højkant. Der har været tale om det store stadion Croke Park, men det er ifølge promoter Eddie Hearn for dyrt. Her er en promo for kampen:

De kommende to uger
Året 2023 er ikke startet voldsomt heftigt med international aktivitet på øverste hylde, selv om der har været par større kampe, og februar ser lidt tynd ud.

Lørdag i Las Vegas skal mexicanske Rey Vargas (36-0) bokse om det ledige WBC VM-bælte i superfjervægt mod amerikaneren O’Shaquie Foster (19-2). Vargas er i forvejen mester i fjervægt. Her er lidt fra Vargas’ træning:

I London skal franske Thomas Faure (21-4-1) bokse om EBUs EM-titel i letsværvægt mod det engelske håb Dan Azeez (18-0).

Lørdagen efter, i Nottingham, England, skal Leigh Wood (26-2) fra England forsvare sin WBA VM-titel i fjervægt mod mexicanske Mauricio Lara (25-2). Her er et interview med Wood:

Kommentarer