The Undercard – uge 4-5

Nyheder fra hele verden i uge 4-5.

Amrikanske Daniel Roman (nu 27-3-1) tabte i Miami sine WBA Super og IBF VM-titler i superbantamvægt til den uzbekiske OL-bronzevinder Murodjon Akhmadaliev (nu 8-0). Det blev en meget lige kamp, hvor uzbekeren viste sig som den bedste taktikker. Akhmadakliev fik sejren med 115-113 hos to sidedommere, Rodolfo Aguilar og Carlos Sucre, mens Nelson Vazquez voterede 115-113 til Roman. Her er highlights:

På samme stævne i Miami mistede Tevin Farmer (nu 30-5-1) fra USA IBFs VM-bælte i superfjervægt til landsmanden Joseph Diaz (nu 31-1). Diaz overlevede en slem øjenskade fra 2. omgang, og han hentede en hårdt tilkæmpet pointsejr med cifrene 116-112 (John Hubert) og 2 x 115-113 (Richard Green og Alex Levin). Her er highlights:

Ganske som ventet forsvarede Demetrius Andrade (nu 29-0) på samme stævne sin WBO VM-titel i mellemvægt på mod den overmatchede irske Luke Keeler (nu 17-3-1). Keeler var i gulvet allerede i 1. og 2. omgang, men han kæmpede sig igennem. I 9. omgang var det dog slut, da kampleder Telis Assimenios stoppede en hårdt rystet Keeler efter 2:59. Her er hightlights:

I Kinshasa, DR Congo, vandt lokalhelten Ilunga Makabu (27-2) den ledige WBC VM-titel i cruiservægt med en pointsejr over polakken Michal Cieslak (nu 19-1). Cieslak var i gulvet i 4. omgang, mens der blev talt over Makabu i 5. omgang. Makabu sluttede bedst, og det gav ham sejren med 114-112, 115-111 og 116-111. Her er highligts:

IBF-verdensmesteren i minimumvægt, Pedro Taduran (nu 14-2-1) fra Philippinerne, forsvarede sit bælte på udebane i Guadalupe, Mexico. Han mødte Daniel Valladeres (nu 22-1-1) fra Mexico, og det blev en hektisk, men kort affære. Tempoet var højt, og kampen var jævnbyrdig, men Valladeres fik et slemt cut allerede i 1. omgang, da bokserne stødte hovederne sammen. Mexicaneren fik lov til at fortsætte, til 4. omgang var slut, og kampen kunne gå til scorecards. Her havde én sidedommer Valaderes foran 39-37, mens to havde 38-38, så Taduran redde altså sin titel med en teknisk uafgjort. Her er kampen, med spansktalende kommentator:

Jose Ramirez skulle have været i ringen i Haikou i Kina, for at forsvare sine WBC og WBO VM-titler i letweltervægt mod ukraineren Viktor Postol. Kampen er dog udsat på grund af coronavirus-epidemien i Kina, og den skal nu sandsynligvis bokses i USA på en endnu ukendt dato.

Diverse nyt
Meget har tydet på, at Joseph Parker og Oleksandr Usyk skulle bokse om en ledige WBO VM-titel i sværvægt – en titel Anthony Joshua ville være nødt til at opgive for at forsvare sin IBF-titel mod Kubrat Pulev. Nu er meldingen imidlertid fra Parkers træner, at Joshua får lov til at beholde titlen, så han kan forsvare mod Usyk, når han ellers har vundet over Pulev.

Og Parker er tilsyneladende helt ude af WBO-billedet, for Usyk skal efter planen møde Dereck Chisora den 28. marts i London, i en opvarmning til en senere WBA mandatory kamp mod Joshua. Parker håber nu på en eliminator mod englænderen Daniel Dubois.

Samme Dubois skal til gengæld møde en anden englænder, Joe Joyce, i et ganske interessant britisk sværvægtsopgør, den 18. april i London. Det europæiske forbund EBU har ganske vist beordret Joyce til at møde Filip Hrgovic i en kamp om den ledige titel, men den kamp er Joyce næppe interesseret i nu. Her er et interview med Dubois:

Javier Fortuna fra den Dominikanske Republik og Luke Campbell fra England skal bokse om den ledige WBC VM-titel i letvægt. Den hidtidige mester, Devin Haney, måtte opgive titlen på grund af en skulderskade. Promotorerne bag Fortuna og og Campbell er nået til enighed om kampen uden purseoffer – og det bliver Campbells tredje VM-chance. Vasyl Lomachenko er WBC “franchise” mester.

For nogen uger siden kunne vi fortælle, at WBSS-vinderen i letweltervægt, Josh Taylor, har skrevet promoterkontrakt med amerikanske Bob Arum og Top Rank. Men Arum kommer åbenbart ikke til at arrangere Taylors næste kamp, for han tabte purseofferet på Taylors mandatory forsvar mod Apinun Khonsong fra Thailand.

Amerikanske Sampson Lewkowicz vandt purseofferet med en bud på 1,32 mio dollars, mod Arums 1,26 mio. Lewkowicz arbejder ofte sammen med boksemogulen Al Haymon, og han har før været i karambolage med Arum, blandt om en kontrakt med David Benavidez. Meget tyder på, at Lewkowicz her har været stråmand for Haymon. Planen er, at kampen skal bokses i England eller Skotland. Her er et nyt interview med Josh Taylor:

Kommende kampe
WBSS-vinderen Naoya Inoue (19-0) skal møde WBO-verdensmesteren Johnriel Casimero (29-4) i en unification i bantamvægt, den 25. april i Las Vegas. Inoue er IBF/WBA-verdensmester. Her er lidt fra Inoues træning:

Den kommende uge
I Allentown skal Gary Russell Jr. (30-1) forsvare WBCs VM-bælte i fjervægt mod Tugstsogt Nyambar (11-0) fra Mongoliet. Her er en promo for kampen:

På samme stævne i Allentown mødes cubanske Guillermo Rigondeaux (19-1) og Liborio Solis (30-5-1) fra Panama mødes om den ledige WBA “almindelige” VM-titel i bantamvægt. Den rigtige WBA mester er Naoya Inoue. Her er glimt fra Rigo’s træning:

Azerbadjansk-ukrainske Artem Dalakian (19-0) skal hjemme i Kiev forsvare WBAs VM-bælte i fluevægt mod Josber Perez (17-2) fra Venezuela. Her er en ukrainsk promo:

I Panama City skal puertoricanske Wilfredo Mendez (15-1) forsvare sin WBO VM-titel i minimumvægt mod colombianeren Gabriel Mendoza (30-6-2).

Kommentarer