The Undercard – uge 40-41

Nyheder fra hele verden i uge 40-41:

I Madison Square Garden i New York mødtes kazakhstanske Gennady Golovkin (nu 40-1-1) og ukraineren Sergiy Derevyanchenko (nu 13-2) l i en kamp om IBFs ledige VM-bælte i mellemvægt. Golovkin fin sejren på alle tre dommersedler, men den afgørelse var der mange, der var uenige i.

Derevyanchenko var i gulvet allerede i 1. omgang, og han fik et cut i 2. omgang, men derfra have han faktisk godt fat i en benhård kamp. Cifrene var 2 x 115-112 (Frank Lombardi og Eric Marlinski) og 114-113 (Kevin Morgan). Der var dog ikke mange omgange, de tre sidedommere var enige om. Her er et interview med Derevyanchenko dagen efter kampen:

Japaneren Hiroto Kyoguchi (nu 14-0) forsvarede i Osaka sin WBA Super VM-titel i letfluevægt mod landsmanden Tetsuya Hisada (nu 34-10-2). I en underholdende og hård kamp havde Kyuguchi sin modstander i gulvet i 9. omgang, efter at Hisada ellers havde vendt en tidlig modvind til medvind. Cifrene var 117-110 (Silvestre Abainza), 116-111 (Sergio Caiz) og 115-112 (Nobuto Ikehara). Her er kampen:

Engelske Josh Warrington (nu 30-0) forsvarede hjemme i Leeds IBF VM-bæltet i fjervægt mod franskmanden Sofiane Takoucht (nu 35-4-1). Og det blev en nem dag på kontoret for Warrington, for han sendte Takoucht i gulvet to gange i 2. omgang, og da Takoucht igen blev ramt, valgte kampleder Bob Williams at stoppe opgøret efter 2:54. Her er kampen:

I Chicago, USA, startede ukrainske Oleksandr Usyk (nu 16-0) sit raid i sværvægt, i en kamp mod Chazz Withersppon (nu 38-4) fra USA, der havde fået kampen sent, efter et par positive dopingtests på den oprindeligt planlagte modstander, Tyrone Spong. Efter en stille start tog Usyk gradvis fat, og da Witherspoon havde været hårdt presset i 7. omgang, valgte hans hjørne at opgive inden 8. omgang. Her er kampen:

På samme stævne forsvarede Dmitry Bivol (nu 17-0) fra Kirgisistan WBA VM-titlen i letsværvægt mod Lenin Castillo (nu 20-3-1) fra den Dominikanske Republik. Urangerede Castillo kunne som ventet ikke stille det store op. Han blev udbokset i det meste af kampen, og en højre havde ham en tur i gulvet i 6. omgang. Cifrene sagde 2 x 119-109 og 120-108. Her er kampen fra 6. omgang:

Polske Kamil Szeremeta skulle have været en tur til Trento, Italien for at forsvare sin EBU EM-titel i mellemvægt mod lokale Matteo Signani Han valgte dog at opgive titlen, for i stedet at bokse på Golovkin vs. Derevyanchenko stævnet i USA, hvor han nemt slog Oscar Cortez.

40-årige Signani (nu 29-5-3) mødte i Trento i stedet armensk-hollandske Gevorg Khatchikian (nu 29-3) om den ledige titel, og Signani vandt en split decision efter 12 omgange. Cifrene var 116-112 (Fabian Guggenheim), 115-113 (Robin Dolpierre) og 114-115 (Francisco Rosa). Her falder afgørelsen:

Diverse nyt
Den nykårede WBC-verdensmester i supermellemvægt, David Benavidez, stod til at møde tyrkiske Avni Yildirim i sin næste kamp, efter en ordre fra WBC. Men nu er Yildirim er testet positiv for to typer af steroider under et træningsophold i USA. WBC har endnu ikke truffet en afgørelse.

Den hidtidige WBC-verdensmester i fluevægt, engelske Charlie Edwards, har opgivet sin titel. Han kan ikke længere klare vægten. Edwards blev sådan set slået ud i sit seneste forsvar, men kampen blev erklæret No Contest, da det blev vurderet, at udfordreren Julio Martinez havde slået ham, da han var nede. Edwards taler om det her:

Den legendariske tyske træner Ulli Wegner er fra årsskiftet ikke længere træner hos Team Sauerland, der har opsagt samarbejdet. Den 77-årige polsk-fødte tysker har trænet verdensmestre som Sven Ottke, Marco Huck og ikke mindst Arthur Abraham. Danske Mads Larsen trænede også i en periode hos Wegner i Berlin. Her er interview fra 11. september, inden det blev offentliggjort, at han skulle stoppe:

På EBUs hjemmeside står der i skrivende stund, at Europamesteren i letsværvægt, tyske Dominic Bösel skal forsvare sit EM-bælte den 16. november mod svenske Sven Fornling. Det er dog først og fremmest Fornlings IBO “VM-titel”, der bliver markedsført, selv om begge havde deres bælter med til pressemødet forleden. Og ifølge tyske medier er det en mulighed, at Bösel må opgive sin EM-titel for at bokse kampen. Her er lidt fra pressemødet, der annoncerer kampen – der i Tyskland vises på regionalstationen MDR:

Kommende kampe
WBCs verdensmester i mellemvægt, Jermall Charlo (29-0) fra USA skal forsvare bæltet den 7. december Brooklyn, NY. Han møder irsk-australske Dennis Hogan (28-2-1), der senest tabte en omdiskuteret pointsafgørelse mod Jaime Munguia i letmellemvægt. Her er et interview med Charlo:

Den 23. november i Indio, Calif., skal Andrew Cancio (21-4-2) fra USA forsvare WBAs “almindelige” VM-titel i superfjervægt i en rematch mod Rene Alvarado (31-8) fra Nicaragua. På samme stævne skal kinesiske Xu Can (17-2) forsvare WBA VM-bæltet i fjervægt mod Manny Robles (18-0) fra USA. Her er et lille portræt af Cancio, efter en promo for Taylor vs. Prograis:

Når Billy Joe Saunders (28-0) fra England som tidligere annonceret forsvarer sit WBO VM-bælte den 9. november i Los Angeles, bliver det mod den ubesejrede, men også ret ukendte Marcelo Coceres (28-0-1) fra Argentina. Coceres har aldrig tidligere bokset udenfor sit hjemland.

Mexicansk-amerikanske Leo Santa Cruz (36-1-1) og Miguel Flores (24-2) fra Mexico mødes den 23. november i Las Vegas i en kamp om WBAs ledige Super VM-titel i superfjervægt. Det er en “rigtig WBA”: De har allerede en verdensmester i Andrew Cancio, men ham hopper Santa Cruz og Flores altså hen over. Santa Cruz er nuværende Super mester i fjervægt. Her er lidt fra Santa Cruz vs. Flores pressemødet, efter en reklame:

Julio Martinez (14-1) fra Mexico og Cristofer Rosales (29-4) fra Philippinerne mødes ifølge WBC den 13. december i en kamp om den ledige WBC VM-titel i fluevægt. Der er endnu offentliggjort et kampsted.

Philippineren Jerwin Ancajas (31-1-1) sætter sin IBF VM-titel i superfluevægt på spil den 2. november i Carson, Calif.. Han møder Jonathan Rodriguez (21-1) fra Mexico. Her er lidt klip fra Ancajas’ træning:

Alexander Besputin (13-0) og Radzhab Butaev (12-0) er begge fra Rusland, og bosat i USA. Jeg skal være ærlig og erkende, at jeg havde ikke hørt om nogen af de to, selv om de begge har været World Series of Boxing deltagere i AIBA regi. Men de skal mødes om den ledige WBA “almindelige” VM-titel i weltervægt den 30. november i Monte Carlos. Den rigtige WBA-verdensmester er Manny Pacquiao.

Team Sauerlands tyske navn Vincent Feigenbutz (31-2) får tilsyneladende sin rigtige VM-kamp i starten af det nye år. I USA møder han IBF-verdensmesteren Caleb Plant (19-0). Der er endnu ikke offentliggjort datp og sted på kampen.

Spanieren Andoni Gago (22-3-3) skal den 16. november i Bilbao forsvare EBUs EM-titel i fjervægt mod landsmanden Marc Vidal (12-2-5).

Franske Georges Ory (11-2-1) skal den 23. november i Saint-Nazaire forsvare EBUs EM-bælte i bantamvægt mod landsmanden Karim Guerfi (28-4).

De kommende to uger
Fredag i Philadelphia mødes to ubesejrede verdensmestre i en unification i letsværvægt. WBC-verdensmester Oleksandr Gvozdyk (17-0) fra Ukraine står overfor IBF-verdensmester Artur Beterbiev (14-0) fra Rusland i en kamp, der burde have mere bevågenhed, end den har fået. Her er lidt fra pressemødet, og et interview med Gvozdyk i forbindelse med Tyson Furys seneste kamp:

Torsagen efter, i Indio, Californien, skal mexicanske Elwin Soto (15-1) forsvare WBOs VM-titel i letfluevægt. Han møder Edward Heno (14-0-5) fra Philippinerne.

Dagen efter, fredag, skal thailandske Chayaphon Moonsri (53-0, aka Wanheng Menayothin) ifølge BoxRec i Sydafrika prøve at forsvare både sin WBC VM-titel i minimumvægt og sin rekord-rekordliste mod sydafrikaneren Simphiwe Konkco. Kampen er dog andre steder annonceret til Thailand, og det virker lidt uklart, om den overhovedet er på plads.

Samme fredag skal belgieren Francesco Patera (22-3) forsvare EBUs EM-bælte i letvægt. Han møder italienske Domenico Valentino (8-0). Kampleder er danske Freddy Rafn. Her er lidt fra en opvisningssparring med Patera:

Endelig, lørdag den 26. oktober, mødes skotske Josh Taylor (15-0) og amerikanske Regis Prograis (24-0) i en World Boxing Super Series finale i letweltervægt. Kampen bokses i London, og Prograis tager sin WBA Super VM-titel med i ringen, mens Taylor medbringer IBF-titlen. Her er interviews med Taylor og Prograis:

På samme stævne i London skal belgiske Yves Ngabu (20-0) forsvare sin EBU EM-titel i cruiservægt mod englænderen Lawrence Okolie (13-0). Her er et interview med Okolie:

I Reno, Nevada, mødes amerikanerne Shakur Stevenson (12-0) og Joet Gonzalez (23-0) i en kamp om den ledige WBO VM-titel i fjervægt. Her er et portræt af Stevenson:

Kommentarer