The Undercard – uge 45

Nyheder fra hele verden i uge 45.

I Saitama, Japan, blev den anden finale i denne sæsons World Boxing Super Series bokset. I bantamvægt, gjorde WBA Super mesteren, philippinsk-amerikanske Nonito Donaire (nu 40-6) det glimrende, men det var ikke helt nok mod lokalhelten Naoya Inoue (nu 19-0), der bragte IBF-bæltet med ind i kampen.

Et cut over det højre øjenlåg gav Inoue problemer i de første omgange, og det udviklede sig en både lige og hård kamp, der bølgede frem og tilbage. I 9. omgang blev japaneren rystet af en højre, men han kom tilbage og pressede Donaire mod slutningen af 10. omgang. I 11. omgang ramte Inoue med en dyb venstre, så Donaire måtte sætte sig til tælling, og han var under bombardement resten af kampen. Cifrene til fordel for Inoue var 117-109 (Octavio Rodriguez), 116-111 (Luigi Boscarelli) og 114-113 (Robert Hoyle). Her er det meste af kampen:

På samme stævne i Saitama kiksede Inoues bror, Takuma Inoue (nu 13-1) chancen for at tage WBCs VM-titel, også i bantamvægt, fra franske Nordine Oubaali (nu 17-0). Inoue var i gulvet i 4. omgang, og franskmanden dominerede klart i den første del af kampen. Mod slutningen blev Oubaali træt, og i 12. omgang var han rystet, men han var alt for langt foran. Cifrene efter de 12 omgange var 120-107 (Alejandro Rochin), 117-110 (David Sutherland) og 115-112 (Jun Bae Lim) til fordel for Oubaali. Her er kampen:

I Los Angeles imponerede engelske Billy Joe Saunders (nu 29-0) ikke voldsomt, da han forsvarede WBO VM-bæltet i supermellemvægt mod ubesejrede, men også ukendte argentinske Marcelo Coceres (nu 28-1-1). Saunders blev ramt en del, og især fra 6. omgang var Coceres godt med, så efter 10 omgange så det ud som om, at Saunders kun var knebent foran. I 11. omgang blev argentineren imidlertid sendt i gulvet tre gange i 11. omgang. Her er en ærlig Saunders, der erkender, at det ikke kørte rigtigt:

På samme stævne i Los Angeles forsvarede Devin Haney (23-0) fra USA WBC’s “almindelige” VM-titel i letvægt mod den dominkansk-fødte puertoricaner Alfredo Santiago (12-0). Haney dominerede hele vejen igennem, og efter de 12 omgange lød scorerne fra de tre sidedommere, Karen Holderfield, Alejandro Rochin og Zachary Young, lød alle på 120-107. Santiago var i gulvet i 4. omgang. Her er Haney på pressemødet efter kampen:

Amerikanske Jamel Herring (20-2) fra USA forsvarede WBOs VM-titel i superfjervægt mod landsmanden Lamont Roach (19-0-1). Herring fik sejren med 2 x 117-111 (Rey Danseco og Gary Ritter) og 115-113 (Max DeLuca), men Roach slog igen, og Herring var presset til sidst i kampen, der blev bokset i Fresno, Californien. Her taler Herning efter kampen:

Diverse nyt
Ekkoet efter nnouncerens domafsigelse i Inoue vs. Donaire var knap klinget ud, før det blev offentliggjort, at Naoya Inoue har skrevet en flerårig promoterkontrakt med Bob Arum og Top Rank, som vil co-promote Inoues kampe sammen med japanske Ohashi Promotions.

Inoue skal efter planen bokse i USA starten af 2020. Men der kan gå lidt tid, før japaneren går i ringen, for han fik et brud ved øjenhulen i kampen mod Donaire. Her taler promoter Bob Arum om en mulig kamp mellem Inoue og Vasyl Lomachenko i fjervægt:

Kommende kampe
WBC/WBO-verdensmesteren i letweltervægt, Jose Ramirez (25-0) fra USA, skal i det nye år forsvare titlen mod WBC mandatory udfordreren Viktor Postol (31-2). Parterne er nået til enighed om kampen uden purseoffer, men der er endnu ikke offentliggjort dato og kampsted. Her er et interview med Ramirez:

De kommende to uger
WBAs “almindelige” VM-titel i cruiservægt er på spil fredag i Paris, når franske Arsen Goulamirian (24-0) møder Kane Watts (21-3) fra Australien. Goulamirian har hidtil været WBA Interim mester, og han har reelt aldrig absolutte topnavne. Watts nr. 88 på BoxRec.

Lørdagen efter skal WBC-verdensmesteren i sværvægt, Deontay Wilder (41-01) fra USA, i Las Vegas forsvare titlen i en rematch mod cubanske Luis Ortiz (31-1). Her er en optakt til kampen:

På samme stævne i Las Vegas skal mexicansk-amerikanske Leo Santa Cruz (36-1-1) forsøge at vinde WBAs Super VM-titel i superfjervægt. Santa Cruz har hidtil været Super mester i fjervægt. Han møder en anden mexicansk-amerikaner, Miguel Flores (24-2), der blot er nr. 137 på BoxRec. Her er en primo for Santa Cruz:

Endelig skal Brandon Figueroa (20-0) forsvare WBAs “almindelige” VM-titel i superbantamvægt mod Julio Ceja (32-4) fra Mexico. Figueroa har hidtil været Interim mester. Den rigtige WBA-verdensmester i superbantamvægt er Daniel Roman.

WBA Super verdensmesteren i supermellemvægt, engelske Callum Smith (26-0) forsvare bæltet mod landsmanden John Ryder (28-4). Kampen bokses i Liverpool. Her er et interview med Smith:

Samme dag skal Andrew Cancio (21-4-2) fra USA forsvare WBAs “almindelige” VM-titel i superfjervægt mod Rene Alvarado (31-8) fra Nicaragua. Kampen bokses i Indio, Californien.

På samme stævne i Indio skal kineseren Can Xu (17-2) forsvare WBAs VM-titel i fjervægt mod lokalhelten Manny Robles (18-0) fra USA.

I Saint-Nazaire, Frankrig skal Georges Ory (11-2-1) forsvare EBUs EM-titel i bantamvægt mod hans franske landsmand Karim Guerfi (28-4).

Kommentarer