The Undercard – uge 47-48

Nyheder fra hele verden i uge 47-48.

I New York mistede Teofimo Lopez (nu 16-1) fra USA sine WBA Super, WBC Franchise, IBF og WBO VM-titler i letvægt til australske George Kambosos Jr. (nu 20-0), da Kambosos vandt på en ganske fortjent split decision. Sidedommer Frank Lombardi scorede 115-111, til Kambosos Glenn Feldman havde 115-112, mens Don Trellas dommerseddel sagde 114-113 til hjemmebanemanden Lopez.

Lopez startede aggressivt, men måtte en tur i gulvet allerede i 1. omgang. Kambosos boksede koldblodigt, og især i midten af kampen havde han god kontrol. Lopez kom dog tilbage, og i 10.omgang måtte Kambosos en tur ned, og han holdt fast i den føring, han havde oparbejdet. Her er highlights:

På samme stævne vandt Kenichi Ogawa (nu 26-1-1) fra Japan den ledige IBF VM-titel i superfjervægt med en pointsejr over Azinga Fuzile (nu 15-2) fra Sydafrika. Fuzile måtte tage et knæ i både 5. omgang og 12. omgang, og de to tællinger var med til at afgøre en ellers jævnbyrdig kamp. Cifrene var 115-110 fra både John McKaie og Robin Taylor og 114-111 fra Steve Weisfeld. Her er highlights:

Efter en meget tæt kamo Las Vegas mellem amerikanerne Brandon Figueroa (nu 22-1-1) og Stephen Fulton (nu 19-0) fik Fulton sejren på en majority decison, og han tog dermed WBC-titlen i superbantamvægt fra Figueroa. Fulton var i forvejen WBO-mester. Både Tim Cheatham og Dave Moretti scorede 116-112 til Fulton, mens David Sutherland havde 114-114.

Det blev en hård kamp, hvor Fultons smarte og renere kontraboksning gav points hos sidedommerne mod den konstant aggressive Figueroa, og Fulton satte trumf på i de sidste to omgange. Her er highlights:

I Las Vegas forsvarede amerikanske Devin Haney (nu 27-0) forsvare WBCs “almindelige” VM-titlen i letvægt mod landsmanden Joseph Diaz (nu 32-2-1). Diaz havde sine momenter, men Haney’s hurtige hænder og bedre tekniske boksning samlede points hjem. Haney fik sejren med 2 x 117-111 (Max DeLuca og Dave Moretti) og 116-112 (Tim Cheatham). Her er highlights:

På samme stævne skulle amerikanske Jessica McCaskill (nu 11-2) have forsvaret kvindernes WBA/WBC(IBF/WBO VM-titler i weltervægt mod argentinske Victoria Bustos, men da argentineren ikke kunne kunne få indrejse i USA, blev modstanderen i stedet canadiske Kandi Wyatt (nu 10-4). Wyatt havde ikke rigtigt fysikken til at true McCaskil, og da kampen var blevet for ulige, stoppede kampleder Celestino Ruiz legen efter 0:19 af 7. omgang. Her er highlights:

I Los Angeles var det så amerikanske Gervonta Davis’ tur til at forsvare en udgave af verdensmesterskabet i letvægt. Davis (nu 26-0) havde WBAs “almindelige” bælte på spil mod Isaac Cruz (nu 22-2-1) fra Mexico. Det blev mere tæt, end mange havde forventet. Davis fik sejren med 2 x 115-113 (Carla Caiz) og Max DeLuca) og 116-112 (Zachary Young). En skade i den venstre hånd i 5. omgang gjorde ikke tingene lettere for Davis – alligevel var det især i de følgende omgange, han trak fra mod den pågående mexicaner. Her er highlights:

EBU Europamesteren i letmellemvægt, Kerman Lejarraga (nu 34-2) satte sit bælte på højkant i hjembyen Bilbao i Spanien. Her knockoutede han engelske Jack Flatley (nu 17-2-1) i 9. omgang. Flatley var i gulvet og tæt på at blive stoppet alledede i 1.omgang, og selv om Lejarraga ikke er voldsomt svær at ramme, var han for fysisk stærk for den håndplukkede englænder, der nåtte ned igen i 8. omgang. I 9. omgang sendte en højre så Flatley i gulvet, helt færdig. Her er highlights:

Diverse nyt
På det traditionsrige stævne nytårsaften i Tokyo, Japan, skulle WBO-mesteren i superfluevægt, japanske Kazuto Ioka have mødt IBF-mesteren Jerwin Ancajas fra Philippinerne i en unification. På grund af corona-restriktioner i Japan er kamoen dog blevet udsat på ubestemt tid.

Den samme skæbe er overgået kampen mellem IBF-mesteren i mellemvægt, kazakhstaneren Gennadiy Golovkin og WBA-mester Ryota Murata fra Japan. Den kamp skulle have været bokset i Saitama, Japan, den 29. december.

I Helsinki, Finland, skulle finske Edis Tatli og italieneren Gianluca Ceglia lørdag have mødtes i en kamp om den ledige EBU EM-titel i letvægt. Men på grund af coronasituationen er kampen udsat til marts. Tatli har nu ikke bokset i to et halvt år, på grund af coronaudsættelser og skader.

Kommende kampe
Saul “Canelo” Alvarez i en WBC VM-kamp i cruiservægt mod mesteren, Ilunga Makabu (28-2). Sådan lød nyheden for få uger siden, men ifølge Makabus promoter, Don King, skal han først overstå sit mandatory titelforsvar mod sydafrikanske Thabiso Mchunu (23-5). Efter nogen forvirring om den kamp har King meddelt, at den skal bokses i Warren, Ohio i USA den 29. januar. Vinderen skal så efter planen møde Canelo.

Nr. 1 på WBOs rangliste i mellemvægt, mexicaneren Jaime Munguia, har angiveligt sagt nej til en VM-kamp mod mesteren Demetrius Andrade. Nr. 2, kazakhstaneren Zhanibek Alimkhanuly er nu mandatory udfordrer til Andrade, der er Hearn/DAZN bokser, og derfor har bokset sine sidste tre titelforsvar mod boksere fra de britiske øer. Her lufter promoter Eddie Hearn sin utilfredshed med Alimkhanuly som udfordrer:

For få år siden prøvede Eddie Hearn og Matchroom forgæves at lave en britisk gigakamp mellem Kell Brook og Amir Khan. Nu bliver kampen en realitet, for sent vil mange mene, og det bliver det nye promoterselskab Boxxer, der den 19. februar kan bringe 35-årige Brook (39-3) vs. 34-årige Khan (34-5) på SKY ppv i Storbritanien. Kampen bokses i Manchester. Her er lidt fra pressemødet, der annoncerede kampen:

Den kommende uge
Lørdag i Ekaterinburg, Rusland, skal Dmitry Bivol (18-0) forsvare WBAs VM-bælte i letsværvægt mod sin russiske landsmand Umar Salamov (26-1). Her er lidt fra Bivols træning:

Philippinske Johnriel Casimero (31-4) sætter i Dubai WBO VM-titlen i bantamvægt på spil mod englænderen Paul Butler (33-2), og på samme stævne skal engelske Sunny Edwards (16-0) forsvare IBFs VM-titel i fluevægt mod Jayson Mama (16-0) fra Philippinerne. Her er lidt fra Casimeros træning, og et interview med Butler:

Veteranen Nonito Donaire (41-6) runder i Carson, Calif. en stor philippinsk weekend af med et forsvar af WBC VM-titlen i bantamvægt mod landsmanden Reymart Gaballo (24-0). Her er lidt fra Donaires træning:

I Liverpool skal irske Katie Taylor (19-0) forsvare WBA/WBC/IBF/WBO bælterne i letvægt, mod kazakhstanske Firuza Sharipova (14-1).

I en ikke-titelkamp i Madison Square Garden, New York, mødes ukraineren Vasyl Lomachenko (15-2) og Richard Commey (30-3) fra Ghana. Her er en promo til kampen:

Kirgisisk-belgieren Faroukh Kourbanov (18-3) og italieneren Nicola Henchiri (10-5-2) mødes lørdag i Herstal, Belgien, om det ledige EBU Europamesterskab i superfjervægt.

Kommentarer