The Undercard – uge 47-48

Nyheder fra hele verden i uge 47 og 48.

I Carson, Californien, vandt amerikanenske Regis Prograis (nu 28-1) den ledige WBC VM-titel i letweltervægt ved at stoppe landsmanden Jose Zepeda (nu 35-3) i 11.omgang. Kampleder Ray Corona stoppede kampen efter 0:59 af omgangen, da Zepeda var nede for en venstre. Prograis dominerede kampen, men Zepeda gav ham hele tiden modstand, indtil de afgørende slag. Prograis har tidligere været WBA/WBC mester. Her er Prograis på pressemødet efter kampen:

Amerikanske Jamie Mitchell (nu 8-1-2) tabte i Dubai overraskende sin WBA VM-titel i bantamvægt til 40-årige, uprøvede englænder Nina Hughes (nu 5-0). Cifrene var 97-93 og 2 x 96-94, alle til fordel for Hughes. Danske Dina Thorslund havde accepteret en unification mod Mitchell i Matchroom regi, men Mitchell-lejren afviste, og kampen i Dubai blev bokset med en ret ukendt lokal promoter. Hughes er nu bundet af to optioner med Matchroom.

I London forsvarede WBC-mesteren i sværvægt, Tyson Fury (nu 32-0-1) ganske som ventet sit bælte mod landsmanden Derek Chisora (33-12). I en énsidig og uspændende forestilling vandt Fury alle omgange, indtil kampleder Victor Loughlin stoppede legen efter 2:51 af 10.omgang. Her er et interview med promoter Frank Warren om kampen:

På samme stævne i London forsvarede engelske Daniel Dubois (nu 19-1) sin WBA “almindelige” VM-titel i sværvægt mod sydafrikaneren Kevin Lerena (nu 28-2) efter en forskrækkelse i 1. omgange. Dubois var til tælling tre gange i 1.omgang, og blev reddet af klokken, der ringede ni sekunder for tidligt. Ifølge WBAs normale regler skal en kamp stoppes efter tre tællinger i en omgang, og en bokser kan ikke reddes af klokken.

Af uvisse årsager, holdt Lerena nærmest op med at bokse i 2. omgang, og lukkede Dubois tilbage i opgøret. Og da Lerena blev sendt i gulvet i 3. omgang, og der efterfølgende blev talt stående over ham, da klokken lød, var kampleder Howard Foster ikke så venlig. Lerena blev stoppet. Her er et interview med Dubois efter kampen:

Endelig tabte franske Yvan Mendy (nu 47-6-1) på stævnet sin EBU EM-titel i letvægt til ukrainske Denis Berinchyk (nu 17-0). Berinchyk tog hurtigt teten, og selv om Mendy havde sine øjeblikke, endte det med en klar ukrainsk pointsejr, 117-111 hos Victor Loughlin og 116-112 hos Keran McCann og Kevin Parker.

I Phoenix, Arizona,, mødtes mexicanske Juan Estrada (nu 44-3) og nicaraguaneren Roman Gonzalez (nu 51-4) i en ganske imødeset tredje kamp. Endnu en gang blev det en hård og spændende kamp, som Estrada vandt på en majority decision med cifrene 116-112 (Tim Cheatham), 115-113 (Dennis O’Connell) og Chris Tellez (114-114). Chocolatito startede lidt langsom og arbejdede sig tilbage, men altså ikke helt nok. WBCs ledige VM-titel i superfluevægt var på spil. Her er highlights:

På samme stævne havde Julio Martinez (nu 19-2) fra Mexico besvær med at forsvare WBC VM-titlen i fluevægt mod spanske Samuel Carmona (nu 8-1). Spanierens bevægelighed voldte Martinez problemer, men det endte med en majority decision med cifrene 117-111 (Javier Camacho), 116-112 (Chris Flores) og 114-114 (Kevin Scott). Her er highlights:

Diverse nyt
Den sydafrikanske tidligere IBF-verdensmester i superfluevægt og WBO-verdensmester i bantamvægt, Zolani Tete, er taget for doping i forbindelse med en sejr over Jason Cunnningham i England i juli. Tete benægter, og han har bedt om at få åbnet B-prøven. Der spekuleres i krogene om, hvorvidt promoter Frank Warren kendte til Tete’s prøve, da kampen blev afviklet.

WBAs “almindelige” verdensmester i letvægt, Gervonta Davis, har brudt med sin hidtidige promoter, Floyd Mayweather og Mayweather Promotions. Hans næste kamp, mod Hector Garcia den 7. januar, bokses for Al Haymons stråmand, Tom Brown og TGB Promotions.

Et par mange år gamle kampe er kommet i søgelyset. Den tidligere kampleder Carlos Padilla har indrømmet, at han hjalp Manny Pacquiao til sejr i hans kamp mod australieren Nedal Hussein i år 2000, blandt andet med en alt for langstrakt tælling. WBC vil nu kigge på resultatet. WBC ændrede for nogle uger siden afgørelsen i kampen mellem australske Jeff Fenech og ghanesiske Azumah Nelson. Kampen blev dengang dømt uafgjort, men nu har Fenech fået sejren og dermed et VM-bælte. På BoxRec er resultatet stadig uafgjort. Her er interviewet med Carlos Padilla, som har skabt ballade:

Kommende kampe
Franske Dylan Bregeon (12-2-1) skal den 25. februar på udebane i Polen mod Michal Cieslak (23-2) for at bokse om den ledige EBU EM-titel cruiservægt.

De kommende to uger
Lørdag i hjembyen Omaha, Nebraska forsvarer Terence Crawford (38-0) sin WBO VM-titel i weltervægt mod russisk-engelske David Avanesyan (28-3-1). Her er et interview med Crawford om kampen:

I Leeds, England, skal lokalhelten Josh Warrington (31-1-1) forsvare sin IBF VM-titel i fjervægt mod mexicaneren Luis Lopez (26-2). På samme stævne er der australsk VM-opgør, når IBF-verdensmesteren i Dina Thorslundsnvægtklasse bantamvægt, Ebanie Bridges (8-1) forsvarer bæltet mod landsmandinden Shannon O’Connell (23-6-1). Her er en Matchroom optakt til Warringtons kamp;

Den følgende tirsdag i Tokyo-bydelen Koto-Ku, Japan, mødes WBA/WBC/IBF-verdensmesteren i bantamvægt, japanske Naoya Inoue (23-0) og WBO-mester Paul Butler (34-2) fra England i en unification. Her er et interview med Butler, hvor han taler om rollen som underdog:

 

Kommentarer