The Undercard – uge 49-50

Nyheder fra hele verden i uge 49 og 50.

I hjembyen Omaha, Nebraska forsvarede Terence Crawford (nu 39-0) sin WBO VM-titel i weltervægt ved at knockout’e russisk-engelske David Avanesyan (nu 28-4-1) i 6. omgang. Avanesyan boksede aggressivt, som han plejer, men det åbnede ham for Crawfords veltimede slag, og en venstre uppercut, højre hook kombination slukkede lyset. Her er kampen:

I Leeds, England, tabte lokalhelten Josh Warrington (nu 31-2-1) sin IBF VM-titel i fjervægt til mexicaneren Luis Lopez (nu 27-2). De engelske sidedommere gav Lopez en kneben majority decision, 2 x 115-113 (Adam Height og Mike Fitzgerald) og 114-114 (Howard Foster), men den mexicanske sejr så klarere ud. Selv om Warrington fik lov til at slippe afsted med meget uren boksning, så byggede Lopez tilsyneladende så stort et forspring op, at Warringtons slutspurt langt fra var nok. Her er highlights og et interview med Warrington.

På samme stævne forsvarede IBF-verdensmesteren i Dina Thorslunds vægtklasse bantamvægt, australske Ebanie Bridges (nu 9-1), bæltet mod landsmandinden Shannon O’Connell (nu 23-7-1). O’Connell startede pænt,men Bridges mosede på, havde O’Connell i gulvet i 3. omgang og sled O’Connell op. Kampleder Howard Foster stoppede kampen efter 1:45 af 8. omgang. Her er highlights:

I Tokyo-bydelen Koto-Ku, Japan, yog WBA/WBC/IBF-verdensmesteren i bantamvægt, japanske Naoya Inoue (nu 24-0) som ventet titlen fra WBO-mester Paul Butler (nu 34-3) fra England i en unification. Inoue dominerede hele vejen mod defensive Butler, indtil en hård serie sendte englænderen ned, og kampleder Bence Kovacs talte ham ud efter 1:09 af 11. omgang. Her er highlights:

Diverse nyt
Efter Ebanie Bridges IBF-titelforsvar i Dina Thorslunds vægtklasse, bantamvægt, er Matchrooms køreplan tilsyneladende klar. Den nykårede WBA-mester Nina Hughes skal Shannon Courtenay, og vinderen skal så møde Bridges. Det sikrer Matchroom, at de har kontrol over IBF og WBA titlerne i det meste af 2023. Spørgsmålet er så, hvor WBC-mester Yuliahn Luna står i det spil.

WBA beordret en kamp mellem deres Super mester i sværvægt, Oleksandr Usyk, og den “almindelige” mester, Daniel Dubois. Det er en almindelig antagelse, at den beslutning ikke kommer til at forhindre en nært forestående unification mellem Usyk og WBC-mester Tyson Fury. Men man skal nok ikke bliver forbavset, hvis Frank Warren, der er co-promoter for Fury, vil holde Fury væk fra Usyk, så Dubois kan få chancen – Warren er enepromoter for Dubois Usyk har i forvejen en IBF mandatory i Filip Hrgovic, og Matchrooom/Wasserman presser på, for at Hrgovic får VM-kampen straks. Her understreget Warren dog, at Fury vs. Usyk er førsteprioritet:

Selv om WBA siger, at de prøver at eliminere deres vane med at havde flere WBA-verdensmestre i samme vægtklasse, så har Golden Boy Promotions vundet et purseoffer på litauiske Eimantas Stanionis forsvar af WBAs “almindelige” VM-titel i weltervægt mod Vergil Oritz fra USA. Den rigtige WBA-verdensmester i Errol Spence.

Kommende kampe
Jermell Charlo’s titelforsvar mod australske Tim Tszyu (21-0) er på plads. Kampen bokses den 28. januar i Las Vegas. Charlo (35-1-1) er WBA/WBC/IBF/WBO-verdensmester i letmellemvægt, Tszyu er WBO-mandary. Her er lidt fra Tszyus træning:

Don King er ikke helt færdig med at arrangere VM-kampe. Den 21. januar i Miami er han promoter, når Ilunga Makabu (29-2) fra Congo forsvarer WBC VM-titlen i cruiservægt mod den armensk-tyske Noel Mikaelian (26-2, tidligere kendt som Noel Gevor), der af besynderlige årsager er gjort til mandatory udfordrer.

Det har mildt sagt taget sin tid at få to boksere til at sige ja til at mødes om den ledige EBU EM-bælter i sværvægt. Men nu ser det ud til at lykkes. Den tidligere mester Agit Kabayel (22-0) fra Tyskland og kroatisk-tyske Agron Smakici (19-1) skal den 28. januar bokse i Bochum. Her er lidt optakt og pressemøde:

De kommende to uger
Bokseåret er ved at ebbe ud, og juledagene byder ikke på det helt store kampe.

Vi skal hen til nytårsaften, den 31. december i Tokyo, før WBO-verdensmesteren i superfluevægt, Kazuto Ioka (29-2) fra Japan møder WBA-verdensmeteren Joshua Franco (18-1-2) fra USA. Her er lidt fra Francos træning.

Kommentarer