The Undercard – uge 51-52

Nyheder fra hele verden i uge 51 og 52.

Nytårsaften i Tokyo beholdt WBO-verdensmesteren i superfluevægt, Kazuto Ioka (nu 29-2-1) fra Japan og WBA-verdensmeteren Joshua Franco (nu 18-1-3) fra USA begge deres respektive titler, da de boksede uafgjort. Franco pressede og var lidt mere aktiv, mens Ioka var mere præcis med sine træffere. En god slutspurt kunne godt have givet Franco sejren, selv om det var tæt. Sidedommer Stanley Christodoulou havde 115-113 til Franco, mens Ferlin Marsh og Jose Torres havde 114-114. Her er kampen med en uofficiel kommentator:

Diverse nyt
WBAs “almindelige” verdensmester i letvægt, Gervonta Davis, har en ikke underskrevet aftale om at møde hypede Ryan Garcia i en ikke-titelkamp i foråret. Begge skulle dog først bokse en i starten af 2023. Davis skal forsvare sin titel mod Hector Garcia, mens Ryan Garcia skulle møde philippineren Mercito Gesta. Nu har Garcia imidlertid trukket sig fra opvarmningskampen, hvad hans promoter, Oscar de la Hoya, absolut ikke er tilfreds med.

WBO har givet verdensmesteren i bantamvægt grønt lys til at tage en kamp i superbantamvægt mod WBO/WBC-verdensmesteren i den vægtklasse, amerikanske Stephen Fulton. Det betyder, at Inoue ikke behøver at afgive sit bælte i bantamvægt, før han i givet fald har besejret Fulton. Her taler Fulton om muligheden:

Der er i skrivende stund ikke naglet mange helt store kampe ned for 2023. Men et par stykker nærmer sig, begge med alle fire store bælter på spil ogbegge med ukrainsk deltagelse. Den imødesete unification i sværvægt mellem WBC-mester Tyson Fury og WBA/IBF/WBO-mester Oleksandr Usyk er angiveligt tæt på, sandsynligvis i et arabisk land. Og WBA/WBC/IBF/WBO-verdensmesteren i letvægt, Devin Haney skal efter planen møde den tidligere mester, Vasyl Lomachenko. Her taler promoter Frank Warren om Fury-Usyk situationen:

I mellemtiden leder den tidligere sværvægtsmester Anthony Joshua i USA efter en ny træner. Roy Jones Jr. har højlydt meldt sig på banen  Promoter Eddie Hearn vil ikke lægge planerne fast, før han har konfereret med en ny træner. Her giver Roy Jones sit take på Joshua:

Der har været skrevet en del på sociale medier om Joshua vs. Wilder, og Hearn er angiveligt på talefod med Wilders manager, Shelly Finkel. Men ifølge Hearn kommer Deontay Wilder nok til at møde Andy Ruiz først. Men i én af sine vanligt tågede udmeldinger siger, Hearn at han gerne vil have Wilder til at møde Dillian Whyte. Lige ser det mest ud til, at Hearn vil lave et stævne i foråret med Joshua og Whyte i forskellge kampe, og så måske Joshua vs. Whyte til sommer.

Jermell Charlo’s WBA/WBC/IBF/WBO titelforsvar i letmellemvægt, planlagt til den 28. januar, er blevet udsat. Charlo har brækket hånden under træning. Han har kun bokset to kampe i de seneste godt to år.

Jermell’s tvillingebror Jermall Charlo er WBC-mester i mellemvægt. Og den titel har han fået lov til at beholde, selv om han kun har bokset én kamp i snart to et halvt år, mod ikke voldsomt skræmmende Juan Montiel i juni 2021. Charlo melder dog, at han forventer at komme i kamp i 2023.

Promoter Eddie Hearn og DAZN er tilsyneladende stadig fast besluttede på, at Dmitry Bivol skal møde Saul “Canelo” Alvarez i rematch, når Canelo er klar. Det er Bivol åbenbart ligeglad med, selv om han er på kontrakt hos Hearn. WBA-mester Bivol slår fast, at han har sigtet fast rettet mod en unification i letsværvægt mod WBC/IBF/WBO-mester Artur Beterbiev, eller mod Anthony Yarde, hvis Yarde skulle besejre Beterbiev i deres kamp sidst i januar. Her er et interview med Bivol:

Adrien Broner har ikke længere Al Haymon og PBC som promoter. Han har brudt med Haymon, der har ført ham frem gennem en årrække, og han har skrevet kontrakt med streaming kanalen BLK Prime, der angiveligt har givet ham et monstertilbud, og de skal vise hans næste kamp mod Ivan Redkach. BLK Prime viste også Terence Crawfords kamp mod David Avanesyan, en kamp Crawford efter eget udsagn fik 10 mio dollars for. Her taler Broner om den nye aftale:

Kommende kampe
Den engelske WBO-verdensmester Lawrence Okolie (18-0) skal forsvare sit bælte den 11. marts i London, mod mandatory udfordreren David Light (20-0) fra New Zealand. De er de to parter blevet enige om, uden et purseoffer. Boxxer skal være promoter på stævnet. Hidtil har Okolie været hos Matchroom, og Matchroom prøver tilsyneladende at holde Okolie fast på, at han har en kamp tilbage i kontrakten med dem. Her taler Okolie om situationen:

Mexicanske Emanuel Navarrete (36-1) og Liam Wilson (11-1) fra Australien skal den 3. februar i Glendale, Arizona, mødes om den ledige WBO VM-titel superflervægt. Navarrete har allerede været mester i superbantam og bantamvægt. Her taler Wilson om kampen:

De kommende tre uger
Lørdag i Washington DC skal WBAs “almindelige” verdensmester i letvægt, Gervonta Davis (27-0), forsvare sin titel mod mesteren i superfjervægt, Hector Garcia (16-0) fra den Dominikanske Republik. Kampen er tilsyneladende stadig on, selv om Davis forleden blev anholdt efter familieballade. Her er en Showtime optakt.

Derfra skal vi hen til lørdag den 21. januar i Miami, Florida, hvor congolesiske Ilunga Makabu (29-2) skal forsvare WBC VM-bæltet i cruiservægt mod mandatory udfordreren, armensk-tyske Noel Mikaelyan (aka Noel Gevor, 26-2).

Kommentarer