The Undercard – uge 52-1

Nyheder fra hele verden i uge 52-1.

Det lykkedes ikke for japanske Kosei Tanaka (nu 15-1) at vinde en VM-titel i sin fjerde vægtklasse. I Tokyo forsvarede landsmanden Kazuta Ioka nu (26-2) – der allerede havde præsteret kunststykket med fire vægtklasser – sit WBO VM-bælte i superfluevægt ved at stoppe Tanaka efter 1:35 af 8. omgang.

Tanaka var rimeligt med i de første omgange, men et venstre hook sendte ham i gulvet i slutningen af 5. omgang, og det markerede begyndelsen på enden. Tanaka måtte igen ned i 6. omgang, mens Ioka tålmodigt ventede på sine chancer. i 8. omgang var det igen et venstre hook, der rystede Tanaka hårdt, og kampleder Michiaki Someya valgte at stoppe legen. Her er kampen:

Rene Alvarado (nu 32-9) fra Mexico tabte i Dallas, Texas,lidt overraskende WBA VM-bæltet i superfjervægt til Roger Gutierrez (24-3-1) fra Venezuela. Det var først og fremmest tre knockdowns, der kostede Alvarado sejren, to i 3. omgang og én i 12. Gutierrez måtte kæmpe med en øjenskade fra midt i kampen. Alle tre sidedommere havde 113-112 til Gutierrez. Her er highlights:

Rene’s bror Felix Alvarado (nu 36-2) forsvarede ganske overlegent IBF VM-titlen i letfluevægt mod sydafrikaneren DeeJay Kriel (nu 16-2-1). Unertippede Kriel gik frisk til sagen i 1. omgang, men derfra tog Alvarado over. og Kriel var i gulvet i 2. og 4. omgang. Sydafrikaneren overlevede presset indtil 10. omgang, hvor Alvarado satte trumf på, og kampleder Mark Calo-oy gik imellem efter 1:39 af omgangen. Her er hightlights:

Stævnet hovedkamp stod dog i letvægt, hvor Ryan Garcia (nu 21-0) fra USA  vandt den ledige WBC Interim titel ved at knockoute Luke Campbell (20-3) fra England med en venstre til kroppen. Campbell blev talt ud af kampleder Laurence Cole efter 1:58 af 7. omgang, men han havde nået at give Garcia en forskrækkelse ved at sende ham i gulvet med et venstre hook i 2. omgang. Her er et interview med “Kingry” Garcia efter kampen:

Garcia’s sejr var vigtig for Golden Boy Promotions, efter af GBP for ikke så længe siden mistede Saul “Canelo” Alvarez som hovednavn. Nu er den meget hypede Garcia udset til udfylde hullet. Han leverede i det mindste varen i denne kamp, og han vil nu blive mandatory udfordrer til WBC-verdensmester Devin Haney.

Diverse nyt
Et andet Golden Boy Promotion navn er Jaime Munguia fra Mexico. Ifølge promoter Oscar de la Hoya er Munguia tæt på en kamp mod IBF-verdensmesteren i mellemvægt, Gennady Golovkin. Munguia er tidligere WBA-verdensmester i letmellemvægt. Her taler Oscar de la Hoya om muligheden:

Den imødesete storkamp i sværvægt mellem WBA/IBF/WBO-mester Anthony Joshua og WBC-mester Tyson Fury er endnu ikke naglet endelig ned. Men ifølge Joshua’s promoter Eddie Hearn kan det været tæt på, at der er en aftale om en kamp i maj/juni. Hearn forhandler med Fury’s co-promotorer, Bob Arum og Frank Warren. Her taler Joshua om de to bokseres sparring:

Amerikanske Heredia Boxing Management har lagt sag an mod MTK Global og stifteren Daniel Kinahan og Golden Boy Promotions plus flere aktører, primært fordi MTK i forbindelse med deres indtog i USA har skrevet kontrakt med blandt andet Joseph “JoJo” Diaz, som Heredia mener at have gyldig kontrakt på.

MTK Global har ikke managerlicens i USA, men ligesom boksemogul Al Haymon har de ikke tegnet managerkontrakter, men “rådgiverkontrakter”. Haymon er flere gange blevet sagsøgt – senest i foråret af Golden Boy Promotions og i juli af Top Rank – for at bryde “The Muhammad Ali Act”, der lovgiver om promotorers og managers i USA, men indtil videre har Haymon klaret frisag, fordi han formelt ikke er manager eller promoter.

Russeren Artur Beterbievs forsvar af WBC og IBF VM-titlerne i letsværvægt er endnu engang blevet udsat, til en endnu ukendt dato. Beterbiev skulle have mødt IBF mandatory udfordreren Adam Deines fra Tyskland den 30. januar i Moskva, men Beterbiev har fået corona.

Ifølge Saul “Canelo” Alvarez’ træner/manager, Eddy Reynoso, er planen, at Canelo den 27. februar i fødebyen Guadalajara, Mexico skal forsvare sine WBC og WBA Super titler i supermellemvægt. Han skal møde WBC mandatory udfordreren Avni Yildirim (21-2) fra Tyrkiet. Kampen er dog i skrivende stund endnu ikke bekræftet. Her taler Reynoso om mulighederne:

Fredag den 22. januar skulle franske Karim Guerfi have været til England for at forsvare EBUs EM-titel i bantamvægt mod engelske Lee McGregor. Men det britiske forbund BBBofC har besluttet ikke at tillade stævner i januar, så kampen er udsatl

Kommende kampe
Amerikanske Joe Smith (26-3) og russeren Maxim Vlasov (45-3) mødes den 13. februar om den ledige WBO VM-titel i letsværvægt Titlen har tilhørt Saul “Canelo” Alvarez, der nu bokser i supermellemvægt

De kommende uger
Januar tegner til at blive en stille måned. Vi skal frem til lørdag den 23. januar,i Uncasville, USA, hvor amerikanske Angelo Leo (20-0) sætter sit WBO VM-bælte i superbantamvægt på spil mod landsmanden Stephen Fulton. (18-0). Her taler de begge online:

Kommentarer