The Undercard – uge 6-7

Nyheder fra hele verden de første uger 2023, uge 6 og 7.

Det lykkedes ikke mexicanske Rey Vargas (nu 36-1) at vinde det ledige WBC VM-bælte i superfjervægt hans kamp mod amerikaneren O’Shaquie Foster (nu 20-2), og dermed vinde en VM-titel i hans tredje vægtklasse. Foster vandt med klare cifre efter 12 omgange, der egentlig var mere jævnbyrdige, men hvor Fosters bevægelige boksning vandt omgangene. Sidedommerne sagde 119-109 (Alejandro Rochin), 117-111 (Tim Cheatham) og 116-112 (David Sutherland). Vargas er stadig WBC-mester i fjervægt. Her er highlights fra stævnet:

I Nottingham, England, mistede Leigh Wood (nu 26-3) fra England sin WBA VM-titel i fjervægt til mexicanske Mauricio Lara (nu 26-2). Bortset fra en mindre øjenskade så Wood så ellers ud til at have rimeligt styr på det i en hård kamp, og han var foran hos sidedommerne, men han var begyndt at blive træt, da Lara landede et venstre hook i 7. omgang. Wood kom op på usikre ben, men træner Ben Davison vinkede med høndklædet, da kampleder Michael Alexander ville sætte kampen i gang, og kampen blev afbrudt efter 2:54 af omgangen. Her er highlights:

Diverse nyt
40-årige Gennadiy Golovkin har opgivet sin IBF VM-titel i mellemvægt, fremfor at møde den brasilianske mandatory udfordrer Esquiva Falcao. Samtidig har WBA beordret Golovkin til at forsvare sin WBA Super VM-titel mod den “almindelige” WBA-mester, 39-årige Erislandy Lara fra Cuba.

Matchroom har tilsyneladende fået et par amerikanske kvindelige boksere ind i stalden, som den engelske promoter Eddie Hearn alligevel ikke vil ofre mange penge på. Matchroom tabte purseofferet på WBA/WBC/WBO-mesteren i weltervægt Jessica McCaskill’s WBC mandatory forsvar mod Ivana Habazin, til Habazin manager. Matchroom bød blot 91.000 dollars.

Samtidig er Hearn ikke villig til at betale for en rematch i superfjervægt mellem Alicia Baumgardner og Mikaela Mayer. Baumgardner er WBA/WBC/IBF/WBO-mester, men hun får kun lov til at møde Mayer igen, hvis Mayer promoter, Bob Arum, giver et tilbud “med mange nuller bag”, som Hearn udtrykker det. Baumgardner er mest interesseret i at møde vinderen af Taylor vs. Serrano II:

Det ser ud til, at rematchen mellem Katie Taylor og Amanda Serrano skal bokses i 3Arena i Dublin, en indendørs arena med plads til 13.000 tilskuere. Men Hearn har åbenbart ikke opgivet planen om at lade Taylor bokse på det store stadion Croke Park. Han taler med MMA-navnet Conor McGregor om at arrangere en Taylor-kamp der i efteråret.

Den amerikanske supermellemvægter Edgar Berlanga har skrevet kontrakt med Matchroom Boxing. Han var tidligere hos Bob Arum. Målet med Matchroom aftalen er åbenyst en kamp mod Saul “Canelo” Alvarez. Berlanga blev kendt på at vinde sine første 16 profkampe på knockout i 1. omgang, men så blev han rykket lidt op i niveau, og siden har han vundet fire kampe i træk på points, uden at være helt overbevisennde. Her er et interview med Berlanga:

Kommende kampe
Mens vi stadig venter på, at et par af første halvårs største forventede kampe falder på plads, så er der trods alt annonceret en del kampe.

Den 8. april i San Antonio, Texas, skal Jesse “Bam” Gonzalez (17-0) fra USA møde Christian Gonzalez (15-1) fra Mexico om det ledige WBO VM-bælte i fluevægt. På samme stævne skal WBA/IBF-verdensmesteren i superfluevægt, Murodjon Akhmadaliev (11-0) forsvare titlerne mod IBF mandatory udfordreren Marlon Tapales (36-3) fra Philipinnerne. Her er et interview med “Bam”:

WBO-verdensmesteren i cruiservægt, engelske Lawrence Okolie (18-0), skal forsvare titlen mod mandatory udfordreren David Light (20-0) fra New Zealand den 25. marts i Manchester.

Cubanske Robeisy Ramirez (11-1) og Isaac Dogboe (24-2) fra Ghana skal bokse om den ledige WBO VM-titel i fjervægt den 1. april i Tulsa, Oklahoma. Den hidtidige mester, Emanuel Navarrete, er rykker i superfjervægt.

Japanske Kazuto Ioka (29-2-1) og Joshua Franco (18-1-2) fra USA skal mødes i en rematch i Japan i juni. De to boksede uafgjort i en unification i decembe. Franco WBA VM-titel i superfluevægt vil også denne gang være på spil, men Ioka opgiver derfor sin WBO VM-titel, fremfor at møde mandatory udfordreren Junto Nakatani.

Takuma Inoue (17-1) fra Japan og Liborio Solis (35-6-1) fra Panama mødes den 8. april i Tokyo, i en kamp om den ledige WBA VM-titel i bantamvægt. Titlen har indtil nu tilhørt Takuma’s bror, Naoya Inoue, der rykker op i superbantamvægt. Hovedkampen på stævnet er en unification i letfluevægt mellem den japanske WBC/WBA-mester Kenshiro Teraji (20-1) og WBO-mester Jonathan Gonzalez (27-3-1) fra Puerto Rico.

De kommende to uger
Lørdag i Armory, Minneapolis, skal Subriel Matias (18-1) fra Puerto Rico og Jeremias Ponce (30-0) fra Argentina mødes om den ledige IBF VM-titel i letweltervægt. Her er en kort promo:

Om søndagen, i Saudi Arabien, skal congolesiske Ilunga Makabu (29-2) forsvare sit WBC VM-bælte i cruiservægt mod den Dubai-baserede svensk-ghaneser Badou Jack (27-3-3). Hovedkampen er den hypede kamp mellem Jake Paul og Tommy Fury. Her taler Badou Jack om sin kamp:

Den følgende onsdag, i Nakhon Sawan, Thailand, skulle Thammanoon Niyomtrong (24-0, aka Knockout CP Freshmart) fra Thailand have forsvarte WBA VM-titlen i monimumvægt mod Erick Rosa (5-0) fra den Dominikanske Republik. Men Rosa kunne ikke komme ind i Thailand, fordi hans pas udløber i april.

Om lørdagen, i Bochum, Tyskland, skal der omsider bokses om EBUs EM-titel i sværvægt, der har været ledig i mere end to år. Den tidligere mester Agit Kabayel (22-0) fra Tyskland møder tysk-baserede Agron Smakici (19-1) fra Kroatien. Her er Kabayel og Smakici i Bild studiet:

Kommentarer